gor965 scrie:O impresie general de personala ...lansetele de crap nu se fac pe genunchi si cu scopul de a le rupe oricine pune mana pe ele ...ca pe grisine ! Folosite in mod corect si fara supraincarcare ,fac fata pescuitului normal la crap. Din cate am observat noi,romanii, tinem mortis sa aruncam la draq in praznic cu plumbul de 120 gr. plus un saculet ori punga PVA . Cred ca speciala ptr. noi China produce bete de pescuit pe care trece 4 lbs ,4.25 lbs ,4.5 lbs . Eu in loc sa "rup" o lanseta de 3.5 lbs cu 120 gr. prefer sa arunc cu fir subtire si plumb de 90 cu o lanseta de 3 lbs....cred ca tot acolo bat ca distanta ...si pescuitul devine muuult mai palpitant !
Foarte bine spus...dar mai e si impresia de nesiguranta (psihologica) data de utilizarea firelor subtiri si a lansetelor prea "fine" cel putin la inceput.
Un ansamblu lanseta - mulineta - fir mai solid ajuta la inceput de drum la cresterea increderii in sine la aruncare si mai apoi incet -incet vine si finetea, cresterea distantei, nevoia si placerea de avea alte scule...sigur totul pana la bani!
Mai poate fi si neincrederea in calitatea produselor oarecum de marca care acum sunt facute prin Taiwan, China sau pe unde le-or mai face. Peste sensibilitatea si limitarile tehnice ale batului se adauga posibilitatea existentei unor defecte ascunse. La produsele facute pe partea cealalta a lumii, probabilitatea aparitiei defectelor este mai mare si probabil de aici neincrederea in produsele prea "finute". Daca ar fi facute in Japonia ar fi altceva, dar CTC ul la Chinezi...
Daca prin absurd ar costa 1000 Ron, nu cred ca ai lua un bat JRC sau Hakuyo de 3.9m daca ar scrie pe el 2.75 lb, decat dupa vreo 1-2 ani de la aparitie pe piata, dupa ce ai fi schimbat cateva perechi de ochelari citind forumuri si dupa ce l-ai fi vazut folosit si pe la campionate...
Parerea mea de neavizat este ca e vorba in primul rand de buget, de increderea in calitatea sculelor si apoi de increderea in sine din punct de vedere al indemanarii la lansare! Daca ar fi bani destui, toti si-ar lua bete cu garantie pe viata si nu si-ar mai face probleme daca se rup sau nu (chiar daca treaba cu "pe viata" nu e chiar atat de simpla)
Octavian
PS: Apropo de Eliminator, eu am vreo 5 ani doua bucati 3.6m 3lb (nu modelul ES) cu niste Okuma LB 80 pe care le mai folosesc din cand in cand si de care sunt foarte multumit - arunca lejer, fara sa trag tare, 75-80 metri cu plumb de 85gr, fir 0.28.