Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Paun Ion
Veteran
Veteran

Re: Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 00:23

O iesire de marti pina vineri pe girla ,,sa m-ai vedem cum sta treaba.
Anul asta avem ciortanica la greu.
Eu am prins si cit palma si cit jumatate de palma si cit degetul ( deci crapul sa batut de cel putin 3 ori anul asta)
Deci in toamna va fi ciortanica de la 300gr pina pe la 800gr dar multa rau,rau ,rau ,,si pui de avat e foarte mult.
Am fost in zona pod Giurgeni care e o regiune saraca in peste si am ramas mirat de cit maruntis e,dar in zona deltei? ,unde abundenta de reproducatori e mult mai mare.?

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 17 Iul 2010, 00:37

Paun Ion scrie:O iesire de marti pina vineri pe girla ,,sa m-ai vedem cum sta treaba.
Anul asta avem ciortanica la greu.
Eu am prins si cit palma si cit jumatate de palma si cit degetul ( deci crapul sa batut de cel putin 3 ori anul asta)
Deci in toamna va fi ciortanica de la 300gr pina pe la 800gr dar multa rau,rau ,rau ,,si pui de avat e foarte mult.
Am fost in zona pod Giurgeni care e o regiune saraca in peste si am ramas mirat de cit maruntis e,dar in zona deltei? ,unde abundenta de reproducatori e mult mai mare.?
Bre Ionica, umbli pe garla si taci ca pestele ?
Crede-ma ca nu puteau sa creasca asa de mari cei de anul asta. Numai de mancau jaratec. :D
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 17 Iul 2010, 00:39

Ioane, ceva ciorbica adevarata, ati facut frate? Tantarii v-au deranjat? Cum au fost locurile de pescuit?
Noi am dormit acasa si te chestionam pe tine :">
Ocroteste natura, merita!

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 07:10

iorgu scrie:Ioane, ceva ciorbica adevarata, ati facut frate? Tantarii v-au deranjat? Cum au fost locurile de pescuit?
Noi am dormit acasa si te chestionam pe tine :">
......................................................................................
A fost si ciorba,si saramura si prajit,cite putin din toate.Tintari ca anul asta rar gasesti,practic te rupe si ziua daca incerci sa pescuiesti in japsele din padure, sau undeva la umbra,iar cind vine seara ,nu se m-ai poate sta afara, e sinucidere.Daca nu ai spirale ?m-ai bine nu te duce (noi nu am avut ) (in schimb am transformat pavilionul in poloc si acolo am dormit dar cind ieseai sa te pisi te omora ,erau prezenti toata noaptea ).Zona Giurgei e printre cele m-ai sarace in peste,singurul peste care tragea si in japse si in Dunare ,e ciortanica asta mica si pui de avat,(practic e invazie, de pui de crap) ambi la rima (noi am dat in una din seri, o galeata de griu in Dunare pe o zona fara curent in speranta ca va veni ceva caras ,dimineata,,de unde nene, doar ciortanica dinasta mica ,la plase se prindea caras,noi am cumparat peste, pentru mincare .Apoi,, foarte periculoasa e caldura,trebuie sa pescuiesti doar pe locuri unde ai umbra,,soarele arde asa de tare ca devine dureros, atunci cind iti bate in cap .
Normal postarea trebuia pusa pe sectiunea Dunare si riuri.
Ultima oară modificat 17 Iul 2010, 07:45 de către Paun Ion, modificat 1 dată în total.

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 07:21

Apa a scazut de marti pina vineri ,cred ca m-ai mult de 50cm
Ultima oară modificat 17 Iul 2010, 07:38 de către Paun Ion, modificat 1 dată în total.

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 07:30

Citez pe Sorin:
Crede-ma ca nu puteau sa creasca asa de mari cei de anul asta. Numai de mancau jaratec. :D[/quote]
...............................................................
A fost o gluma, asta cu crescutul, banuiesc ?
Pai sa vezi la toamna ,ciortani aia care au intrat in zona Ciobanu (unde a spart digul saptamina trecuta) ca acolo predominau culturile de griu si porumb,,,si aia au haleala la greu.

