balta de salau
- gabi neamtu
- senior
balta de salau
cu tot respectul stie cineva o balta de salau 50- 60 km de Bucuresti eu am fost si ieri si azi si saptamana trecuta dar am prins numai strapazan pana in 600g
- gabi neamtu
- senior
- gabi neamtu
- senior
- florentiniuga
- Master Admin
- gabi neamtu
- senior
Gostilele : Inchisa pescuitului(am inteles ca tot anul!!!!!! :shock: ) Frasinet :inghetat Valea Argovei :inghetata bocna .nu mai ramane decatpescuitul virtualgabi neamtu scrie:mih_IL scrie:Ar mai fi balta Mariuta, la aprox. 25 km de Bucuresti. Spre Urziceni, in loc. Lilieci faci dreapta spre Hagiesti, dupa vreo 5 km este balta pe stanga.
am incheiat pescuitul , mersi oricum
Vrem să trăim ca în Rai, dar ne purtăm ca dracii.
Re: balta de salau
Am prins salau la pestisor mic destul de bine dar nu neaparat exemplare deosebite,dar am citit undeva ca in apele unde traieste Gingirica ,salaul se hraneste exclusiv cu aceasta.
Cat o fi de adevarat nu stiu,dar sper ca pot primi un raspuns de la voi in legatura cu Gingirica.
Cat o fi de adevarat nu stiu,dar sper ca pot primi un raspuns de la voi in legatura cu Gingirica.
Uite ceva informatii :doru scrie:Am prins salau la pestisor mic destul de bine dar nu neaparat exemplare deosebite,dar am citit undeva ca in apele unde traieste Gingirica ,salaul se hraneste exclusiv cu aceasta.
Acest clupeid mic din bazinul Marii Negre ,Caspice si al Marii de Azov este raspindit in partile indulcite ale marilor amintite ,de unde patrunde si in fluvii si in lacuri. Dimensiunile la care ajunge sunt de 8 cm. La masculi si 9 cm. La femele,rar 12-13 cm.Corpul sau este comprimat lateral,iar abdomenul are o carena bine dezvoltata.Ochii sunt lipsiti de pleoape adipoase.Aripioara anala are doua radii mai lungi decit la celelalte aripioare. Peste de cird, gingirica se reproduce in mare, primavara si vara, in special in lunile aprilie-mai, la temperatura apei de 13-20 °C.Reproducerea se face in apele marii din vecinatatea coastelor,dar si in lacurile salmastre si dulci.O femela depune 5 000-20 000 de icre marunte,cu diametrul de 0,8-1mm. Este un peste exclusiv planctonofag,consumind zooplancton marunt, constituind asfel o veriga intre plancton si pestii rapitori sau carnivori, cum sunt scrumbia de Dunare,salaul,sturionii si altii,care consuma cantitati uriase de gingirica.
- Lucian Nagy
- membru activ
O poza cu GINGIRICA
- Qnyx
- Master Admin
Deci la gigngirica am avut cele mai frumoase experiente de pescuit din viata mea la canalul 5, complexul lagunar Razelm-Sinoe. Pestele de acolo are o preferinta aparte spre pestele asta mic. Succesul unei partide de pescuit in lacul respectiv este impartit de a avea si a nu avea gingirica.
Stiu ca ultimul post din acest topic este destul de vechi, dar ma gandeam ca poate mai citeste cineva ... sambata trecuta(21.06) am fost la Mihailesti in zona satului Draganesti parca sau ceva de genu :oops: . Am cautat crapul insa slab, 2 trasaturi = 1 sg crap la 3 kg. Dup-amiaza pe caldura aia mi-a venit ideea sa pun singurul forfac pt rapitor in trusa , in carlig am pus bucata de bibanel prins la undita, si dupa 15 min aprox. surpriza; primu strapazan aproape de kg si mai departe am insistat cu inca 2 lansete pe care din nefericire nu am avut carlige tocmai potrivite pt rapitor si am avut multe rateuri insa pana la urma am prins 12 salai.Am incercat si la plastic dar apa scazuse foarte mult si in mal erau foarte multe alge , a atacat 1 sg biban destul de frumusel. Nu a venit nimeni sa ia taxa.
Dan Serban