Nadire crap dunare ?
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003
- ADRYAN1981
- utilizator
Nadire crap dunare ?
Buna , intentionez sa fac in curand o partida la dunare de 48-72 h ! Care credeti ca e cea mai buna metoda de nadire , mentionez ca locul in care voi merge e mai malos putin dar totusi e curent destul de puternic - plumb 100-120 .Ce ar fi mai eficient : porumb , mamaliga , nada gata preparata si cam in ce cantitate !!! Pun aceasta intrebare in ideea in care puteti impartasi din experientele voastra in partide de pescuit de 2-3 zile , eu personal nu am ajuns inca la nici o concluzie clara ??? Multumesc.
- ADRYAN1981
- utilizator
Re: Nadire crap dunare ?
-sa revin cu completari - m-ar interesa reteta castgatoare !!! ca de incercat am incercat cam de toate , cu mai mult sau mai putin succes !!!
Sunt prea multi factori in joc ca sa spuna cineva ca are reteta castigatoare ! Unde mai exact vrei sa pescuiesti si cum e zona de pescuit acolo ?
p.s
Eu de cand dau la Dunare ,n-am gasit zone cu mâl si curent !
p.s
......................................................................................gor965 scrie:Sunt prea multi factori in joc ca sa spuna cineva ca are reteta castigatoare ! Unde mai exact vrei sa pescuiesti si cum e zona de pescuit acolo ?
p.s
Ca o completare,,la raspunsul dvs. sint zone cu mil ,linga mal (adincime aproximativa 2m ,tranzitate dimineata pentru scurt timp, uneori de crap) apoi el paraseste zona (apare linga mal doar cind rasare soarele ,apoi pleaca m-ai la adinc)
Dvs.va trebui sa nu pescuiti in zona miloasa ,ci m-ai la adinc (zona miloasa nu tine mincarea lui naturala,lipseste curentul apei) (care trebuie sa fie destul de prezent) chiar daca veti momi cu boabe pe zona miloasa ,,ele se vor afunda in mil.
Pe zona miloasa , cel m-ai bine e sa momiti cu juvelnice unplute cu sticle cu bere .Asa veti avea succes garantat,linga mal.
- Butaru Gabriel
- Veteran
In ceea ce priveste momitul la Dunare sa va spun si eu ceva, si o intamplare la fata locului: in 2007, 2008, 2009, ca anul trecut a fost varza cam peste tot, dar in acei ani cand mergeam la Dunare si dupa ce momeam locul nu vedeam trasatura de crap pana a doua zi, a doua zi parca veneau la program, daca nu luam niciunul pana la ora 9, dupa aceea parca era drogat, si nu s-a intamplat numai o data ci la fiecare iesire. Noi suntem mai dilii si mai notam la ce ora dadea un exemplar mai mare . Acestea se intamplau in anii respectivi in cele mai calduroase luni Iulie si August. Cand spui de momit pe Dunare unii incep sa rada, asta am patit o data cand ne-au vazut vecinii ce facem, ziceau ca uite au venit toti prostii la Dunare, se cred pe balta, mai ocupa si locurile bune si bla bla bla nu i-am bagat in seama, si la a treia prezentare pe mal al domnilor crapi care ne-au vizitat, vecinul nu a mai rezistat si a venit sa ma intrebe la ce dam, i-am raspuns scurt: la prosti, fapt care la facut sa plece cu coada intre picioare, bineinteles ce-a fost la gura lui, bine tipul cred ca era prostul grupului deoarece prietenii care erau cu el l-au facut cum leau venit la gura si si-au cerut scuze in numele lui. In concluzie eu cred ca sunt sanse mult mai mari atunci cand momesti (pentru momit locul folosesc numai porumb) !
P.S.
Maine plec pentru cateva zile, sper ca povestea sa se repete in ceea ce priveste orele cand domnul crap vine sa serveasca masa
P.S.
Maine plec pentru cateva zile, sper ca povestea sa se repete in ceea ce priveste orele cand domnul crap vine sa serveasca masa
Nea Ioane ,or fi zone cu mal la Dunare ,dar eu unul n-am apucat sa le vad !Pe unde umblu eu mai des asa arata malurile : Legat de nadit ,cred ca se poate nadi cu sacul din plasa ancorat in amonte cu porumb ,spartura si grau !...sau facut bulgari ori caramizi dinseminte si pamant ! Unii incep sa nadeasca masiv in prima zi (20-30-50 kg)si asteapta sa traga pestele dupa ziua a 2-a sau a 3-a ...am vazut chestia asta la niste bucuresteni care au turnat la baza unui plop din apa ,un sac de 50 kg porumb uscat...apoi s-au pus pe baut...2 zile n-au vazut o trasatura si in a 3-a zi in 6 ore ,3 insi ,au luat 220 kg . Altii prefera o nadire progresiva (3-5-10 kg)in functie de raspunsul pestelui ...ca daca pestele trage n-are rost sa supranadesti !Paun Ion scrie: ......................................................................................
