3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?
Moderatori: gor965, florentiniuga
3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?
Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine daca acest lucru este adevarat sau e doar un mit deoarece eu am o inaltime de 1.65m si am bete de 3.9 3,5 lb. Problema este ca am aruncat si cu bete de 3,60 si am obtinut distante mult mai mici decat cu 3.90, cu mentiunea ca cele de 3.60 nu au fost acelasi model cu 3.90 . Acum doresc sa schimb betele mele(cormoran uk carp eliminator 3.90 3.5 lb ) si sa imi cumpar ceva cu actiune mai rapida(probabil Greys Prodigy plus 50 3.5lb) insa nu stiu daca ar fi mai corect sa aleg 3.60 sau 3.90?
Astept parerile dumneavoastra si argumentele respective.
Va multumesc
Fir "INCINS"
Astept parerile dumneavoastra si argumentele respective.
Va multumesc
Fir "INCINS"
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
CLAUDIU CORAIU - B&C ENDURO CARP TEAM -
Re: 3.60=PT. CEI SCUNZI , 3.90=PT. CEI MAI INALTI =MIT SAU NU?
Intr-adevar un mare mit si o prostie. N-are nicio treaba inaltimea pescarului cu lungimea lansetei. Astea-s povesti. Cum tu ai dat mai departe cu un bat de 3,9 la inaltimea ta (bine ca depinde si ce actiuni au cele 2) asa am eu un prieten care are 1,86 inaltime si da mult mai departe cu un bat de 3,6m si asta datorita faptului ca tehnica lui de aruncare se bazeaza foarte mult pe viteza bratelor...
Asa ca uita de povestile astea cu raportul de inaltime pescar - lungime lanseta...
Asa ca uita de povestile astea cu raportul de inaltime pescar - lungime lanseta...
Daniel Ciuchendea
@ Ciuchi
in primul rand multumesc si inca cv:
apropo de stilul de aruncare pe care zici ca il adopta prietenul tau:
-stilul meu de aruncat este acelasi , unul rapid,zvacnit => ar trebui ca si eu sa lansez mai bine cu 3,60 oare?
in primul rand multumesc si inca cv:
apropo de stilul de aruncare pe care zici ca il adopta prietenul tau:
-stilul meu de aruncat este acelasi , unul rapid,zvacnit => ar trebui ca si eu sa lansez mai bine cu 3,60 oare?
"Cine se fereste de agatatura , se fereste de crapi...in speta mari si foarte mari"
Nimeni nu mai doreste sa raspunda referitor la acest subiect?
Cel mai bine ar fi sa iei 2 lansete la fel, acelasi model, aceeasi actiune, aceeiasi lb insa de lungimi diferite (una de 3,6m si una de3,9m) si sa dai cu ele. Cu care te impaci tu si cu care dai mai departe p-aia o iei.claufishi scrie:stilul meu de aruncat este acelasi , unul rapid,zvacnit => ar trebui ca si eu sa lansez mai bine cu 3,60 oare?
Daniel Ciuchendea
Acest lucru ar fi cel mai bun si cel mai decisiv.
Problema este unde pot sa fac acest lucru? de exemplu doresc sa cumpar greys prodigy plus 3.5 lbs si ma gandeam sa le cumpar de la expo aventuri 2011 in martie ca poate acolo ar fi mai ieftine si acolo sper sa le gasesc si macar sa pun mana pe ele. asa as putea sa le comand la un magazin aici la mine in Brasov si sa mi le aduca dar dc le aduce nu le mai poate returna daca nu mi se potrivesc si nu imi plac.
Intradevar doar pe balta vezi si simti care ti se potriveste si cu care lansezi mai departe, si la mine in BV la nici un magazin nu se accepta acest lucru si nici nu gasesc pe stoc aceste bete.
