Nod pentru inaintas.....
Moderator: florentiniuga
Nod pentru inaintas.....
Dragi pescari sunt intr-o mare dilema.Vreau sa leg inaitasul de linia principala si nu stiu ce nod sa folosesc,care ar fi mai indicat ca rezistenta? Va multumesc.
Re: Nod pentru inaintas.....
Albright pt. inaintas textil sau Blood pt. mono.
cauta pe Goggle si gasesti cum se fac (chiar si animatie)
cauta pe Goggle si gasesti cum se fac (chiar si animatie)
- catalin2804
- membru activ
Cel mai bun nod pt inaintas textil este nodul mahin. Cauta pe youtube si ai sa gasesti.
Multumesc pt raspunsuri.
Mahin si Albright..eu prefer Albright deoarece iese nodul mai mic,decat Mahin,si este si mai simplu de facut...
- Lazar Mihai
- membru activ
Eu fac nodul fara nod cu ambele fire , e simplu primul fir il faci bucla si legi inaintasul pe bucla cum ai lega pe bucla de vartej de ex cu nodul fara nod si dupa ce ai legat primul fir repeti operatia. Nu mi-a sarit niciodata pana acum , si cred ca e mult mai fin decat albright.
Fratilor inainte sa postati, verificati acordul subiectului cu predicatul , cu cati de "i" se scrie un cuvant (mai ales la sfarsitul lui), si unde se pune cratima si unde nu (-) .
N-am intalnit un nod mai fin decat Albright...si n-am inteles exact cum legi nodul de care zici ? Poti sa pui o poza sau sa spui o denumire a nodului asta ?Lazar Mihai scrie:Eu fac nodul fara nod cu ambele fire , e simplu primul fir il faci bucla si legi inaintasul pe bucla cum ai lega pe bucla de vartej de ex cu nodul fara nod si dupa ce ai legat primul fir repeti operatia. Nu mi-a sarit niciodata pana acum , si cred ca e mult mai fin decat albright.
- stefan_kwr
- Veteran
Este cumva vorba de asta?Lazar Mihai scrie:Eu fac nodul fara nod cu ambele fire , e simplu primul fir il faci bucla si legi inaintasul pe bucla cum ai lega pe bucla de vartej de ex cu nodul fara nod si dupa ce ai legat primul fir repeti operatia. Nu mi-a sarit niciodata pana acum , si cred ca e mult mai fin decat albright.
http://www.dril.me/noduri-pentru-agrafe ... inner.html
- Lazar Mihai
- membru activ
Da stefan , asta este http://www.dril.me/noduri-pentru-agrafe ... inner.html , adica pe romaneste nodul fara nod cu ambele fire ma bucur ca am reusit sa ma exprim incat sa il poti identifica .
Pt Gor,
Nodul Double Grinner asta este in denumire englezeasca
Pt Gor,
Nodul Double Grinner asta este in denumire englezeasca
Fratilor inainte sa postati, verificati acordul subiectului cu predicatul , cu cati de "i" se scrie un cuvant (mai ales la sfarsitul lui), si unde se pune cratima si unde nu (-) .
- stefan_kwr
- Veteran
Mihai, acesta este un nod foarte bun, dar folosit mai mult pentru a uni 2 fire c-am de aceleasi dimensiuni si din acelas material (ex: un mono cu un inaitas tot mono), pentru inaitas textil tot albright este cel mai bun, pentru ca iese un nod mic cu forma alungita pe lungimea firului ce-i permite o trecere usoara prin inele cand aruncam - ceea ce ne intereseaza pe noi cel mai mult!!!Lazar Mihai scrie:Da stefan , asta este http://www.dril.me/noduri-pentru-agrafe ... inner.html , adica pe romaneste nodul fara nod cu ambele fire ma bucur ca am reusit sa ma exprim incat sa il poti identifica .
Pt Gor,Nodul Double Grinner asta este in denumire englezeasca
- Lazar Mihai
- membru activ
Aici e descrierea nodului de pe site-ul aratat de tine : "Una dintre cele mai eficiente metode de a "conecta" doua sectiuni distincte de inaintas, indiferent de diametru, este folosirea unui nod Double Grinner (nod Grinner dublu). In fapt, este vorba de doua noduri Grinner distincte ce se autoblocheaza.
Se poate folosi in pescuitul la musca, pentru legarea leader-ului de snur sau in pescuitul la crap pentru conectarea inaintasului la linia principala.
Nu contest ce spui , voi incerca si albright sa vad cum e , dar pescuiesc de cativa ani cu nodul asta si nu m-a dezamagit , sper ca albright sa iasa mai mic
Se poate folosi in pescuitul la musca, pentru legarea leader-ului de snur sau in pescuitul la crap pentru conectarea inaintasului la linia principala.
Nu contest ce spui , voi incerca si albright sa vad cum e , dar pescuiesc de cativa ani cu nodul asta si nu m-a dezamagit , sper ca albright sa iasa mai mic
- stefan_kwr
- Veteran
Mihai stii vorba aia: ''Nu te lua dupa tot ce scrie in carti''
Teoria ca teoria, dar practica ne omoara
Cand e vorba de un mono cu un textil albright este no.1, cei ce folosesc stiu de ce...
Teoria ca teoria, dar practica ne omoara
Cand e vorba de un mono cu un textil albright este no.1, cei ce folosesc stiu de ce...
- Lazar Mihai
- membru activ
Voi incerca din pura curiozitate