Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !
Moderator: Sebastian
Re: Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !
Soprondane,ia zi omule,tu ai fost fro' data in Delta ?
da , de ce ?
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
Stiu ca nu e momentul, avand in vedere ca toti sunt preocupati cu povestirea momentelor bune sau rele din concediu, dar v-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se fileteaza un peste. Stiu ca e un cutit special pentru treaba asta da nu prea stiu cum se foloseste. Ma tot roaga nevasta sa-i spun cum se fac chiftelutele de peste si eu... habar n-am cum se scot fileurile.
Am doar 3 ani de cand merg in delta si de fiecare data am fost de preocupat cu prinderea lui, nu cu prepararea.
Am doar 3 ani de cand merg in delta si de fiecare data am fost de preocupat cu prinderea lui, nu cu prepararea.
in video - tube , pagina 3 gasesti cum se fileteaza un peste
http://www.infopescar.tv/video/tube/Page-3.html
Frate, ce face stangaciul ala ca meserie, m-a lasat fara grai. De vazut clipul.cosmake scrie:in video - tube , pagina 3 gasesti cum se fileteaza un peste
Cosmake, multumim
Ocroteste natura, merita!
Cosmine, prin filetare se urmareste eliminarea oaselor mari, practic a scheletului pestelui. Odata curatat pestele de solzi si intestine, se practica o incizie pe partea dorsala, de la cap la coada si pe langa operculi (urechi), inspre inotatoare. Se desprinde cu cutitul carnea de oasele dorsale, avansand in mod egal de la cap la coada. Se continua astfel si la nivelul coastelor pana la partea ventrala. La eliminarea tuturor inotatoarelor si aripioarelor trebuie sa ai grija sa extragi si oasele ascutite care le "ancoreaza" in corpul pestelui. Deci in urma filetarii va trebui sa ai in fata scheletul pestelui. Parti din ce ramane vor putea fi folosite la ciorba.
Cutitul e bine sa fie cat mai subtire si ascutit, pentru a evita pierderile, mai ales daca pestele este de dimensiuni mici.
Sper ca explicatiile mele te-au satisfacut.
PS : este indicat sa dai de doua ori carnea prin masina de tocat.
Cutitul e bine sa fie cat mai subtire si ascutit, pentru a evita pierderile, mai ales daca pestele este de dimensiuni mici.
Sper ca explicatiile mele te-au satisfacut.
PS : este indicat sa dai de doua ori carnea prin masina de tocat.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
http://www.liveleak.com/view?i=0cb_1228877062cosmin79 scrie:Stiu ca nu e momentul, avand in vedere ca toti sunt preocupati cu povestirea momentelor bune sau rele din concediu, dar v-as ruga sa-mi spuneti si mie cum se fileteaza un peste. Stiu ca e un cutit special pentru treaba asta da nu prea stiu cum se foloseste. Ma tot roaga nevasta sa-i spun cum se fac chiftelutele de peste si eu... habar n-am cum se scot fileurile.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si sugestii!
- craparulsef
- Veteran
Heloooo !!!! - mai sunteti pe aici, sau inca nu ati strans corturile?
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
-
- VIP+++
a fugit toti ! rusine ! ma lasat cu ochi n soare !
pss
daaa da cine vorbim ?
pss
daaa da cine vorbim ?
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
- craparulsef
- Veteran
De corturarile astea bre ... fugite d`acasa, fara pemis de invoiala, ca cica`s plecate la munci, la produs, da ei chefuieshte in baltzi si nu se ostenesc de puradelele lor, care sta cu gurile cascate de criza bre! E flamanzi si ei micutzii, si pofteshte la niste saramuri din care fugarii se`nfrupteaza c`am vazut eu in poze! Baga bre ashtia in ei de zici ca e pomana in delta ... vai sufletele lor, ca numai cu buline d`alea de stomac mai scapa!gogu steriade scrie:a fugit toti ! rusine ! ma lasat cu ochi n soare !
pss
daaa da cine vorbim ?
- pescarugigel
- membru activ
Cred ca lumea este inca suparata din cauza capturilor sub asteptari,se pare ca putini au avut norocul sa prinda ceva serios.Pina s-or inveseli ,sa ma bag si eu in seama poate reusim sa resuscitam "delta dunarii" ca nu mi se pare corect sa muncesti numai D-ta. Ia priviti aici sa vedeti ce noroc am avut eu la pescuit.craparulsef scrie:Heloooo !!!! - mai sunteti pe aici, sau inca nu ati strans corturile?
- craparulsef
- Veteran
pescarugigel scrie:... Ia priviti aici sa vedeti ce noroc am avut eu la pescuit.http://www.youtube.com/watch?v=ZZp54KUgC-U
Tare asta! Al naibii crap cu pene ... ce a tulit-o dupa ce i s-a aplicat metoda C&R!
Cam pe unde se intampla povestea?
- pescarugigel
- membru activ
canalul turcesc, vis-a-vis de Sf.Ghe. sat
- pescarugigel
- membru activ
nada care am dato continea si porumb inmuiat in palinca(conform retetei lui nea Ion Paun).Intrebarea care se pune este urmatoarea: este nada atat de buna incit a strins mult peste pe acel loc sau a fost palinca misto si s-au oprit si ei sa friga o cinzeaca?