Moara Vlasiei "mamaliga Dl.Mitranescu Concurs

orice idee este binevenita

Moderatori: Qnyx, gor965

bill77se
utilizator
utilizator

Moara Vlasiei "mamaliga Dl.Mitranescu Concurs

Mesaj de bill77se » 02 Sep 2008, 20:51

Salutari,

In emisiunea din 2008.04.05 se propune de catre Dl. Iuga un concurs care telespectator va fii mai aproape de retata de mamaliga a Dl. Mitranescu va primi un premiu. Toate bune si frumoase acum eu am cautat aici pe forum si nu am gasit nicio reteta de mamaliga apropiata de ceea a Dl. Mitranescu ci numai de nada cu aroma de "zmeura" care era defapt capsuna dar ma rog vezi urmatoarele linkuri :"http://86.120.120.193/forum/search.php? ... mitranescu" am urmarit apoi toate emisiunile dupa aceasta data nu pentru concursul propus de catre Dl. Iuga Dlui. Mitranescu ci de a afla aceea reteta surpriza deoarece sint un pescar de balti salbatice. Chiar am incercat aceea mamaliga de 2 ori cumparind-o din magazinul Dl.Mitranescu si nu prea am avut rezultate cu ea :| dar urmarind emisiunea din 2008.04.05 am ramas foarte surprins ca a Dl. Mitranescu sa intarit dar a mea cumparata din magazin si stind 1 saptamana pe balta a ramas identica ca la cumparare.
Acum revenind la aceea reteta magica cred ca in ea este: malai, spartura de porumb, pesmet, faina, faina de orez.
Ma gandesc ca o data cind va fii loc in emisiune Dl. Mitranescu isi va tine promisiunea facuta live si va arata si chiar va pregati o mamamliguta dupa reteta dansului.

Multumiri anticipate

iulian petre
Veteran
Veteran

Re: Moara Vlasiei "mamaliga Dl.Mitranescu Concurs

Mesaj de iulian petre » 02 Sep 2008, 21:21

pai nu am zis eu ...???

Qnyx
Master Admin
Master Admin

Mesaj de Qnyx » 02 Sep 2008, 23:41

Ce ai zis tu ?
Nada si momeli de pescuit
pescuitmania xxx pescuitul crap

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 03 Sep 2008, 09:43

Chestia cu premiul a fost o gluma, in special pentru faptul ca nici noua nu ne-a spus pana la urma reteta, desi a promis ca o va face publica. Eu nu cred, sincer, ca o anumita combinatie de mamaligi poate detine suprematia atractivitatii intr-un concurs, pe o balta obisnuita cu boiliesul. Atunci a fost o simpla intamplare explicabila si explicata la momentul respectiv. Dovada este faptul ca Mitranescu nu a "recidivat" in performanta, nici inainte si nici dupa acel concurs.
Daca totusi cineva este curios, va spun din ce am tras cu ochiul. Intr-un bidon avea spartura de porumb inmuiata in lapte de porumb cu aroma de capsuna (de aici culoarea rosie). Facea o mamaliga mai groasa, in care punea la final 2-3 maini de malai, faina (de grau sau de orez), ceva spartura de porumb sau/si grau uscat iar cand le amesteca, adauga 1-2 maini din spartura capsunata. Amestecul asta de umed-uscat, are rolul de a crea o miscare pe verticala a particolelor, care sporeste atractivitatea. Din acest punct de vedere, se poate amesteca orice cu orice. Ma rog, orice credeti ca este atractiv pentru crap (fulgi de grau, ovaz, secara, hrisca, germeni de grau, canepa macinata uscata sau prajita, micropelete, spartura de boiliesuri etc.). Amestecate chiar inainte de folosire cu mamaliga sau orice alt mix, pe langa faptul ca vor desface mai repede nada, vor crea si acea panza verticala din particole uscate, ce se va raspandi mult mai repede decat bulgarele de nada in sine.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 03 Sep 2008, 12:08

