3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?

Moderatori: gor965, florentiniuga

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Re: 3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?

Mesaj de Dan Mitranescu » 21 Dec 2010, 21:01

Alexandru Mihai scrie:Cu toate acestea sunt putini cei care reusesc sa pescuiasca la aceiasi distanta cu ei.

Dane poate la categoria lor de inaltime...ca mai sunt si alti care pescuiesc la distanta...nu sunt chiar asa de putin care lanseaza bine...
La categoria lor de inaltime sunt numai ei ! :D

Serios acum ...eu consider ca se situeaza mult peste jumatatea numarului de pescari pe care ii cunosc .

Nu vorbim de o intrecere acum ... Tu consideri ca exista pescar care sa arunce cu 3,60 mai bine ca atunci cand foloseste 3,90 ?

Eu nu cunosc nici macar un pescar cu necesitatea clara de a arunca la distanta ( pescar de competitie ) care sa pescuiasca cu 3,60 ...si asta indiferent de statura.

florian serban
Veteran
Veteran

Mesaj de florian serban » 23 Dec 2010, 11:20

eu zic ca e unul

Cu modelul de 3,90m, am inregistrat aruncari masurate de 191 de metri cu montura, iar cu cel de 3,60m am dat aproximativ 201 de metri cu o punga de PVA. In ambele cazuri, am aruncat peste cap. Usurinta cu care lanseta lucreaza in dril este impresionanta – nu mai vorbesc de distanta pe care o poti atinge. Daca va intereseaza un set pentru distante extreme, luati neaparat in calcul Free Spirit Hi-S 200, dar aveti grija, s-ar putea sa dati mai departe decat credeati ca se poate!” Mark Hutchinson

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 23 Dec 2010, 13:54

florian serban scrie:eu zic ca e unul

Cu modelul de 3,90m, am inregistrat aruncari masurate de 191 de metri cu montura, iar cu cel de 3,60m am dat aproximativ 201 de metri cu o punga de PVA. In ambele cazuri, am aruncat peste cap. Usurinta cu care lanseta lucreaza in dril este impresionanta – nu mai vorbesc de distanta pe care o poti atinge. Daca va intereseaza un set pentru distante extreme, luati neaparat in calcul Free Spirit Hi-S 200, dar aveti grija, s-ar putea sa dati mai departe decat credeati ca se poate!” Mark Hutchinson
... si eu am aruncat 280 m pe Tancabesti. Aruncarea a avut loc la "Cupa Dan City Center " de pe Ponton Vernescu.
Am infipt plumbul in plaurul de la Dinamo si incercand sa-l scot am dislocat toata masa de stuf (cateva sute de tone )... Am martori ! Recunosc nu am folosit PVA .

Problema este ca nu mai pot sa demonstrez asta niciodata ... si ca TOTI CEI CARE PESCUIESC REAL vor crede dupa afirmatia asta ca eram beat.

Ceilalti ma vor intreba cu ce lanseta si cu ce fir am pescuit ....

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 23 Dec 2010, 13:56

Nu poate sa arunce nimeni 200 metri cu un saculet de pva. Daca va masor 200 meti pe asfalt ca sa vedeti cat inseamna, nu o sa va vina sa credeti...
Ultima oară modificat 23 Dec 2010, 13:58 de către Laurentiu, modificat 1 dată în total.

stefan_kwr
Veteran
Veteran

Mesaj de stefan_kwr » 23 Dec 2010, 13:57

Dan Mitranescu scrie:
florian serban scrie:eu zic ca e unul

... si eu am aruncat 280 m pe Tancabesti. Aruncarea a avut loc la "Cupa Dan City Center " de pe Ponton Vernescu.
Am infipt plumbul in plaurul de la Dinamo si incercand sa-l scot am dislocat toata masa de stuf (cateva sute de tone )... Am martori ! Recunosc nu am folosit PVA .

Problema este ca nu mai pot sa demonstrez asta niciodata ... si ca TOTI CEI CARE PESCUIESC REAL vor crede dupa afirmatia asta ca eram beat.

Ceilalti ma vor intreba cu ce lanseta si cu ce fir am pescuit ....
=)) =)) =)) Scurt si la obiect!!!

florian serban
Veteran
Veteran

Mesaj de florian serban » 23 Dec 2010, 18:05

nu cred ca cei de la freespirit il au consultant ca mananca.......
oricum lansetele de 3.6m sunt mai usor de incarcat si mai usor de manevrat. sunt uni pescari care arunca cu 3,6 si mai putin cu cele de 3,9m asta insa depinde de lanseta.O lanseta rapida de 3.9m amortizeaza mai bine socurile in dril de cat una rapida de 3.6m.

Sarbatori fericite!

