plumbi

Moderatori: gor965, mini_mic

Scrie răspuns
laeucigasul
utilizator
utilizator

plumbi

Mesaj de laeucigasul » 10 Sep 2008, 23:55

Am gasit un film despre cum se fac plumbii, e in franceza dar este destul de explicit. Daca exista materialele acelea sau daca are cineva cunostinta de vreo alternativa la materialele acelea (ma refer la siliconul din care este confectionata matrita si ce se pune pe plumb pt al plastifia).
http://paroledecarpiste.free.fr/spip.php?article28
Visele smulg gratii!

nando
Veteran
Veteran

Re: plumbi

Mesaj de nando » 11 Sep 2008, 10:00

si pe mine ma intereseaza
VAPORU PLUTESTE DAR CU PISICA NU POTI SA BATI CUIE

Ravensun
utilizator
utilizator

Mesaj de Ravensun » 11 Sep 2008, 10:21

O firma din Germania ofera matrite de plumbi in care doar turnai plumbul topit.
o sa caut link-ul si revin

nando
Veteran
Veteran

Mesaj de nando » 11 Sep 2008, 10:33

OK :))

nando
Veteran
Veteran

Mesaj de nando » 11 Sep 2008, 14:25

mutumesc frumos.ai comandat ceva la ei?
cum se face?

laeucigasul
utilizator
utilizator

Mesaj de laeucigasul » 12 Sep 2008, 02:29

am descoperit o metoda care nu e o noutate pt multi, sa confectionez matrita dintr-o sapuniera.
prima data umplu jumatate din sapuniera cu euroglet, am bagat si niste plasa de plastic (pt polistiren) sa evit crapaturile, apoi scufunzi plumbii in matrita pana la jumatate prin apasare (daca e culisant se pune o sarma, sau un cui in orificiu) inainte de scufundare plumbul trebuie uns cu ulei sa nu adere eurogledul la el. se face cu cuterul sau daca gasiti o alta metoda o palnie prin care sa poti pune plumbul topit. asteptam sa se usuce bine apoi dupa o zi sau cand credeti ca s-a intarit prima parte trecem la cea de-a doua parte a matritei. se face o gaura in fata sapunierei de cca 3X3 sau cat va permite sapuniera. plumbii se pun in matritase ung iar cu ulei dar acum se unge si matrita intarita. cu atentie acum turnam eurogletul in interior prin acea gaura. asteptam 2-3 ore si cu grija desfacem matritele. tot ce ramane de facut este sa se usuce ff bine si sa trecem la treaba. acum care cunoaste o metoda de a "ecologiza" plumbii. eu am auzit de ceva de genul 50 ml acetona +50 ml silicon (nu stiu ce fel) + colorant .
Image(472).jpg
Image(471).jpg
Image(470).jpg
Visele smulg gratii!

Butaru Gabriel
Veteran
Veteran

Mesaj de Butaru Gabriel » 16 Sep 2008, 15:38

Am incercat si eu cu sapuniera dar dupa cateva turnari se crapa,pana la urma am cumparat ,de siteul nemtesc stiu de mult,iti onoreaza comanda numai daca esti de acolo,dar le-am luat din Romania este un tip la Arad care se ocupa cu asa ceva ,sunt aceleasi din Germania numai ca mai adauga cam 150 %,dar se merita eu merg mai mult la Dunare si la fiecare esire se pierd cam multi ,asa ca asta este Fir intins la toti pescarii.

Scrie răspuns

Înapoi la “Altele”