Problema este unde pot sa fac acest lucru? de exemplu doresc sa cumpar greys prodigy plus 3.5 lbs si ma gandeam sa le cumpar de la expo aventuri 2011 in martie ca poate acolo ar fi mai ieftine si acolo sper sa le gasesc si macar sa pun mana pe ele. asa as putea sa le comand la un magazin aici la mine in Brasov si sa mi le aduca dar dc le aduce nu le mai poate returna daca nu mi se potrivesc si nu imi plac.
Intradevar doar pe balta vezi si simti care ti se potriveste si cu care lansezi mai departe, si la mine in BV la nici un magazin nu se accepta acest lucru si nici nu gasesc pe stoc aceste bete.
-
- VIP+++
Bai vere unu mic mic cu o lanseta dasta mare mare daca mai ie si moale moale o face poc poc cu varfu in apa cand arunca ! am vazut io cu ochi mei . care ie mic si pitic mai bine sasi ia bete care nu ie moi decat sasi ia dupa lungime ! nu ca miar fi rusine da sa mai aud si pa balta ca uitel ba pala piticu ce lunga o are ! e deranjant daon masa !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
- stefan_kwr
- Veteran
C-am tarziu, dar tot ai aparut pana la urma...gogu steriade scrie:Bai vere unu mic mic cu o lanseta dasta mare mare daca mai ie si moale moale o face poc poc cu varfu in apa cand arunca ! am vazut io cu ochi mei . care ie mic si pitic mai bine sasi ia bete care nu ie moi decat sasi ia dupa lungime ! nu ca miar fi rusine da sa mai aud si pa balta ca uitel ba pala piticu ce lunga o are ! e deranjant daon masa !
-
- VIP+++
pai io vorbesc serios si matale iti arde de ras !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
- stefan_kwr
- Veteran
Foarte serios si la obiect a fost raspunsul, dar in acelas timp si foarte amuzant , tine-o tot asa!gogu steriade scrie:pai io vorbesc serios si matale iti arde de ras !
multumesc de raspunsuri si inca va mai astept
foarte la obiect raspunsul lui gogu steriade si este adevarat: la majoritatea lanseurilor dau ca batul in apa si toti de pe langa mine imi ziceau fie ca dau prea zmucit si prea tare (gen:"bai omule ce mai tragi de ele ca parca nu ar fi ale tale betele") fie ca 3.90 e prea lung si ca ar trebui 3.60 dar eu le spuneam ca mai mult inclin sa cred ca am nevoie de un bat mai rigid si cu un alt tip de actiune respectiv rapida (ale mele fiind parabolice)
sanatate si fir "INCINS"
foarte la obiect raspunsul lui gogu steriade si este adevarat: la majoritatea lanseurilor dau ca batul in apa si toti de pe langa mine imi ziceau fie ca dau prea zmucit si prea tare (gen:"bai omule ce mai tragi de ele ca parca nu ar fi ale tale betele") fie ca 3.90 e prea lung si ca ar trebui 3.60 dar eu le spuneam ca mai mult inclin sa cred ca am nevoie de un bat mai rigid si cu un alt tip de actiune respectiv rapida (ale mele fiind parabolice)
sanatate si fir "INCINS"
- sece4u20
- senior
teoretic lanseta ar trebui sa fie o prelungire a bratului/bratelor. arcul de cerc descris de lanseta cand se face aruncarea depinde de marimea razei cercului adica implicit de lungimea batului + mainii. tot teoretic cu cat lungimea arcului de cerc este mai mare cu atat mai tare arunci deoarece incarcarea cu energie cinetica este mai mare. dar asta se poate doar in conditii echilibrate si optime. deci ca o mica concluzie:
- daca esti mic si mai ai si batul mic vei arunca putin
-daca esti mic si ai batul lung vei arunca undeva la o distanta medie
-daca esti inalt si ai batul mic vei arunca undeva la o distanta medie
-daca esti inalt si ai si batul lung vei arunca mult.
acestea sunt concluzii efectuate in conditii optime ( aceasi putere de aruncare, aceeasi greutate, aceleasi bete doar lungimea fiind diferita, conditii meteo optime- fara vant, temperatura medie 20-25 de grade.deci intr-un cuvant intr-un laborator.) insa in functie de mici particularitati ale fiecaruia aceste concluzii pot fi daramate.
o zi buna.
