Mesaj
de florentiniuga » 22 Oct 2010, 10:30
Pentru cei care abia se apuca de facut boiliesuri exista retete si pe forumul nostru gasesti destule. Dupa ce vei capata mai multa experienta vei intelege singur ce se intampla daca schimbi proportiile diferitelor componente. Ceea ce vrei tu insa, nu cred ca pot explica precis nici cei mai buni specialisti, pentru ca asta ar insemna sa se lucreze cu o singura reteta in care sa nu se schimbe niciodata componentele ci doar proportiile lor. In schimb, daca se folosesc retete diferite, proportiile pot diferi in functie de combinatiile componentelor. Iti dau un exemplu: In compozitiile cu fishmeal nu e necesar sa pui la fel de mult amino ca in cele cu birdfood, deoarece fainurile de peste au din start un grad de atractivitate propriu mai ridicat sau in retetele care contin melasa, nu se mai pune atat de multa betaina. Asta tine de cunoastere iar cunoasterea deriva, asa cum spuneam, din experienta acumulata.