PARERE - Ce parere aveti de shaduri? - Plastice in general??
PARERE - Ce parere aveti de shaduri? - Plastice in general??
Salut,
Ce parere aveti de shaduri? De plastice in general? Merita sa fie cumparate???
Am vazut ca sunt o gramada de modele, marimi, culori... de nu sti ce sa mai cumperi...
De asemenea, gruburi, twistere...
Astept parerile voastre.
Multumesc...
Ce parere aveti de shaduri? De plastice in general? Merita sa fie cumparate???
Am vazut ca sunt o gramada de modele, marimi, culori... de nu sti ce sa mai cumperi...
De asemenea, gruburi, twistere...
Astept parerile voastre.
Multumesc...
Re: PARERE - Ce parere aveti de shaduri? - Plastice in general??
..."gume"
...asta este termenul popular care este folosit mai mult atunci cand ne referim la nalucile moi (soft lures)
...in functie de anotimp si specia de peste pe care o cautam ,de locul in care pescuim, avem nevoie de diferite naluci care sa ajunga in locul in care dorim si sa evolueze acolo unde este localizat pestele vizat. Una dintre aceste naluci poate fi twisterul (shad sau grub)
...in general gumele pot fi folosite la salau , somn , biban , stiuca si nu de putine ori avem surprize placute la avat
..."marimi , modele , culori"...se poate discuta foarte mult deoarece asa cum am zis mai sus , depinde de multi factori (anotimp , vizibilitatea in apa , specia de peste , loc...etc.)
...asta este termenul popular care este folosit mai mult atunci cand ne referim la nalucile moi (soft lures)
...in functie de anotimp si specia de peste pe care o cautam ,de locul in care pescuim, avem nevoie de diferite naluci care sa ajunga in locul in care dorim si sa evolueze acolo unde este localizat pestele vizat. Una dintre aceste naluci poate fi twisterul (shad sau grub)
...in general gumele pot fi folosite la salau , somn , biban , stiuca si nu de putine ori avem surprize placute la avat
..."marimi , modele , culori"...se poate discuta foarte mult deoarece asa cum am zis mai sus , depinde de multi factori (anotimp , vizibilitatea in apa , specia de peste , loc...etc.)
GO FOR SPINNING ! ! !
@old_radu
OK... in delta de exemplu... ce jiguri se folosesc? ce gramaje? din ce mai citeam eu, anumiti pescari foloseau jiguri de 50gr. sau chiar 70gr. Parerea mea... nu sunt cam mari, cam grele? Pentru stiuca, cam ce lungime ar trebui sa aiba shadurile?
Mi-ar placea, cu acordul vostru, sa dezvoltam o discutie pe tema asta, pentru ca am observat ca este un subiect cam ocolit in materie de pescuit la rapitori.
OK... in delta de exemplu... ce jiguri se folosesc? ce gramaje? din ce mai citeam eu, anumiti pescari foloseau jiguri de 50gr. sau chiar 70gr. Parerea mea... nu sunt cam mari, cam grele? Pentru stiuca, cam ce lungime ar trebui sa aiba shadurile?
Mi-ar placea, cu acordul vostru, sa dezvoltam o discutie pe tema asta, pentru ca am observat ca este un subiect cam ocolit in materie de pescuit la rapitori.
Chiar nimeni nu foloseste shaduri sau gruburi?
...folosesc rar twistere , dar pot sa iti spun ca in delta , la stiuca , iti ajung jiguri de maxim 10-12 grame deoarece nu ai curenti ca si pe Dunare sau alte rauri mai mari.
...lungimea gumelor poate sa fie de 10-12 cm ...parerea mea
...jigurile ar fi bine sa aiva carlige offset , mai eviti agataturile
...lungimea gumelor poate sa fie de 10-12 cm ...parerea mea
...jigurile ar fi bine sa aiva carlige offset , mai eviti agataturile
GO FOR SPINNING ! ! !
Alte pareri? Ca, doar a fost sezonul pentru asa ceva...
- ionutniculae
- membru activ
pt dunare conteaza daca dai in curent, apa mica sau mare, e un subiect destul de complex, eu zic sa o iei pe rand, de ex pt ce specie de peste in primul rand
Never give up
Ai dreptate, dar eu ma gandeam ca mai exista si alti pasionati de asa ceva care pot da anumite informatii despre tehnici de pescuit cu plastice...
- Driscu Radu
- senior
Incerca sa ei jiguri de vreo 10-20gr.maxim iar shadurile si gruburile sa nu depaseasca 10 cm, si in genral axeazate pe culori verde, rosu si alb(sidefiu), sunt cele mai prinzatoare in opinia mea.Dupa ce le ei incerca totusi intr-un lac mai limpede si eventual vezi evolutia lor.
Pai jiguri cam asa am, de maxim 20gr. iar shaduri la fel... aceleasi culori si lungimi.Driscu Radu scrie:Incerca sa ei jiguri de vreo 10-20gr.maxim iar shadurile si gruburile sa nu depaseasca 10 cm, si in genral axeazate pe culori verde, rosu si alb(sidefiu), sunt cele mai prinzatoare in opinia mea.Dupa ce le ei incerca totusi intr-un lac mai limpede si eventual vezi evolutia lor.
Foloseste cu incredere shad-urile pentru pescuitul stiucii.pangarici scrie:Chiar nimeni nu foloseste shaduri sau gruburi?
Cat mai mari : 10-20 de cm. Jigurile pe masura de la 4/0 la 6/0, 7/0. Gramajele difera de adancimea apei.
In delta am pescuit toamna asta cu Shaduri intre 10 si 15 cm cu jiguri intre 5 si 10 grame.
Am pescuit cu Shad-uri Relax Kopyto & Aqua : culori Alb, Alb Glitter, Portocaliu cu Rosu, Alb cu Rosu, Verde cu Rosu ... si am avut rezultate satisfacatoare in una din zile (fata de table si voblere)
La anul cu siguranta voi pescui cu shad-uri de peste 15 cm
Pescar amator, incepator la rapitor - pam pam ^ ^
- craparulsef
- Veteran
Pentru Dunăre eu folosesc aşa ceva ..... am pus alături un obiect comparabil !!!ionutniculae scrie:pt dunare conteaza daca dai in curent, apa mica sau mare, e un subiect destul de complex, eu zic sa o iei pe rand, de ex pt ce specie de peste in primul rand
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
Buna ziua. Eu sunt de loc din turnu magurele-teleorman si pescuiesc mult in zona Seaca si la varsarea Oltului in Dunare zona Izlaz. Anul trecut am prins mult mai multa stiuca la shad-uri si grub-uri decat la linguri (oscilante si rotative)sau decat la woblere. Folosesc in special shad-uri Kopyto Ripper de la Relax de la 7,5 cm la 15 cm cam toate culorile au fost prinzatoare, grub-uri si shad-uri Mann's pana la 10 cm si mai sunt firme destul de bune. A si au mai mers bine si spinnerbait-urile de la berti armate ori cu shad-uri ori cu grub-uri dar si cele cu skirt siliconic.
Concluzia mea este ca pe aceste balti salbatice merg mai bine gumele decat tablele de orice fel sau firma sau decat woblere in orice perioada a anului.
Concluzia mea este ca pe aceste balti salbatice merg mai bine gumele decat tablele de orice fel sau firma sau decat woblere in orice perioada a anului.
Pescuiesc deci Exist