alin81 scrie:Din nefericire pentru pescari comuni de C&R nu isi permit sa vina pe o balta ca Tancabesti datorita TAXEI enorme perceputa de administratori balti,asta ar insemna ca un muritor comun sa dea 1/3 din salariu pentru o partida de pescuit pentru ca toti pescari stim ca in afara taxei mai sunt si ale costuri asta ar inseman ca ai merge la pescuit dar de cateva ori pe an.Este ceva rusinos in ROMANIA si din pacate vad ca ia amploare.Este o contratendinta a crizei mondiale.In vara am venit in tara si printre altele vroiam sa fac o partida de pescuit,uimire mare,baltile care aveau peste taxe enorme,baltile in care era taxa mica a ramas numai apa in urma pescuitului industrial,asa ca mam intors in tara adoptiva si am facut o partida de pescui.
Iti dau dreptate, dar vreau sa iti dau si o solutie.
Intr-adevar pentru nivelul mediu de salarizare de la noi T1 are o taxa prohibitiva pentru multi. Dar sunt buzunare si buzunare si balti pentru fiecare buzunar. Sunt si BMW-uri si Dacii,Shimano BBRLC si Okume, Blugi Lewis si Niro,concedii in Turcia sau la Monte Carlo.
T1 face parte dintre cateva balti cu taxa foarte mare de la noi, dar este o balta superba atat in ceea ce priveste pestele cat si ambientul . Oricum este mult mai accesibila financiar decat Sarulestiul.
Stiu ca in Ungaria, Anglia,Franta,Olanda taxele si abonamentele sunt mult mai mici, mancarea este mai ieftina, salariile sunt mai mari si .........
Nici eu nu imi permit aceste taxe si abonamente pe baltile adevarate de la noi, dar cu toate astea merg destul de des pe multe din ele, ceea ce este accesibil oricui.
Pe absolut toate,inclusiv pe T1 se organizeaza si concursuri low cost,iti dau doar un exemplu care a fost anul acesta pe T1 si vor fii si la anul:
-concurs de 4 zile (96 de ore) 1200 ron/ echipa de 3 pescari,revine 100 ron/24ore pe una dintre cele mai bune balti de crap din Europa. Si mai ai un avantaj la unele concursuri dupa 48 de ore se trage din nou la sorti si schimbi locul,deci la aceeasi taxa modica( normala) mai ai ocazia sa cunosti alt loc timp de 48 ore. Si poate daca ai bafta de loc si te si pricepi te alegi si cu un premiu. Vei zice ca poate nu esti interesat in atmosfera de concurs,nu vrei cantitate,etc. Nici o problema, sunt multe concursuri unde se puncteaza separat sau numai cei mai mari 5(7) pesti. Nu trebuie sa te fortezi prea mult, doar sa aplici strategia adecvata. Sau poti da numai dupa captura,sunt concursuri de 3-4 zile pe T1 unde se premiaza zilnic captura. Vei zice poate ca fac o pledoarie pentru concursuri. Da, eu unul de 2 ani de zile merg numai la concursuri, doar asa iti dai seama cum iti functioneaza nada,strategia,monturile. Pentru mai putin de 48 de ore nu ma obosesc sa dau la crap.Si doar asa poti pescui ieftin pe balti foarte scumpe de la noi,think about.