Salut tuturor,
Am citit o multime de informatii/comentarii/teste referitoare la lanete de crap, si pot spune ca daca la acestea am ajuns sa ma pricep cat de cat, despre spod rod-uri nu stiu mare lucru.
Ce nu imi este mie clar este, daca la lansete am ajuns la concluzia ca merita investit pentru a lua ceva de top de la una din firmele consacrate, si pentru lansetele de nadit se aplica aceeasi teorie? Este diferenta de calitate proportionala cu pretul lansetelor de nadit, sau pretul se reflecta mai mult in numele marcii?
Exista diferente mari in termeni de calitatea materialelor, durabilitate, distanta de nadire intre spod-urile de 4-5 milioane de la Fox/Shimano/Grey's sau orice alceva si cele de 8-9+ milioane de la producatorii englezi/japonezi?
M-ar interesa mai ales pareri ale celor care folosesc spod rod-uri si stiu ce le poate pielea.
Un ultim lucru, ma intereseaza foarte tare sa ajung sa nadesc la distanta la care pescuiesc(pana la 120-130 de metrii max in functie de balta/loc).
Multumesc,
Stefan
Spod Rod
Moderatori: gor965, florentiniuga
- Dan Andrei
- senior
Re: Spod Rod
Buna dimineata.Si eu sunt in cautarea unei lansete de nadire buna la un pret acceptabil asa ca rog posesori de spoduri sa-si exprime parerea lor legata de aceasta chestiune.Iata si cateva din lucrurile care le astept de la o lanseta de spod buna:-sa fie usurica -sa fie capabila sa lanseze o racheta de nadit(korda de ex.)la 100-120m si sa lanseze bulgari de nada (cu catapulta)la peste 120m. Ps.Stiu ca toate astea sunt realizabile in functie de persoana care foloseste lanseta tocmai de aceea va spun ca ma consider un aruncator destul de bun (adica peste medie).Multumesc
Numai bine!
In alegerea unei lansete de spod nu cred ca este important raportul scump/ieftin cred ca mai repede depinde de cum se descurca cel care o foloseste.Pina acuma am testat citeva modele si exact in cele ieftine am gasit cea ce cautam eu.Am avut 5 ani de zile un Shimano Beastmaster super bat dar atit de rigid ca nu reuseam sa il incarc ca lumea la aruncari.In timp ce un prieten de al meu reusea distante de 130-150 m eu reuseam maxim 120 m.Diferenta dintre noi este:el 1,90 m si 95 kile eu 1,80 si 70 kile.In toamna mi-am luat 3 Nash Outlaw XS spod si la primul test am ramas surprins cit de bine merg.Ce am mai testat pina acum sint urmatoarele:
Fox Excel Spod :greu,rigid un bat pentru cineva tip Arnie care reuseste sa il incarce la aruncat
Spro Strategy Spod: mai finut ca foxul dar la fel de rigid
Chub outkast spod:super bat dar mie mi-a fost frica sa arunc cu toata puterea cu el(are 4,5 lbs)
Nec Plus spod:bat ieftin;mai greu si cam gros dar la aruncari super pentru ca e elastic
Chub Locator spod:bunicel dar fiind seria veche de la Chub nu stiu cum ar fi fost cu garantia daca s-ar fi intimplat ceva
Eu folosesc numai rakete de dimensiune mare(incarcatura intre 220-240 gr in functie de ce momesc) si cu catapulta am o presa de bulgari care le preseaza la aceasi marime si aceasi greutate.
Fox Excel Spod :greu,rigid un bat pentru cineva tip Arnie care reuseste sa il incarce la aruncat
Spro Strategy Spod: mai finut ca foxul dar la fel de rigid
Chub outkast spod:super bat dar mie mi-a fost frica sa arunc cu toata puterea cu el(are 4,5 lbs)
Nec Plus spod:bat ieftin;mai greu si cam gros dar la aruncari super pentru ca e elastic
Chub Locator spod:bunicel dar fiind seria veche de la Chub nu stiu cum ar fi fost cu garantia daca s-ar fi intimplat ceva
Eu folosesc numai rakete de dimensiune mare(incarcatura intre 220-240 gr in functie de ce momesc) si cu catapulta am o presa de bulgari care le preseaza la aceasi marime si aceasi greutate.
- Dan Andrei
- senior
Mihai iti multumesc mult pt raspunsuri si astept in continuare si alte pareri.Poate imi da cineva ceva informati despre Shimano tribal spod de 5 lb.Multumesc
Numai bine!
- gabi neamtu
- senior
[quote="Dan Andrei"]Mihai iti multumesc mult pt raspunsuri si astept in continuare si alte pareri.Poate imi da cineva ceva informati despre Shimano tribal spod de 5 lb.Multumesc
salut dane tribalul e un spod bun dar mie mi-a ramas gandul la sfd spod pe care o sa il i-au
salut dane tribalul e un spod bun dar mie mi-a ramas gandul la sfd spod pe care o sa il i-au
- Dan Andrei
- senior
Salut Gabi.Sfd-urile dupa cate am citit pe diferite forumuri au o mare problema cu mandrina asa ca mai gandestete inainte sa dai bani pe ea.Tot esti plictisit asa ca mai bine dai o fuga pe la Vladut si incearca Warrior-ul spod 5,5lb pt ca multi l-au laudat iar pretul este extraordinar de mic ,si poate chiar se merita Daca te duci astazi pe la el te rog sa-mi iei si mie o masa de rulat ca eu nu mai ajung pana in ianuarie si se duc reducerile.
Numai bine!