Qnyx scrie:Ce ai zis tu ?
--------------------

am dat eu reteta dar nu mai stiu unde.... :lol: :lol:

bill77se
utilizator
utilizator

Mesaj de bill77se » 01 Noi 2008, 23:40

florentiniuga scrie:Chestia cu premiul a fost o gluma, in special pentru faptul ca nici noua nu ne-a spus pana la urma reteta, desi a promis ca o va face publica. Eu nu cred, sincer, ca o anumita combinatie de mamaligi poate detine suprematia atractivitatii intr-un concurs, pe o balta obisnuita cu boiliesul. Atunci a fost o simpla intamplare explicabila si explicata la momentul respectiv. Dovada este faptul ca Mitranescu nu a "recidivat" in performanta, nici inainte si nici dupa acel concurs.
Daca totusi cineva este curios, va spun din ce am tras cu ochiul. Intr-un bidon avea spartura de porumb inmuiata in lapte de porumb cu aroma de capsuna (de aici culoarea rosie). Facea o mamaliga mai groasa, in care punea la final 2-3 maini de malai, faina (de grau sau de orez), ceva spartura de porumb sau/si grau uscat iar cand le amesteca, adauga 1-2 maini din spartura capsunata. Amestecul asta de umed-uscat, are rolul de a crea o miscare pe verticala a particolelor, care sporeste atractivitatea. Din acest punct de vedere, se poate amesteca orice cu orice. Ma rog, orice credeti ca este atractiv pentru crap (fulgi de grau, ovaz, secara, hrisca, germeni de grau, canepa macinata uscata sau prajita, micropelete, spartura de boiliesuri etc.). Amestecate chiar inainte de folosire cu mamaliga sau orice alt mix, pe langa faptul ca vor desface mai repede nada, vor crea si acea panza verticala din particole uscate, ce se va raspandi mult mai repede decat bulgarele de nada in sine.
_______________________________________________________________________________________________

Se pare ca mamaliga dl Mitranescu a doborit multe rekorduri la ultimul concurs din acest an. dar exista zicala ( Tara Tara vrem ostasi), poate ca vreo data Dl. Mitranescu va da reteata asa cum Dl. Florentin o face tot timpul.

Mult succes in continuare Dl. Florentin tineti-o tot asa cu emisiunile sint foarte educative.

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 03 Noi 2008, 16:02

e total gresit sa crezi ca mamaliga "minune" a fost factorul care la dus pe locul 1. pot face pariu cu oricine ca daca pescuia si cu paine tot castiga =)) . aici e vorba sa sti cum sa-ti aduci pestele e vad ,sa sti cum sa ti-l ti si ce e mai important ,sa sti cum sa creezi o "bataie" intre crapi pe nada care i se ofera......daca are prea multa nada nu mai exista "lupta" pt a manca ....practic el trebuie adus pe vad si intretinut cu "faramite" .....si cand arunci un naditor incarcat corespunzator el se napusteste imediat dupa el ........sunt foarte multe trucuri pt. a aduce pestele si de a crea o intrecere pt mancare dar nu poti ajunge la perfectiune decat participand la cat mai multe competitii.

.mamaliga lui MITRANESCU e o mamaliga facuta din tocatura de porumb in care adauga dupa fierbere doua trei maini de tocatura de porumb care a fost tinuta la inmuiat in lapte de porumb cu diferite arome si coloranti........pescuieste cu mamaliga pt ca este mai ieftina iar MATY pescuieste cu mix BENZAR de capsuna si miere din acelas motiv .....dar stie cum sa foloseasca aceste nade ieftine.....restul e vrajeala ca a pus nu stiu ce in mamaliga sau benzar.....e pt "incepatori" care pun botul =)) =)) ...mai bine decat sa urmariti fiecare cu ce da urmariti CUM DA @-) @-) ca asta e cheia succesului nu nada......cel putin acum cand pestele bagat e nou si nu stie sa faca diferenta dintr-o nada de calitate si alta slaba .....el venind din diferite bazine piscicole si obisnuit cu toate "nenorocirile" cat mai ieftine. ...... :-? ....pe alte lacuri cu pesti mai mari si invatati cu mancare de calitate nu o sa faca niciodata treaba cu acest stil de pescuit ieftin cum se si vede ca MITRANESCU la DORIPESCO a iesit ultimul, pestii de acolo fiind obisnuiti la bile chiar daca erau mici.DACA urmariti MITRANESCU nu se baga decat acolo unde este de el adica in balti care merge sistemul lui cu "nada ieftina".......si pesti mici needucati :))

ps . MITRANESCU este un pescar foarte bun .

