3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?

Moderatori: gor965, florentiniuga

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: 3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?

Mesaj de gor965 » 23 Dec 2010, 22:14

Parerea mea e ca se pune un pic gresit problema legat de astea 2 dimensiuni la lansete si inaltimea pescarului ! Cu siguranta ptr. cei care merg la concursuri regula n-are nici o relevanta (antrenamentul de-a lungul timpului suplinind anumite neconcordante intre lungimea lansetei si cea a pescarului), dar ptr. incepatori e altceva...in sensul ca un 3.60 va fi mai usor de manuit decat un 3.90m . Si vorbim aici de pescari amatori, care pescuiesc de placere nu in concursuri !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 26 Dec 2010, 20:23

Nu sunt de acord cu modul de exprimare folosit de Laurentiu , dar sunt in asentimentul lui.

Este a doua oara cand cu acest citat mi se "inchide gura" :

Cu modelul de 3,90m, am inregistrat aruncari masurate de 191 de metri cu montura, iar cu cel de 3,60m am dat aproximativ 201 de metri cu o punga de PVA. In ambele cazuri, am aruncat peste cap. Usurinta cu care lanseta lucreaza in dril este impresionanta – nu mai vorbesc de distanta pe care o poti atinge. Daca va intereseaza un set pentru distante extreme, luati neaparat in calcul Free Spirit Hi-S 200, dar aveti grija, s-ar putea sa dati mai departe decat credeati ca se poate!” Mark Hutchinson

Prima data am spus ca parerea mea este ca este o gresala in text. Daca se schimba 3,90 cu 3,60 parca suna putin mai bine.

Acum va spun ca ma simt jignit mult mai mult de cat a Jignit Laurentiu.
Dupa zeci de mii de aruncari personale , dupa zeci de mii de aruncari vazute , dupa ce am vazut la lucru echipament de mii de euro si pescari care fac sala pentru a castiga in distanta, dupa ce merg la un campionat mondial unde sunt investite sute de mii de euro in echipamente si nici un pescar nu reuseste sa pescuiasca la peste 170m ( chiar numai cu o bila mica si un sac solubil cat un bob de strugure ) , dupa ce-mi irosesc ani din viata in frig , canicula sau noroaie ... aflu ca sunt un talamb care nu stie nimic si care da sfaturi inutile .

Sau cel putin asta trebuie sa inghit ...

sece4u20
senior
senior

Mesaj de sece4u20 » 26 Dec 2010, 20:36

nenea Dane si nu numai , eu nu cunosc oameni asa ca dumneavoastra insa am citit cat am putut de multe despre dumneavoastra si despre pescarii de referinta de la noi din tara. nu ma-am intalnit cu nici unul si doar in visele mele as putea face asta insa nu mai plecati urechea la toate vorbele spuse de unii sau de altii.daca un user crede asa despre toti cei ce formam aceasta comunitate mai incepatori mai profesionisti sau mai putin profesionisti nu cred ca trebuie bagat in seama aluziile sale.mai bine iesiti toti cu betele pe un camp aruncati fiecare de 10-15 ori, sau de cate ori este nevoie pentru a trage niste concluzii si impreuna la o bere trageti linie si ne impartasiti din experienta voastra, fara a mai fi nevoie sa ne balacarim sau sa ne aruncam insulte si/sau jigniri.

o seara buna tuturor si numai bine va doresc.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 27 Dec 2010, 02:25

Dan Mitranescu scrie:....................

Promit insa ca am sa rezolv aceasta problema intr-un concurs de casting ... ca sa nu ne mai certam pe lungimi , modele sau presupuneri.
Da...si sa-l faci pe inaltimi...aia mici cu bete lungi si aia mari cu bete scurte ! :))
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

rigman
utilizator
utilizator

Mesaj de rigman » 27 Dec 2010, 10:01

Sper ca la acest concurs sa fie invitat si "MINCIUNOSUL ", altfel nu are nici o relevanta !

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 27 Dec 2010, 14:04

gor965 scrie:
Dan Mitranescu scrie:....................

Promit insa ca am sa rezolv aceasta problema intr-un concurs de casting ... ca sa nu ne mai certam pe lungimi , modele sau presupuneri.
Da...si sa-l faci pe inaltimi...aia mici cu bete lungi si aia mari cu bete scurte ! :))
Regula nr.1 : " Lungimea lansetei plus inaltimea pescarului nu trebuie sa depaseasca 5,50m ! " :D

Nu stiu deocamdata grosimea firului la ce sa o raportam ... :-/ :D

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 27 Dec 2010, 14:07

Fara gluma , am sa sprijin organizarea unui concurs de aruncari cu lansete de crap .

