Am fost Sambata la o partida de pescuit unde am prins alte dati destul de bine. Si cum se intampla deobicei mergand pe aceeasi balta se infiripa ideea de a incerca ceva nou data viitoare. Am retinut de la o partida trecuta amestecul de nada ce continea : porumb, canepa, grau, orz, seminte de pasari toate fierte la care am adaugat si ceva zahar. Mi-a ramas cam 3 kg de nada care am depozitat-o intr-o galeata cu capac in baie. La cateva zile a inceput sa fermenteze si deja imi frecam palmele zicand in gand ca data viitoare ''il rup''.Amestecam in fiecare zi ''borhotul'' si ....fratilor....am furat o gherla de nu m-am vazut. Toti din jurul meu prindeau constant iar eu si cu vecinul de pe malul opus somam. Va spun ca am nadit cu imputiciunea ,vreo 30 de bulgari si am ramas spectator o zi intreaga.
Toate informatiile despre porumbul fermentat au fost colectate din diverse parti, de pe diverse forumuri dar nimeni nu a spus ca nu trebuie pus la fermentat amestecul .Dupa aceasta patanie m-am documentat si am aflat ca semintele de canepa fierte se strica in decurs de cateva ore si evident tot amestecul.
Asa ca luati aminte ''cine face ca mine, ca mine o sa pateasca!''
nu face-ti ca mine!
Moderator: florentiniuga
- florinmacri
- membru activ
- Mesaje: 63
- Membru din: 18 Oct 2009, 16:38
- Localitate: BRASOV
Re: nu face-ti ca mine!
Eu pun amestecul(canepa si arpacas fiert) in frigider(in punga)..Nu au fost probleme pana acum ,sa se strice "compozitia"florinmacri scrie:Am fost Sambata la o partida de pescuit unde am prins alte dati destul de bine. Si cum se intampla deobicei mergand pe aceeasi balta se infiripa ideea de a incerca ceva nou data viitoare. Am retinut de la o partida trecuta amestecul de nada ce continea : porumb, canepa, grau, orz, seminte de pasari toate fierte la care am adaugat si ceva zahar. Mi-a ramas cam 3 kg de nada care am depozitat-o intr-o galeata cu capac in baie. La cateva zile a inceput sa fermenteze si deja imi frecam palmele zicand in gand ca data viitoare ''il rup''.Amestecam in fiecare zi ''borhotul'' si ....fratilor....am furat o gherla de nu m-am vazut. Toti din jurul meu prindeau constant iar eu si cu vecinul de pe malul opus somam. Va spun ca am nadit cu imputiciunea ,vreo 30 de bulgari si am ramas spectator o zi intreaga.
Toate informatiile despre porumbul fermentat au fost colectate din diverse parti, de pe diverse forumuri dar nimeni nu a spus ca nu trebuie pus la fermentat amestecul .Dupa aceasta patanie m-am documentat si am aflat ca semintele de canepa fierte se strica in decurs de cateva ore si evident tot amestecul.
Asa ca luati aminte ''cine face ca mine, ca mine o sa pateasca!''
- florinmacri
- membru activ
- Mesaje: 63
- Membru din: 18 Oct 2009, 16:38
- Localitate: BRASOV
Re: nu face-ti ca mine!
Eu nu am stiut ca semintele de canepa se strica atat de repede. Din cate am citit , am inteles ca semintele de canepa depasesc faza de fermentatie si trec direct la putrefactie ceea ce face ca locul nadit cu asa ceva sa fie impracticabil timp de cateva saptamani.Este de preferat ca semintele de canepa sa fie folosite proaspat fierte , daca este posibil pe malul apei.In decurs de 5-6 ore acestea se strica !
Re: nu face-ti ca mine!
Semintele de canepa fierte se acresc daca stau la caldura si vor avea efectul exact invers decat cel dorit. Daca le pastrezi la frigider nu va fi nici o problema.
Re: nu face-ti ca mine!
La fel am pățit și eu. Tot după o rețetă "prinzătoare" am pus la bidon porumb, cânepă cu alte incrediente la fermentat iar pe baltă am "învățat râma să înoate". De atunci folosesc cânepa prăjită, pe care o amestec cu nada pe baltă. Este mai sigur.