POTENTIATOR DE GUST SI AROMA

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

POTENTIATOR DE GUST SI AROMA

Mesaj de LUCKY » 22 Noi 2010, 15:25

Glutamatul monosodic ( E621) este un aditiv alimentar care se foloseste din belsug in mai toate alimentele pentru a mari ampenta lor gustativa , ma intreb ?? de ce nu ar fi bun si in boilies , poate sunt deja pescari care l-au si folosit deja. Astept pareri pro si contra pentru mai multe informatii despre E621, cu motorul de cautare Google gasiti zeci de articole.

Avatar utilizator
mircea62
Veteran
Veteran
Mesaje: 704
Membru din: 06 Apr 2009, 16:04
Localitate: Buzau

Re: POTENTIATOR DE GUST SI AROMA

Mesaj de mircea62 » 22 Noi 2010, 18:37

Pai se foloseste ceva asemanator (sau chiar identic poate):

Monosodium Glutamate (MSG), Producator: Vision Baits
MSG este sarea de sodiu provenita din acidul glutamic, un aminoacid neesential. Se foloseste ca aditiv cu rol de potentator de aroma. In nade, are o functie de aromatizare similara cu cea pe care glutamatul o are in hrana naturala.
MSG scoate in evidenta mai ales aromele de carne. Multi cercetatori considera ca MSG da un gust special, diferit de cele patru gusturi cunoscute: sarat, dulce, amar si acru. Acest al cincilea gust este numit de japonezi Umami, MSG find de altfel un ingredient frecvent intalnit in bucataria asiatica.
Disponibil in cutii de 100g.
Doza recomandata: o lingurita plina la 6 oua
Se gaseste la magazinul ... fish

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”