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 07:56

Si stuculita e la greu (cit pixul, sau si putin m-ai mare)
Ce m-ai ? apele astea mari au adus si ceva bun,,o infuzie foarte puternica de puiet de toate specile.

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 08:16

Si inca ceva ,,japsele se pare ca nu vor seca pina in iarna,e mult prea multa apa in ele,si sint prea multe pentru a fi golite de braconieri deci e foarte posibil sa putem prinde peste si in iarna in ele (nu mai zic ,ca la apa de primavara de anul viitor, ce ramine in japse ?,o va tuli in Dunare atunci) iar girla va m-ai primi o infuzie de tineret ,cu virsta de un an.

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 17 Iul 2010, 08:43

Bine ai venit nea Ioane .Multumit ,odihnit,satisfacut,fericit ???,si cel mai important sanatos ?
MERCEDES S

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 13:00

cosmin mihut scrie:Bine ai venit nea Ioane .Multumit ,odihnit,satisfacut,fericit ???,si cel mai important sanatos ?
Multumesc nene,sint sanatos,de data asta nu am m-ai facut abuzuri pe girla,am fost (vorba unui pescar) doar putin cam trist cind am plecat de pe girla ,,parca mai mergea ,dar sa schimbam locul ,sa m-ai batem girla si prin alte locuri.In rest toate bune si asteptam cota convenabila pentru start.Sint foarte bucuros ca avem atita puiet de crap.
Ultima oară modificat 17 Iul 2010, 14:10 de către Paun Ion, modificat 1 dată în total.

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 17 Iul 2010, 13:22

Nea Ioane,lubenita cre ca-i din Dabuleni,dupa textura...Vad, ca iar ai fost Robinson Crusoe..Las' ,ca vin si vremuri mai bune,fara atata apa langa masa... :)

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 17 Iul 2010, 15:36

Paun Ion scrie:...Deci in toamna va fi ciortanica de la 300gr pina pe la 800gr dar multa rau,rau ,rau ...
" Ritmul de creştere diferă în funcţie de specie (N.R. ciprinide), respectiv vârstă şi nivelul nutriţiei. În general, greutăţile medii înregistrate sunt de 20-40 g/ex. la vara I, 150-250 g/ex. la vara a II-a şi 600-1000 g/ex. la vara a III-a." Deci... ;)
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 17 Iul 2010, 16:50

In delta, ciprinidele cresc ca Fat Frumos...intr-o vara cat altii in sapte! Pai somnul care l-am furat de la gura pescarusilor avea cel mult 2-3 anisori, era minor! Deci fraged. Daca n-ar fi fost scepticismul lui Sorin la mijloc, cred ca de fapt avea doar doi anisori! Pai s-a vazut dupa consumul de carbuni pentru gratar - juma de sac!? Deci? Si la butelie s-a vazut, ca mai are mai mult de trei sferturi... caci in cinstea lui am luat una noua (plina)! Deci?
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 17 Iul 2010, 17:39

sorin1362 scrie:
Paun Ion scrie:...Deci in toamna va fi ciortanica de la 300gr pina pe la 800gr dar multa rau,rau ,rau ...
" Ritmul de creştere diferă în funcţie de specie (N.R. ciprinide), respectiv vârstă şi nivelul nutriţiei. În general, greutăţile medii înregistrate sunt de 20-40 g/ex. la vara I, 150-250 g/ex. la vara a II-a şi 600-1000 g/ex. la vara a III-a." Deci... ;)
...........................................................................................
Hai sa sarim peste contradictie,,,in septembrie ii cintaresti singur ,,,prin octombrie ,noiembrie ii cintaresc si eu si vedem pe real.

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 17 Iul 2010, 23:59

(:|dedicatie pentru cei care vor sa vada delta pe acest forum ;)
Fişiere ataşate
Picture 2348.jpg
Picture 2335.jpg
Picture 2396.jpg
Picture 2407.jpg
Picture 2388.jpg
Picture 2408.jpg

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”