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 03 Noi 2008, 18:49

Nu vreau sa te contrazic Iuliane dar nu uita ca la Doripesco a fost un concurs exclusiv la boilies iar Mitranescu a recunoscut cinstit ca nu stie sa le faca si nici nu a vrut (cinste lui) sa renunte la concurs.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 04 Noi 2008, 12:36

asa e si el a facut bile de mamaliga si in loc de naditor a folosit saculeti solubili.....nenorocirea la el era ca prindea dar numai sub cantar....se poate sa fie si din cauza locului......eu unul il apreciez ca stie cat poate si unde poate si se inscrie la concursurile unde stie ca poate optine podiumul.

ps.e un pescar bun care ne demostreaza ca si cu nada ieftina se poate optine rezultate .

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Noi 2008, 21:36

Acum am gasit acest topic . Nici nu stiu cu ce sa incep... Am sa le iau pe rand .

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 10 Noi 2008, 22:24

"Reteta"... :D

In mod normal intrarea in standurile de concurs, luarea de "probe" sau "tragerea cu ochiul" nu sunt acceptate de concurenti ...Ce sa mai zic de postarea unei retete pe forum ...

Consider ca niciodata "nada" nu o sa intreaca "pescarul" si ca cea mai buna minciuna este adevarul asa ca pot sa spun :

Reteta : MAMALIGA cu mici ingrediente :

1.incredere in ea
2.mod "gandit" de administrare : tare,moale ,frimituri sau bulgari tari ...
3. ritm de nadire
4.cantitate administrata

Sa nu uit ,mai erau : lapte de porumb si malai pentru a obtine densitatea dorita , iar pentru culoare sofranul.

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 11 Noi 2008, 17:29

(:| . =D> =D> ..bine zis ,bine gandit....asta incerc si eu sa le explic ca nu exista mamaliga,bilele .etc. castigatoare ......trebuie sa sti si cum sa folosesti aceste nazi-momeli pt. a face o momela-nada "castigatoare"...eu unul am luat lectii de stationar ca sa invat unele "smecherii" :)) ....si sunt foarte multe inca de invatat dar nimeni nu da nimic din "casa" [-x

Dan Mitranescu
Partener
Partener

Mesaj de Dan Mitranescu » 12 Noi 2008, 15:12

O nada "buna" , mai exact cu valoare nutritiva mai mare ,cu arome puternice si in acelasi timp acceptate de pesti, este clar mai eficienta decat banala mamaliga. Conditia este sa "muncesti" mult cu ea si sa inveti sa o administrezi de la caz la caz. Cred ca mai important este sa-ti cunosti nada decat sa o schimbi de la o partida la alta incercand sa gasiti una care eventual scoate pestii pe mal stimulati de mirosul din galeata...

iulian petre
Veteran
Veteran

Mesaj de iulian petre » 12 Noi 2008, 16:25

ok .de acord .....dar nu esti lasat prin unele regulamente facute pt. a face vanzare la UNELE magazine.....si noi care vrem sa mergem la TOATE competitiile trebuie sa ne adaptam dupa cum canta organizatorul.....fara porumb,fara naditoare,fara,fara ,fara....maine poimaine o sa ceara obligatoriu SKY-POD-FOX....bete X,MULINETE X.....DE aceea clubul nostru la anul o sa incerce sa organizeze cat mai multe concursuri pt "profesionisti" dar si pt. "incepatori" pe niste taxe mai REZONABILE..(incepatori-debutanti)

sdaniel
senior
senior

Mesaj de sdaniel » 12 Noi 2008, 16:44

iulian petre scrie:.....DE aceea clubul nostru la anul o sa incerce sa organizeze cat mai multe concursuri pt "profesionisti" dar si pt. "incepatori" pe niste taxe mai REZONABILE..(incepatori-debutanti)
:-B
Asteptam mai multe detalii cu astea pt "incepatori"...
Dan Serban

Scrie răspuns

Înapoi la “Sugestii, propuneri, intrebari legate de web-site si TV”