Dacă tot mi-am băgat degetele pe aici ... aş adăuga faptul că ce sa scris despre știuca umplută ai zice că e copiat din rețetele marțiene
![rofl =))](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/24.gif)
Până voi face știucă umplută, la cuptor ca să vă pot pune şi niște imagini, am să vă rog
să uitați de stafide, nuci, rom, pâine, diferite sosuri în tavă dar
să nu uitați niciodată că la tocat se pune ardeiul gras, verde, galben, ardeiul capia căci în momentul servirii se vor vedea aceste culori, foarte frumos în feliile de știucă umplută ... ca să nu mai vorbim de gust! Mai pot adăuga faptul că nu e bine de amestecat diferitele specii de pește la acest preparat (nu e ca la borșul de pește), cineva spunea ceva aici de scrumbie căci ar fi mai grasă, a uitat însă să adauge faptul că ar influența în mod nefiresc gustul şi aroma preparatului. Din câte îmi dau seama noi românii pe acest topic dorim a reinventa roata, mai exact facem din rețetele tradiționale, deltaice niște năstrușnice invenții pe continent. Din vremuri imemoriale, în deltă se prepară în general foarte simplu ... logica vă invită la următorul considerent. În grădinile deltaice s-a cultivat mai tot timpul doar: cartoful, roșiile, ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul, țelina, pătrunjelul, leușteanul, varza, vinetele, castravetele, fasolea, spanacul, salata, ridichea ... oare ce ar putea folosi din toate acestea deltaicul la preparatele din pește? Dar în mod special la prepararea ştiucii umplute? În nici un caz deltaicul nu a folosit ananasul, sau bananele sau mandarinele! În zilele noastre datorită unor astfel de încercări neinspirate de obicei, s-a renunțat la tradiționalele mâncăruri românești de pe la noi. Va-ţi întrebat oare de ce nu prea avem ce breveta azi ca şi brand de țară în gastronomie? Exact din aceste cauze, tot felul de influențe care mai de care mai exotice
![angry X-(](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/14.gif)