Laurentiu
Veteran
Veteran

Mesaj de Laurentiu » 23 Dec 2010, 19:48

Adica tu crezi ca a aruncat 200 m cu pva?

florian serban
Veteran
Veteran

Mesaj de florian serban » 23 Dec 2010, 20:06

dar tu crezi ca recordul mondial la casting este de 276.58m cu plumb de 175g si fir de 0.35mm

dragan o
utilizator
utilizator

Mesaj de dragan o » 23 Dec 2010, 20:40

Laurentiu scrie:Adica tu crezi ca a aruncat 200 m cu pva?
Daca a realizat montura astfel,cu plumbul in fundul pungii pva, dindu-i o forma aerodinamica montajului eu cred ca da...
Imag020.jpg

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 23 Dec 2010, 21:06

florian serban scrie:dar tu crezi ca recordul mondial la casting este de 276.58m cu plumb de 175g si fir de 0.35mm
Daca spuneai lungimea si puterea lansetei cu care a fost realizat acest record poate ne lamuream si noi catre ce tindem atunci cand vrem sa aruncam departe ...

Problema este ca noi nu putem folosi lansete de peste 4m deoarece producatorii s-au adaptat la regulamentul international pentru pescuitul de competitie la crap in care sunt interzise lansetele peste 4 m .
( Am mai purtat discutia aceasta avand opinii diferite cu Vlad Pavlovici. Raman insa la aceiasi parere.)

La casting se prezinta cineva cu lansete de 3,60 ? Nu ! De ce ?
In competitiile de crap ( unde acoperirea pescuitului la mare distanta este o necesitate ) se prezinta cineva cu 3,60 ?
Nu ! De ce ?

Nu am sa inteleg niciodata de ce se folosesc lansetele de 3,90 la plantat ... Singurul argumant justificabil este ca "pe astea le avem pe astea le folosim" ... In rest ... Totusi daca toata "lumea buna" vine pe Sarulesti sau Madine cu 3,90 -uri inseamna ca am eu o problema pe care nu o inteleg ... :)

mariusangler
senior
senior

Mesaj de mariusangler » 23 Dec 2010, 21:07

Asta nu a dat sigur 200de mt !!!! O data!!! A dat de mai multe ori.Si cum ala cu plaurele, =)) a dat numa' o data,nu se puna la socoteala =)) =)) =)) =)) Verificati siturile englezesti si vedeti daca e real sau fals ce se zice despre Hutchinson.Ma cam bate gandul sa-i sciu un mail,sa-l fac de cacao...... =))
Team Select Baits Romania

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 23 Dec 2010, 21:13

dragan o scrie:
Laurentiu scrie:Adica tu crezi ca a aruncat 200 m cu pva?
Daca a realizat montura astfel,cu plumbul in fundul pungii pva, dindu-i o forma aerodinamica montajului eu cred ca da...
Imag020.jpg
In veci vecilor ... nu ! :D
Nici macar cu PVA din plumb ! :D

Nu treci cu nici o lanseta de 3,60 de serie peste 170m ( numai cu plumb) ...si ca am mai lasat ceva de la mine ! :D

Vlad Pavlovici
Partener
Partener

Mesaj de Vlad Pavlovici » 23 Dec 2010, 21:17

Dan Mitranescu scrie: Problema este ca noi nu putem folosi lansete de peste 4m deoarece producatorii s-au adaptat la regulamentul international pentru pescuitul de competitie la crap in care sunt interzise lansetele peste 4 m .
( Am mai purtat discutia aceasta avand opinii diferite cu Vlad Pavlovici. Raman insa la aceiasi parere.)
Dan, cu toata prietenia, iti spun: nu e adevarat.

Vrei sa facem noi doi interviuri cu marii producatori ca sa ne lamurim de ce lansetele au lungimea pe care o au? Iti garantez ca n-are nicio legatura cu concursurile. Te rog, ai incredere ca stiu despre ce vorbesc si nu ma amuza sa ma contrazic cu nimeni (mai ales cu oameni pe care ii stimez), dar asta e realitatea, atestata de istoria pescuitului si de cei care au facut lanseta de crap asa cum o stim astazi. Concursurile de crap sunt un episod ulterior, dateaza de la inceputul anilor 90, cand lansetele de crap erau deja configurate in formula 3,60-3,90m.

mariusangler
senior
senior

Mesaj de mariusangler » 23 Dec 2010, 21:17

In clip apare nea Mark si un editor de la revista Carpworld.Ce-l mai vrajeste pe ala....
http://www.youtube.com/watch?v=-v6Pr4BaX54
Team Select Baits Romania

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 23 Dec 2010, 21:37

mariusangler scrie:Asta nu a dat sigur 200de mt !!!! O data!!! A dat de mai multe ori.Si cum ala cu plaurele, =)) a dat numa' o data,nu se puna la socoteala =)) =)) =)) =)) Verificati siturile englezesti si vedeti daca e real sau fals ce se zice despre Hutchinson.Ma cam bate gandul sa-i sciu un mail,sa-l fac de cacao...... =))
... ala ??? :D

Tu cine esti ?

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”