porumb si particule inghetate
Moderator: florentiniuga
porumb si particule inghetate
am doua intrebari , prima - folosind o lanseta de 3,25 lb. un plumb de 70 gr.si o nada inghetata de 120-140 gr. , impreuna ajungind la 200 -210 gr. , nu este prea mult ,mie frica , dind mai nervos nu se poate crapa blancul ? a doua intrebare - ce este mai recomandabil de folosit pentru (glacon) , nada inghetata , plumb in line , plumb pierdut sau elicopter . intrebarile sint mai mult pt. dn. iuga pentru ca a avut o emisiune la infopescar in care a folosit nada inghetata , daca cineva dintre prietenii de pe forum au dat cu asa ceva , astept raspunsurile voastre .
- gabi neamtu
- senior
- Mesaje: 278
- Membru din: 22 Noi 2007, 23:05
- Localitate: BUCURESTI
Re: porumb si particule inghetate
vali003 scrie:am doua intrebari , prima - folosind o lanseta de 3,25 lb. un plumb de 70 gr.si o nada inghetata de 120-140 gr. , impreuna ajungind la 200 -210 gr. , nu este prea mult ,mie frica , dind mai nervos nu se poate crapa blancul ? a doua intrebare - ce este mai recomandabil de folosit pentru (glacon) , nada inghetata , plumb in line , plumb pierdut sau elicopter . intrebarile sint mai mult pt. dn. iuga pentru ca a avut o emisiune la infopescar in care a folosit nada inghetata , daca cineva dintre prietenii de pe forum au dat cu asa ceva , astept raspunsurile voastre .
la 3.25 lb cu 200 gr eu sant convins ca nu poti sa dai si eu am de 3.25 si mai mult de 100-110gr nu le incarc cu toate ca cel mai bine dau cu 90 gr cu spodul care are 5 lb ma duc in 200 210 220 gr
sarbatori fericite multa sanatate si capturi frumoase
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
@Vali
Nu prea stiu cum e treaba la tine, ca tu dai in rau si oricat ar fi curentul de domol, tot ai nevoie de ceva plumb. Ai 2 variante. Ori dai mai cu mila si mai aproape sa nu-ti rupi blancul, ori dai cu spoduri. In alea te poti propti zdravan. Montura de preferat elicopter dar merg si alte variante ca nu are cum sa se agate sau sa se infasoare. Cand ajunge la fund, oricum trage in sus pana se topeste gheata.
@Gabriel
De ce sa mai bagi pietricele daca ai plumb de 50-70g?
Nu prea stiu cum e treaba la tine, ca tu dai in rau si oricat ar fi curentul de domol, tot ai nevoie de ceva plumb. Ai 2 variante. Ori dai mai cu mila si mai aproape sa nu-ti rupi blancul, ori dai cu spoduri. In alea te poti propti zdravan. Montura de preferat elicopter dar merg si alte variante ca nu are cum sa se agate sau sa se infasoare. Cand ajunge la fund, oricum trage in sus pana se topeste gheata.
@Gabriel
De ce sa mai bagi pietricele daca ai plumb de 50-70g?
- CristiCrap
- utilizator
- Mesaje: 20
- Membru din: 28 Noi 2007, 22:24
Am o intrebare pt. dl FLORENTIN I. - La o partida de pescuit la crap in special la ten la o partida de 24 de ore , cam ce cantitate de porumb ar fi necesar orientativ, si cam ce cantitate ar trebui sa nadim la iceputul partidei dar si pe perioada timpului alocat la pescuit. Si care ar fi varianta cea mai buna de a folosi porumbul,-- inmuiat--fiert sau uscat. Va multumesc mult.
Re:
Eu folosesc la 24h de pescuit la chinez (asa ii spun eu),4 bete (2permise)cam 3-5 kg porumb si doar fiert.Ramas in apa in care il fierbi are un miros al lui special.CristiCrap scrie:Am o intrebare pt. dl FLORENTIN I. - La o partida de pescuit la crap in special la ten la o partida de 24 de ore , cam ce cantitate de porumb ar fi necesar orientativ, si cam ce cantitate ar trebui sa nadim la iceputul partidei dar si pe perioada timpului alocat la pescuit. Si care ar fi varianta cea mai buna de a folosi porumbul,-- inmuiat--fiert sau uscat. Va multumesc mult.