PS: nu aruncati prea tare cu pietre in mine.
- daca esti mic si mai ai si batul mic vei arunca putin
-daca esti mic si ai batul lung vei arunca undeva la o distanta medie
-daca esti inalt si ai batul mic vei arunca undeva la o distanta medie
-daca esti inalt si ai si batul lung vei arunca mult.
acestea sunt concluzii efectuate in conditii optime ( aceasi putere de aruncare, aceeasi greutate, aceleasi bete doar lungimea fiind diferita, conditii meteo optime- fara vant, temperatura medie 20-25 de grade.deci intr-un cuvant intr-un laborator.) insa in functie de mici particularitati ale fiecaruia aceste concluzii pot fi daramate.
o zi buna.
PS: nu aruncati prea tare cu pietre in mine.
Nu aruncam cu pietre in tine, dar stii cum e : teoria ca teoria dar practica te omoara.
Parerea mea e ca un pescar scund arunca mai bine cu un 3.60. decat un 3.90m.
Parerea mea e ca un pescar scund arunca mai bine cu un 3.60. decat un 3.90m.
- sece4u20
- senior
da. tocmai aici ma refeream la particularitatiile ficarei aruncari. depinde de aruncatura: daca se tin mainele intinse pe toata durata aruncarii energia cinetica este liniara oarecum. ( adica cam aceeasi viteza de rulare pe arcul de cerc pe toata durata lanseului) in schimb la lanseurile cand se indoaie bratele ( in zona cotului/ coatelor) exista un moment de energie cinetica maxima ( zvacnirea, smucitura batului) care se aplica spre finalul lanseului .
si cum ai zis tu teoria ca teoria dar practica ne omoara, insa fiecare pescar are stilul lui de lansare.
si cum ai zis tu teoria ca teoria dar practica ne omoara, insa fiecare pescar are stilul lui de lansare.
Salut baieti.Un lucru e cert...-cu orice lanseta de 3,6 sau 3,9,indiferent de actiune poti obtine suta de metrii(care este totusi o distanta...),daca o echipezi cu o molineta corespunzatoare,pui un fir mai subtire si obligatoriu un inaintas de soc,fara a conta statura pescarului,diametrul inelului de plecare si tehnica de aruncare.Dar cum teoria nu se regaseste intotdeauna in practica si situatiile de pe balta ne obliga sa folosim fire mai groase si sa cautam pestii la distante mai mari se impune folosirea unui anumit tip de lanseta.Acest tip de lanseta ar trebui ales in functie de posibilitatile fizice si tehnice ale pescarului,si credeti-ma ca stiu ce spun,din proprie experienta.Dintre doua lansete,acelasi model,aceeasi actiune dar puteri diferite(cea de 3,6-3lb iar cea de 3,9-3,5lb),daca vom avea posibilitatea sa le testam pe amandoua vom observa ca statura si constitutia pescarului va impune alegerea lansetei.In cel mai fericit caz vom obtine aceeasi distanta cu amandoua,ceea ce demonstreaza ca pe cea de 3,9 nu o incarcam destul(cazul unui pescar scund)Si ca sa-l completez pe nea gogu"degeaba o are lunga ala piticu' daca n-are putere in ea".Claufishi,spuneai ca lansetele cu care pescuiesti sunt 3,9 - 3,5lb si ai aruncat mai departe decat cu cele de 3,6 care erau alt model,eu te intreb:cu cele de 3,6 doar ai aruncat ocazional sau au fost lansetele cu care pescuiai si cu care erai obisnuit?Sfatul meu este sa testezi daca ai posibilitatea amandoua lungimile de la modelul pe care-l vrei inainte sa-l cumperi-vei fi surprins...Asta-i parerea mea-3,60-pentru cei scunzi dar si pentru cei inalti,3,90-pentru cei inalti=adevar.