![laughing :))](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/21.gif)
![big hug >:D<](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/6.gif)
Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian
Pe rau sau pe lac ? Din ce am observat nu sunt compatibile acelasi tipuri de momeli. Detaliaza te rog "montatul pe ac "zamfi scrie:On-topic! Ultimul racnet pe piata momelilor pentru somn in excursia care am avut-o de curand a fost ficatul de vita!Bucati cat talpa la slapmontate pe carlige uriase ...Nu ca ar fi o momeala nedescoperita dar a dat rezultate super ! Cel mai mare "purcelas" 1,85 m ...
Puteai sa spui de la inceput asa si sa nu ne mai fierbizamfi scrie:Actiunea s-a desfasurat pe raul Tanaro ,in Italia ,in zona Alessandria .
Salut.Am un vecin care pescuieste mereu la somn, inca n-am reusit sa-l conving sa mearga cu mine dupa crapalinahalila scrie:o intrebare as avea si eu cam ce montura este potrivia pt lac ..mergem la un lac unde se vrea a fi scos somnul pt ca mananca destul de mult peste.din ce ni s-a spus sunt exemplare destul de mari.ms ..fire intinse!!!
succesul nu iti este 100% garantat ,insa sansele sunt sporite.poti alege sa pescuiesti prin sondaj[adica pe o montura sa pescuiesti cu feromoni injectati iar pe alta nu] si in functie de rezultat sa actionezi in consecinta.la scoica nu am pescuit niciodata insa am vazut localnici care intind siruri de cirlige[carmace] pe dunare doar cu scoica si banuiesc ca au ceva rezultate ,poate si datorita abundentei [implicit a costurilor] unei astfel de momeli,cat si a lejeritatii cu care ea poate fi procurata.chiar si pe baltile ce tin somn [Tancabesti]se practica acest gen de pescuit-scoica injectata cu feromoni.mie personal ,feromonii de somn sunt singurii din gama care sincer nu m au dezamagit,doar ca eu i am aplicat pe lipitori de pamint,tipari,broscute si rime negre.fir intins.Andu105 scrie:o intrebare..
Duminica viitoare plec in delta...Un prieten mi a dat un sfat....sa prind scoici si cu o seringa sa le injectez 1-2ml de feromon (daca nu gresesc denumirea)acele sticlute mici maro care PUT
Am vre o sansa sau doar ma chinui eu?
Thnx
Hai sa-ti spun eu cum se "injecteaza" scoicile:Se desfac din cochilie ,se expun la soare pana se imputAndu105 scrie:o intrebare..
Duminica viitoare plec in delta...Un prieten mi a dat un sfat....sa prind scoici si cu o seringa sa le injectez 1-2ml de feromon (daca nu gresesc denumirea)acele sticlute mici maro care PUT
Am vre o sansa sau doar ma chinui eu?
Thnx
Cel mai bine este cu un singur carlig !...mai ales ca pe apele naturale ,linia trebuie sa aiba maxim 2 carlige !ADRYAN1981 scrie:-as avea si eu o intrebare cu cate ace dati pe linie la somn -montura clasica , eu de obicei pun 2 sau chiar 3 pentru a diversica momela , dar am observat ca de obicei se ia la primul ac cel mai aproape de fund !!! oare sansele de a lua la celelate merita riscul de incurcaturi sau agataturi ca se mai intampla la mai multe ace iar la un somn mai mare mai multe noduri mai multe sanse sa rupa ???