DUNAREA

Moderatori: gor965, mini_mic, Sebastian, vali003

Scrie răspuns
iorgu
Veteran
Veteran

Re: DUNAREA

Mesaj de iorgu » 02 Iul 2010, 20:18

George sa ajunga oare la linia cea albastra, din 24-04-2006? Chiar e de rau! Si mai este apa de venit din Europa. Nu aveam noi destule necazuri? Apele astea au creat cele mai mari distrugeri.
Ocroteste natura, merita!

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 02 Iul 2010, 22:26

iorgu scrie:George sa ajunga oare la linia cea albastra, din 24-04-2006? Chiar e de rau! Si mai este apa de venit din Europa. Nu aveam noi destule necazuri? Apele astea au creat cele mai mari distrugeri.
Mai trebuiesc 76 cm ca sa bata recordul din 2006 ! Daca ma iau dupa cote si variatia lor ,nu cred ca o sa ajunga acolo ptr. ca de sus mai vine 4-5 zile cu cate 10-12 cm dupa care incepe sa scada ! Oricum ,apa mare inseamna peste mult in balta ! la noi se aude ca s-a spart digul din balta mare in zona Roseti (unde a fost aruncat in aer in 2006 ) si probabil iar se umple garla aia de peste ca acum 4 ani ! O chestie f.tare am vazut azi cand am intrat pe un drum inundat...prin apa erau o groaza de rame care ieseau din padure ...cu atat hrana naturala ,prost sa fie pestele ala sa mai puna gura pe ceva ce-i dau pescarii !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 02 Iul 2010, 22:59

Foarte,foarte putini aveau acest spirit de observatie referitor la ramele de pe drum. Nota bene pentru tine =D> Am o intrebare, de fapt doua:
- cu aceste ape mari, pestele se ,,bate'' prin paduri, tufisuri, scaieti, icrele se fixeaza pe suporti vegetali. Cand se retrag apele, cele neeclozate (icrele) si sunt foarte multe, ce se intampla cu ele? Sau asta este treaba mamei natura?
- in clipul tau apa este limpede, ma asteptam ca datorita vantului care bate acolo si nivelului mare al apei care vine tulbure sa fie mai mocirloasa. Sau avansarea s-a facut mai incet si vegetatia intalnita in cale a filtrat-o?

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 02 Iul 2010, 23:09

1. perioada de depus icre a trecut de mult ...de icrele neeclozate se ocuma Mama Natura ! N-am vazut miscare de peste mare in padure dar sunt sigur ca este intrat ...asa face mereu !
2.apa tulbure este pe cursul principal ...prin padure (sau prin parc ) apa a fost deja "filtrata" de catre vegetatia intalnita !...si intr-adevar ,de crescut a crescut constant ,nu brusc de-odata !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 02 Iul 2010, 23:20

,, Mai trebuiesc 76 cm ca sa bata recordul din 2006 ! Daca ma iau dupa cote si variatia lor ,nu cred ca o sa ajunga acolo ptr. ca de sus mai vine 4-5 zile cu cate 10-12 cm dupa care incepe sa scada !''

Ai dreptate, 4 zile = 50-60 cm!. Nu vreau sa cobesc sau sa discut in contradictoriu, azi am intrat pe un site referitor la inundatii. Am lecturat faptul ca daca in aval de o anumita zona unde urmeaza cote in crestere, sunt acumulari masive de ape provenite din precipitatii, zona din amonte este afectata mai mult deoarece apa nu se mai retrage asa repede neavand unde! Nu am vrut sa fiu stufos in postare dar, asta este modul meu de exprimare.

coool_marius
senior
senior

Mesaj de coool_marius » 05 Iul 2010, 10:26

iorgu scrie:,, Mai trebuiesc 76 cm ca sa bata recordul din 2006 ! Daca ma iau dupa cote si variatia lor ,nu cred ca o sa ajunga acolo ptr. ca de sus mai vine 4-5 zile cu cate 10-12 cm dupa care incepe sa scada !''

Ai dreptate, 4 zile = 50-60 cm!. Nu vreau sa cobesc sau sa discut in contradictoriu, azi am intrat pe un site referitor la inundatii. Am lecturat faptul ca daca in aval de o anumita zona unde urmeaza cote in crestere, sunt acumulari masive de ape provenite din precipitatii, zona din amonte este afectata mai mult deoarece apa nu se mai retrage asa repede neavand unde! Nu am vrut sa fiu stufos in postare dar, asta este modul meu de exprimare.

