Adrian B scrie:Salut,
Dan Mitranescu este un pescar foarte bun. Are pozitii decente pe forumuri. Argumentate.
Stilul lui este imbatabil din punctul meu de vedere pe regulamentul fips-cips. Stilul + experienta.
Pe balti ca Moara, Tancabesti, Cercani, chiar Sarulesti, etc (balti suprapopulate cu o medie a pestilor de 5 kg) la cantitate va castiga mamaliga, porumbul, semintele.
Categoric, mamaliga este o nada net inferioara boiliesului, insa pe balti suprapopulate cu concurenta pentru hrana, mamaliga & porumbul va fi prima alegere a pestelui mai ales pe termen scurt si mediu. Cu toate acestea, unii pescari au avut rezultate f bune la boilies chiar si pe acest gen de lacuri in competitii. Bogdan Dragan de exemplu. Pe acest gen de lacuri conteaza locul si adaptarea la loc. Seriozitatea si munca.
Daca in balta in care pescuim ar fi doar crap, viermusul cred ca ar fi imbatabil. Boiliesul a fost inventat ca o modalitate de selectie. Din punctul meu de vedere aceasta este o nada moderna, si imi place sa cred ca odata ce crapul isi da seama de aportul nutritiv al acesteia, mamaliga se taie. Lucrurile sunt simple, de principiu, daca vrei cantitate si un raspuns mai rapid: mamaliga/porumb. Selectia o face boiliesul prin diametru, duritate si aportul nutritiv.
M-am bagat si eu in seama, ca mi-a placut discutia.
Foarte bine punctat Adriane, parerea ta este foarte pertinenta