Marian Constantin
Veteran
Veteran

Mesaj de Marian Constantin » 27 Dec 2010, 14:48

ma bag si eu 1,6m inaltime si 3,9m lanseta

mausse26
senior
senior

Mesaj de mausse26 » 27 Dec 2010, 15:08

Asta da idee!Vreau si eu sa ma bag, desi sunt slabut vreau sa stiu unde ma situez. :">

Alexandru Mihai
Veteran
Veteran

Mesaj de Alexandru Mihai » 27 Dec 2010, 18:28

Salut, ieri dupa ce am citit ce se scrie despre 3,60 si 3,90 m-am imbracat si m-am dus la garla, am vrut sa vad cat arunc, mentionez ca apa era scazuta si plumbul se infigea in namol si asa am putut sa pun semn pe mulineta ( pe clips ) ... iata cu ce am dat :

Lanseta Hakuyo 12 de 3,90 m, 4 lbs
Mulineta Okuma Spector 65
Fir Shimano 0,21
Inaintas textil 0,25
Plumb 110 gr
Am o greutate de 100 kg si 1,82 metri...asta sa va ajute sa intelegeti ca am si ceva forta in maini.

Am aruncat 150 metri masurati pe counter.

Dle Pavlovici cu tot respectul pentru dumneavoastra dar nu cred ca cineva arunca cu o lanseta de 3,60 m + saculet ... 201 metri.

Ca sa rezolvam aceste divergente de opinie cred ca cel mai bine ar fi sa facem un concurs de casting asa cum a spus si Dan M.

PS: cum am promis va atasez poza cu plaurele tras de Dan M, pescuia pe ponton Vernescu.
Fişiere ataşate
25082010...mic.jpg

vioril
Veteran
Veteran

Mesaj de vioril » 27 Dec 2010, 19:43

Maxx , te rog frumos sa-ti pastrezi energia pt miercuri seara , avem treaba nu e de glumit cu aia , nu ai vazut ?

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 27 Dec 2010, 19:58

Alexandru Mihai scrie: Dle Pavlovici cu tot respectul pentru dumneavoastra dar nu cred ca cineva arunca cu o lanseta de 3,60 m + saculet ... 201 metri.
Nu am o problema cu faptul ca nu crezi. Cel mai simplu lucru, daca vrei sa te lamuresti, ar fi sa scrii la Free Spirit si sa ceri detalii sau sa te loghezi pe un forum britanic pe care il gasesti pe Mark Hutchinson (de pilda, pe carpforum.co.uk) si sa iti expui neincrederea undeva unde omul poate sa si raspunda. Fii sigur ca raspunsurile nu vor intarzia.

Pana atunci, ai aici recordurile nationale oficiale (UKSF) ale lui Mark Hutchinson:

Record national la categoria plumb 50g = 179,21m
Mulineta cu tambur fix, linie principala mono 0,25mm, inaintas mono 0,65mm

Record national la categoria plumb 75g = 206,55m
Mulineta cu tambur fix, linie principala mono 0,25mm, inaintas mono 0,65mm

Daca vrei sa faci o comparatie, du-te si masoara cateva aruncari cu plumb de 75g, fir mono de 0,25 si inaintas mono de 0,65 si vezi unde te situezi fata de el. Poti folosi orice lanseta consideri, lansetele in concursurile de casting sunt la liber.

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 28 Dec 2010, 11:09

claufishi scrie: Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine daca acest lucru este adevarat sau e doar un mit deoarece eu am o inaltime de 1.65m si am bete de 3.9 3,5 lb.
Daca am depasit problema Mark Hutchinson, as vrea sa raspund si la intrebarea initiala - daca inaltimea pescarului are legatura cu lungimea lansetei.

Orice pescar, indiferent de inaltime, poate folosi orice lanseta in intervalul 3,60-3,90m. Inaltimea pescarului e irelevanta. Sunt relevante viteza de executie, forta fizica si coordonarea motrica, dar nu inaltimea. Lansetele scurte iti ofera viteza, lansetele lungi iti ofera o miscare mai ampla. Poti sa castigi distanta din amandoua.

Desi pare logic sa crezi ca lanseta lunga arunca mai mult decat lanseta mai scurta, in practica nu e intotdeauna asa. Depinde de pescar, ca si de lanseta. Va invit sa faceti teste cu cat mai multe lansete si cu cat mai multe greutati si veti vedea ca lucrurile sunt relative.

Lansetele de mare distanta sunt inevitabil dure, asa ca 30cm in plus sunt utili, pentru ca le imblanzesc. Un FMJ sau Trebuchet sau Hi-S 200 de 3,90m e usor mai placut si mai maleabil decat echivalentul de 3,60m. Aici as recomanda modelul de 3,90m pur si simplu pentru ca e mai usor de incarcat. E si mai placut in dril. Cred ca de asta majoritatea celor care au aceste lansete au modelul de 3,90m.

In schimb, cu cat greutatea pe care o arunci e mai mare, cu atat lungimea lansetei devine un impediment si poti sa preferi o lanseta mai scurta. De ce nu se fac (cu rare exceptii) spodurile de 3,90m? Exact de asta. Pentru ca trebuie sa arunce greutati foarte mari la distanta si pescarii vor avea de castigat lucrand cu o lanseta mai scurta. E mai usor sa pui in miscare aceasta greutate cu lanseta mai scurta si e mai usor sa blochezi aruncarea la punct fix. O aruncare corecta trebuie blocata complet la 45-50 de grade. Daca inertia lansetei te arunca in balta, cum vad la unii, n-ai facut nimic.

Ceva similar se intampla si in casting, unde la proba cu plumb de 175g (cea mai mare greutate din concursuri) unii isi schimba lanseta cu una mai scurta.

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”