Ca o completare,,la raspunsul dvs. sint zone cu mil ,linga mal (adincime aproximativa 2m ,tranzitate dimineata pentru scurt timp, uneori de crap) apoi el paraseste zona (apare linga mal doar cind rasare soarele ,apoi pleaca m-ai la adinc)
Dvs.va trebui sa nu pescuiti in zona miloasa ,ci m-ai la adinc (zona miloasa nu tine mincarea lui naturala,lipseste curentul apei) (care trebuie sa fie destul de prezent) chiar daca veti momi cu boabe pe zona miloasa ,,ele se vor afunda in mil.
Pe zona miloasa , cel m-ai bine e sa momiti cu juvelnice unplute cu sticle cu bere .Asa veti avea succes garantat,linga mal.
@Multa bafta
Frate-miu a patit o chestie ciudata pe canicula ,in August 2008 ! I-au dat 4-5 balauri in bat ,ziua in amiaza mare si n-a reusit sa tina nici unul (fir Carp Expert Carbon 0.45 , mulinete LB-65)...cand a venit acasa era negru ...si de la soare (aproape 40 grade Celsius la umbra ) si de nervi !
- ADRYAN1981
- utilizator
-zona in care intentionez sa pecuit e mehedinti zona ostovu mare - balta verde , exprimarea cu "malos" n-a fost tocmai cea mai reusita , locurile arata cam ca cele din pozele de sus si intentionez sa momesc cu porumb , nada din comert , spartura si pamant , ma gandeam la cca 15-20 kg din care 10 kg la sosire la aproximativ 30-40 m de mal ,sper ca in a 2-3 zi sa intre ceva in datiile trecute am aruncat putina momela si fara succes am luat maruntis < 1kg(caras, rosioare) si ceva somotei !!! as incerca o alta abordare cu momeala mai multa , am pus ceva porumb la bidoane !!! Daca stie cineva zona aceea ar putea sa imi dea un sfat cum sa abordez partida , locul mai precis e pe insula ostrovu mare pe brat , nu pe dunare !!!
Adrian, cand vrei sa mergi? Am vb. cu ceva prieteni care bat zona, de la Vrancea ( Batoti in dreapta) si pana mai jos de baraj, zona Gruia-Pristol. Sunt vesti destul de proaste, au prins ceva crap acu' doua sapt. si de atunci nimic! Nici pe bratul mic, nici pe Dunare nu se prea prinde. Se prinde in zona Garla Mare scobar, la placa, chiar frumos, s-au luat buc. si de doua kg., daca te intereseaza acest peste.
Legat de nadirea ta, eu pescuiesc mai mult pe Dunarea mare, mai jos de Ostrovul Mare. Apa are ceva curent dar destul de moale, plumb de 80 g. nu ti-l misca din loc. Acolo am pescuit, la inceputul anilor '90 fara sa nadesc, direct cu porumb pe carlig si mamaliga pe momitor si prindeam multumitor. Cu trecerea anilor am inceput sa prind tot mai rau si am inceput sa nadesc din ce in ce mai mult. Nadirea din ultimul timp consta in bulgari facuti din pesmet cu mult porumb, muiat minim doua sapt. Arunc cam 10 kg. in prima zi, repetand, cu o cantitate ceva mai mica, a doua zi si, cu mai putin, a treia zi. Cum am spus, nu prea este curent puternic acolo si bulg. mei nu-i mana apa la vale. La o apa cu curent mai tare, cum este cazul bratului mic, as adauga la cele de mai sus, ceva pamant de cartita, cam cat pesmetul pe care-l folosesc sa pot face bulgarii si i-as face sub forma de caramizi.
Legat de nadirea ta, eu pescuiesc mai mult pe Dunarea mare, mai jos de Ostrovul Mare. Apa are ceva curent dar destul de moale, plumb de 80 g. nu ti-l misca din loc. Acolo am pescuit, la inceputul anilor '90 fara sa nadesc, direct cu porumb pe carlig si mamaliga pe momitor si prindeam multumitor. Cu trecerea anilor am inceput sa prind tot mai rau si am inceput sa nadesc din ce in ce mai mult. Nadirea din ultimul timp consta in bulgari facuti din pesmet cu mult porumb, muiat minim doua sapt. Arunc cam 10 kg. in prima zi, repetand, cu o cantitate ceva mai mica, a doua zi si, cu mai putin, a treia zi. Cum am spus, nu prea este curent puternic acolo si bulg. mei nu-i mana apa la vale. La o apa cu curent mai tare, cum este cazul bratului mic, as adauga la cele de mai sus, ceva pamant de cartita, cam cat pesmetul pe care-l folosesc sa pot face bulgarii si i-as face sub forma de caramizi.
- ADRYAN1981
- utilizator
-mersi de raspuns , probabil voi merge spt viitoare !!! vis a vis de scobar e singurul peste din apele dulci ale patriei noastre dupa care nu dau , am eu o fixatie pe scobar ,si nici nu am de gand sa dau la placa , am citit cate ceva pe site despre metoda dar nu ma intereseaza , probabil voi momi in genul stilului prezentat de tine dar voi mai imbogati un pic cu niste mamaliga si seminte !!! anu asta a fost cam prost pentru mine si sper ca in ultimele partide sa am si ceva satisfactii ( am investit anul asta destul de mult in scule si deocamdata fara succes) !