Reteta patratica ...
- faraon tudor
- membru activ
Re: Reteta patratica ...
Tot am vazut fel de fel de retete de mamaliga.Dupa parerea mea mamaliga nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale(vorbesc de mamaliga de cirlig si in special pentru varga)daca mai cade de pe cirlig la scoaterea firului din apa nu e o problema ba mai mult e foarte bine ca se face o nadire locala, eu unul chiar ridic mai brusc din cind in cind varga tocmai pentru a cadea mamaliga de pe cirlig.
Fac mamaliga in exclusivitate din porumb si iese super pufoasa se leaga perfect si pot face si patratele si cocolos din aceeasi mamaliga Cu reteta o sa revin nu stiu exact cantitatile deoarece fac totul la ochi. Ideea de baza ar fi ca malaiul sa fie fin si in prima parte terciul sa fie foarte bine fiert inainte de a se aduga restul de malai
Fac mamaliga in exclusivitate din porumb si iese super pufoasa se leaga perfect si pot face si patratele si cocolos din aceeasi mamaliga Cu reteta o sa revin nu stiu exact cantitatile deoarece fac totul la ochi. Ideea de baza ar fi ca malaiul sa fie fin si in prima parte terciul sa fie foarte bine fiert inainte de a se aduga restul de malai
- Liviu Stroe
- membru activ
Acum depinde pentru ce o folosesti.Majoritatea erau interesati pentru fir de par.Nu cred ca este indicat sa folosesti o mamaliga moale... o pierzi de la lansare.faraon tudor scrie:Tot am vazut fel de fel de retete de mamaliga.Dupa parerea mea mamaliga nu trebuie sa fie nici prea tare nici prea moale(vorbesc de mamaliga de cirlig si in special pentru varga)daca mai cade de pe cirlig la scoaterea firului din apa nu e o problema ba mai mult e foarte bine ca se face o nadire locala, eu unul chiar ridic mai brusc din cind in cind varga tocmai pentru a cadea mamaliga de pe cirlig.
Respect,
Liviu
Liviu
Am si eu o nelamurire la reteta de patratica la microunde .si am facut acxact cum a spus doml.florentin ,am amestecato din 2 in 2 min dar mai spre final nu mai era asa compacta adica se sfaramita si nu se mai lega De fapt asa se face sau am gresit eu ceva?
mamaliga patratica
cantitate
2 l apa
1 kg malai
500 g faiana ( mai mult sau mai putin)
1-2 lingurite sare
2-3 sticlute esente
1-5 lingurite miere
cum se prepara
se pune apa la fiert se pune o cana de malai si putina fainea si toata sarea se amestica utin apoi se lasa sa fiarba 10 min apoi incepe-ti sa puneti malai cu faina pana incepe sa se ingroase ( sa se umfle malaiul )
apoi nu mai puneti nimic doar amestecati pana incepe sa fiarba mamaliga dupa ce fierbe puneti faina si malai daca a mai ramas si dupaia esentele
"""""""""""""""""""" FIR INTINS"""""""""""""""""""""""""
2 l apa
1 kg malai
500 g faiana ( mai mult sau mai putin)
1-2 lingurite sare
2-3 sticlute esente
1-5 lingurite miere
cum se prepara
se pune apa la fiert se pune o cana de malai si putina fainea si toata sarea se amestica utin apoi se lasa sa fiarba 10 min apoi incepe-ti sa puneti malai cu faina pana incepe sa se ingroase ( sa se umfle malaiul )
apoi nu mai puneti nimic doar amestecati pana incepe sa fiarba mamaliga dupa ce fierbe puneti faina si malai daca a mai ramas si dupaia esentele
"""""""""""""""""""" FIR INTINS"""""""""""""""""""""""""
Am și eu o întrebare pentru Gor965: Ce faci cu semințele ptr. păsări exotice (mei, cânepă, etc.), după fierbere? Le stecori, folosești doar apa sau le folosești ptr. pătrățică?
Ai raspunsul mai jos :Amos scrie:Am și eu o întrebare pentru Gor965: Ce faci cu semințele ptr. păsări exotice (mei, cânepă, etc.), după fierbere? Le stecori, folosești doar apa sau le folosești ptr. pătrățică?
M-am lămurit, poza este elocventă. Mulțumesc.
Am făcut o probă de mămăligă la microunde, după metoda de mai jos, și a dat rezultat. Fiind eșantionul mic, cca 300 g (două păhărele de mălai și un păhărel de făină, puțină apă și lapte de porumb) am lăsat-o la microunde 6 minute, iar din 2 în 2 minute am scos mămăliga și am amestecat-o.
După ce s-a răcit, am frământat-o puțin și a ieșit o mămăligă care nu se lipește de mâini.
Am întins eșantionul pe un dos de lemn, am tăiat-o, ambalat-o în folie și am băgat-o în frigider. După 3 ore m-am uitat să văd ce a ieșit. Cauciuc nu alta, sigur nu cade din ac.
După ce s-a răcit, am frământat-o puțin și a ieșit o mămăligă care nu se lipește de mâini.
Am întins eșantionul pe un dos de lemn, am tăiat-o, ambalat-o în folie și am băgat-o în frigider. După 3 ore m-am uitat să văd ce a ieșit. Cauciuc nu alta, sigur nu cade din ac.
-
- VIP+++
[quote="Amos. Cauciuc nu alta, sigur nu cade din ac. [/quote]
da peste prinde ? !
da peste prinde ? !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
Am făcut decât o probă cu mămăliga la microunde. Mi s-a părut o chestie interesantă și am vrut să o verific.gogu steriade scrie: da peste prinde ? !
Chestia cu prinsu mai trebuie să aștepte.
-
- VIP+++
pai grabestete mancatiash ca sa face mamaliga aia scoarta da copac !Amos scrie:Am făcut decât o probă cu mămăliga la microunde. Mi s-a părut o chestie interesantă și am vrut să o verific.gogu steriade scrie: da peste prinde ? !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
Am făcut-o, am probat-o pe baltă, am prins. Parolgogu steriade scrie:pai grabestete mancatiash ca sa face mamaliga aia scoarta da copac !Amos scrie:Am făcut decât o probă cu mămăliga la microunde. Mi s-a părut o chestie interesantă și am vrut să o verific.gogu steriade scrie: da peste prinde ? !
Un crap de 8,500 kg pe balta de la Corbu Mare.
Am o poză pe mobil dar nu pot să o descarc pe PC. Nu am cablu de date compatibil cu Nokia.