- CristiCrap
- utilizator
- Mesaje: 20
- Membru din: 28 Noi 2007, 22:24
Re: porumb si particule inghetate
La emisiunea din data de 12 -04-2008 pe care am urmarito sa prezentat prepararea porumbului pentru o partida mai lunga si as intreba pe dl. Florentin, porumbul dupa ce la-m scurs de zeama trebuie lasat in galeata pentru a se zvanta sau mai bine il intindem pe ziare ,si cam cat ar trebui lasat la zvantat pana se intaresc sau numai sa se usuce superficial. Zeama scursa in care sa fiert porumbul avand esentele puse cele dorite se poate refolosi pe balta la rehidratarea porumbului sau se foloseste apa din lac cu celelalte arome care trebuie puse ? La concursul la care ati luat parte am inteles ca sa nadit masiv atat dimineata cat si seara, si daca se poate sa imi spuneti cam in ce a constat nadirea grea cam ce cantitate (kg.) dimineata, si cam cat seara (kg.). Si din 6 zile cate zile ati nadit greu masiv ? Si cam ce cantitate de porumb preparat ati folosit la acest concurs ? Cu scuzele de rigoare pentru atatea intrebari puse de mine va urez mult, mult FIR INTINS atat emisiunei pe care o realizati cat si la concursurile la care o sa participati.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: porumb si particule inghetate
O sa-i las pe George sau Iulian sa raspunda, pentru ca ei sunt specialistii in prepararea porumbului si a mixului. Strategia generala de nadire la partidele mai lungi de 24 de ore, consta in nadirea grea de 2 ori pe zi, dimineata pe la 8-9 si seara la 17-18, ore cand in general pestele nu prea trage. In rest, in momentele cand intra pestele pe patul de nada si in functie de dimensiunile acestuia si frecventa de hranire/captura, se intretine patul, pentru a tine pestele in zona, aruncand din cand in cand, cu prastia daca e posibil, 3-4 bulgarasi mai mici de nada sau se pescuieste cu momitoare pe care se pune o nada care se desface repede la contactul cu apa.
- george-alexandru
- Veteran
- Mesaje: 765
- Membru din: 26 Noi 2007, 15:12
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: porumb si particule inghetate
Pentru zvantare eu il intind pe sacii de pastrare nu pe ziar,zeama se poate pastra separat pt rehidratare,sau se poate fierbe simplu si restul aromelor, concentratului de porumb etc se pot pune pe balta la rehidratat folosind si apa din garla,asta depinde de gustul fiecaruia.La zvantat le las pana se usuca aproape de tot.CristiCrap scrie:La emisiunea din data de 12 -04-2008 pe care am urmarito sa prezentat prepararea porumbului pentru o partida mai lunga si as intreba pe dl. Florentin, porumbul dupa ce la-m scurs de zeama trebuie lasat in galeata pentru a se zvanta sau mai bine il intindem pe ziare ,si cam cat ar trebui lasat la zvantat pana se intaresc sau numai sa se usuce superficial. Zeama scursa in care sa fiert porumbul avand esentele puse cele dorite se poate refolosi pe balta la rehidratarea porumbului sau se foloseste apa din lac cu celelalte arome care trebuie puse ? La concursul la care ati luat parte am inteles ca sa nadit masiv atat dimineata cat si seara, si daca se poate sa imi spuneti cam in ce a constat nadirea grea cam ce cantitate (kg.) dimineata, si cam cat seara (kg.). Si din 6 zile cate zile ati nadit greu masiv ? Si cam ce cantitate de porumb preparat ati folosit la acest concurs ? Cu scuzele de rigoare pentru atatea intrebari puse de mine va urez mult, mult FIR INTINS atat emisiunei pe care o realizati cat si la concursurile la care o sa participati.
In concursuri nadirea grea se face intre anumite ore stabilite pt fiecare concurs in parte si consta in naditul cu racheta,cupa de nadire,catapulta si lopata,pe timpul noptii este permis doar naditul cu cobra.
La noi nadirea grea a constat in bulgari de nada formati dintr/un mix pe baza de cereale in care am inglobat pelete si porumb si nada de racheta care era formata dupa cum ati vazut din porumb si pelete.Cantitatea pe care am nadit/o mi/e greu sa o apreciez pt ca in aceasta formula sa nadit restrans pt una maxim doua lansete in asteptarea amurului care putea fi singura solutie pt acel loc,cantitatea de nada a crescut de la zi la zi pt ca pe acel pat intra crap sub 5 kg,platica si rar cate un ten,iar patul era cat de cat intretinut cu naditoarele lansetelor.
Deci nu prea se poate face un tipar al cantitatii de nada pe care trebuie sa o dai,sunt enorm de multi factori care pot influenta cantitatea si ritmul de nadit.