nodul Albright
Moderator: florentiniuga
- lungu mihai
- utilizator
nodul Albright
Am o problema cu acest nod Albright deoarece cand il termin si strunesc firele ca sa se stranga bine nodul, monofilamentul aluneca si nodul se desface, unde am gresit?
Re: nodul Albright
Vezi si tu unde ai gresit....http://www.animatedknots.com/albright/i ... dknots.com
Daca legi un fir mono de un textil ,acesta din urma fiind mai moale (sau mai subtire) se matiseaza PESTE bucla mono ! Daca legi doua fire mono de dimensiuni diferite , cel mai subtire se matiseaza peste bucla facuta de cel mai gros !lungu mihai scrie:Am o problema cu acest nod Albright deoarece cand il termin si strunesc firele ca sa se stranga bine nodul, monofilamentul aluneca si nodul se desface, unde am gresit?
- marius6251
- membru activ
spune-ne exact ce tip de fire folosesti si ce grosime au. poate aici gasim problema .lungu mihai scrie:Am o problema cu acest nod Albright deoarece cand il termin si strunesc firele ca sa se stranga bine nodul, monofilamentul aluneca si nodul se desface, unde am gresit?
marius andrei
- lungu mihai
- utilizator
Exact asa am facut nodul la fel k si in animatia de mai sus dar tot degeaba.
Folosesc un mono de 0.30 si un textil de 20 sau 25 lbs.
1.Spiralezi textilul peste mono ,da ?lungu mihai scrie:Exact asa am facut nodul la fel k si in animatia de mai sus dar tot degeaba.
2.Textilul e siliconat ,teflonat ...are camasa ?
- lungu mihai
- utilizator
Este un textil normal fara camasa si nu este teflonat.
Fa 8-10 spire de textil peste mono si apoi strange intai doar partea textila ca sa stanguleze bine bucla !Ulterior trage si de capatul mono . Daca-l faci corect ,nodul asta nu trebuie sa se desfaca !lungu mihai scrie:Este un textil normal fara camasa si nu este teflonat.
si daca-l folosesti ca inaintas? si textilul e mai gros decat mono? si iese ditamai nodul? si spirele textilului se freaca tot timpul in inele la lansare degradandu-se treptat??
I Fish. Therefore I am.
Pai si atunci care e solutia ??? Ce alt nod este mai bun pentru textil cu mono??pharaoh scrie:si daca-l folosesti ca inaintas? si textilul e mai gros decat mono? si iese ditamai nodul? si spirele textilului se freaca tot timpul in inele la lansare degradandu-se treptat??
In cazul nodului in discutie, nu stiu, de-asta intrebam. Doar mi-au trecut ipotezele astea prin cap citind ce a scris George. Eu pentru legarea inaintasului textil folosesc nodul mahin, cu firul mono spiralat pe textil.
I Fish. Therefore I am.
Nu inteleg ...care-i problema ? ...se degradeaza spirele textilului daca e nodul mare ,sau cum ? Albright iese mai mic decat Mahin si la trecerea prin inele ,bucla cu care loveste e din textil nu din mono ! Nu sunt putini care folosesc Albright si nu e nici un nod descoperit de curand,asa ca cine spune ca nu tine nodul sigur face o greseala undeva !pharaoh scrie:si daca-l folosesti ca inaintas? si textilul e mai gros decat mono? si iese ditamai nodul? si spirele textilului se freaca tot timpul in inele la lansare degradandu-se treptat??
Pai n-am zis ca ar fi o problema. N-am folosit acest nod dar m-ati facut curios.
I Fish. Therefore I am.
Daca textilul nu este teflonat iar nodul este facut corect (adica textilul infasurat PESTE nylon si nu invers!) atunci nu exista sa se desfaca acest nod, il folosesc de peste 5 ani si n-am avut probleme pana acum.
Un nod foarte bun daca este facut ca la carte ( textilul peste monofilament).
BORN TO FISH