Salutare ,

Am si eu de trecut in revista cateva chestii :
1. Legat de pescuit , strict - am fost mai sus de barajul de la PF 1 ... mai exact la viaductul de la Vodita . Dunarea , in sus , este foarte scazuta ( mai exact lacul de acumulare ) , asa incat se afla in albia normala si in acele viaducte nu mai este strop de apa . Joi seara , s-au luat pe twister cu cap de 28 g ( curent f puternic ) 1 somn de 15 kg si vreo 10 salai , cu media la 2 kg . De sambata dupa amiaza , n acelasi loc , s-au luat la fund 1 somn de 3 kg si vreo 15 salai cu aceeasi medie de 2 kg - pe pestisor viu ( un fel de mreana prinsa pe la herculane pe Cerna ) . Duminica s-au luat per total vreo 15 salai . In fiecare zi , seara , dupa ora 21 , chiar in dreptul podurilor am prins sorete foarte frumos ... marea majoritate trecuti de 35 cm ... cate 15...20 bucati , la combinatia de viermisor rosu & alb .

2. Legat de cotele apelor ... am discutat cu o cunostinta care lucreaza la baraj la PF 1 . Acesta mi-a spus ca pana pe la 15 iulie se va deversa din lacul de acumulare , dupa care se va opri deversarea . Mai tot timpul sunt folosite toate deversoarele . In ultima vreme am observat ca desi sunt folosite toate , au scazut debitul . Partea cu viiturile este de mai mult timp " expirata " in sensul ca nu se mai discuta de asa ceva ... sunt la mijloc alte chestii , prin care se urmareste mentinerea scazuta a lacului de acumulare . Catziva demnitari trecuti poate de 120 kg , pe care curg suncile si banetu , si-au aranjat treaba pe la conducerea PF1 ptr a mentine apa scazuta in susul barajului ... de ce ? Pentru ca la Dubova in sus , se construieste de zor pe marginea Dunarii ... diguri , fundatii ptr case de vacanta , pensiuni si alte cele si au profitat de viituri ca sa poata prelungi deversarile si in folos personal . " Restu ... e cancan " .. no comment . Si mai e o vorba... Multi stiu , putini cunosc .
Marius

---<><Dr.Tr.Severin

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 06 Iul 2010, 19:55

bravo pt curaj nea MARIUSE
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume

shopy
Veteran
Veteran

Mesaj de shopy » 09 Iul 2010, 23:06

Ieri dimineata m-am intors de la Borcea, am stat 2 zile si 2 nopti, in zona km 3 aproape de varsarea Ialomitei, peste
foarte putin, am incercat mai mult la somn si stiuca, prietenii mei au dat si dupa caras, dar au luat putin, mult peste
mic (balos, obleti...) eu am luat o singura stiuca la 1,5 kg.

PsiHo
senior
senior

Mesaj de PsiHo » 10 Iul 2010, 01:03

sa-mi arat si eu locul:)) dar ale mele sunt facute cu telefonu:P
Fişiere ataşate
si dig-ul aproape inundat..
si dig-ul aproape inundat..
SP_A0913.jpg (15.03 KiB) Vizualizat de 2170 ori
SP_A0916.jpg
SP_A0916.jpg (21.73 KiB) Vizualizat de 2170 ori
SP_A0917.jpg
SP_A0917.jpg (19.56 KiB) Vizualizat de 2170 ori

PsiHo
senior
senior

Mesaj de PsiHo » 10 Iul 2010, 08:01

urmatoarea iesire la inceputul lui august, daca sunt adepti..id andrei_psiho , doar cu palinca (doar ce m-am obijnuit cu ea. apropo numai de mere!) altfel nu va zic locurile;)))

shopy
Veteran
Veteran

Mesaj de shopy » 10 Iul 2010, 08:48

Pai ce faci Psiho, l-ai pozat pe Costica dormind? =))
Apropo, aia era de prune, stai s-o gusti pe asta de pere ca uiti de bambine >:)

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 10 Iul 2010, 14:46

Salut la pescari,,locatia unde ati fost ,nu e cam in dreptul japsei Bentu ?
Acolo la Bentu ,e o japsa mare ,tine peste mare dupa ce scade Dunarea .

shopy
Veteran
Veteran

Mesaj de shopy » 10 Iul 2010, 14:49

Paun Ion scrie:Salut la pescari,,locatia unde ati fost ,nu e cam in dreptul japsei Bentu ?
Acolo la Bentu ,e o japsa mare ,tine peste mare dupa ce scade Dunarea .
Pai da, dar intai sa scada :-??

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 10 Iul 2010, 15:24

shopy scrie:Ieri dimineata m-am intors de la Borcea, am stat 2 zile si 2 nopti, in zona km 3 aproape de varsarea Ialomitei, peste
foarte putin, am incercat mai mult la somn si stiuca, prietenii mei au dat si dupa caras, dar au luat putin, mult peste
poza 2-Aia ,in sac,e Elodia? o:-)

shopy
Veteran
Veteran

Mesaj de shopy » 10 Iul 2010, 15:29

timer scrie:
shopy scrie:Ieri dimineata m-am intors de la Borcea, am stat 2 zile si 2 nopti, in zona km 3 aproape de varsarea Ialomitei, peste
poza 2-Aia ,in sac,e Elodia? o:-)
Pai nu e sac, e un amarat de caine caruia i se lungisera urechile asteptand sa auda clopotelul. I-)

Scrie răspuns

Înapoi la “Pe rauri si Dunare”