Pareri pentru monturi
Moderator: florentiniuga
Re: Pareri pentru monturi
A si inca ceva consider ca daca folosesti 5-6 ace nu faci decat sa te incurci mai mult si orcum pestele nu vine la cat mai multe ace ,el vine la mancare si daca ai un pic de bulan si sti si ce sa pui intr-un singur ac eu cred ca e suficient sa prinzi peste.Eu am ''bombe'' facute cu 2 ace,asa ca poti face si bomba asa fara sa fie nevoie de 5 ace care repet mai mult te incurca.
TOTUL PENTRU CRAP
Recent am fost la o partida de pescuit pe o balta unde majoritatea pescarilor foloseau "bombe" si pufi, eu m-am dus cu porumb preparat ... evident ca in primele 12 ore nu am avut nicio trasatura si atunci m-am dus sa vad la ce dau vecinii, foloseau bombe din mono cu cate 5-6 carlige ; insa am observat ca majoritatea pestilor erau prinsi la carligele de jos , atunci mi-am confectionat repede o montura : momitor fix si sub am legat cu fir textil teflonat 2 carlige , unul mai scurt si altul mai lung . Cel lung ramanea liber iar cel scurt intra in nada .
Parerea mea ca nu am folosit o montura "interzisa", nu sunt adeptul monturilor cu 2-3 carlige sau a bombelor ...dar fortat de imprejurari a trebuit sa "improvizez".
Parerea mea ca nu am folosit o montura "interzisa", nu sunt adeptul monturilor cu 2-3 carlige sau a bombelor ...dar fortat de imprejurari a trebuit sa "improvizez".
Dan Serban
- stefanflorin
- Veteran
E mai legal sa dai cu 2 carlige pe o lanseta decat sa folosesti mai mult de 3 lansete cum vezi pe mai toata lumea pe baltile si raurile de la noi
Work is for people who can't fish!
- Butaru Gabriel
- Veteran
Domnule Stefan dv.cand mergeti la pescuit,mergeti doar cu o lanseta cu 2 carlige ? :oops:
- cristea radu
- senior
ORICUM LEGEA ZICE CA AI VOIE CU 4 UNDITE A 2 CARLIGE FIECARE!!!!
la noi in Canada legislatia nu i-ti permite mai mult de o lanseta cu un singur cirlig , si cu toate astea cred , prindem mai mult peste decit cei care dau , in alte parti cu cite 3-4 lanseteMulta Bafta scrie:Domnule Stefan dv.cand mergeti la pescuit,mergeti doar cu o lanseta cu 2 carlige ? :oops:
- IULIAN C
- carpZone team
Uite monturi care nu fac rau nici pestelui si care au mai multa siguranta decat bombe si alte chestii gen "japca"roby scrie:Am facut acest nou topic pentru ca as dori si sant chiar si curios sa vad ce fel de monturi folosesc altzi pescari sau chiar sa imbunatetesc propriile monturi.
- Fişiere ataşate
-
- cir_40.jpg
- montura cu momitor mai sofisticat(feeder)
- (7.59 KiB) Descărcat de 2549 ori
-
- technique2montages.GIF
- montura cu momitor
- (14.15 KiB) Descărcat de 2552 ori
-
- monturi pt crap.jpg
- stanga "in line" si celalte 2 "safety-clip" (plumb pierzator)
- (10.59 KiB) Descărcat de 128 ori
SISTEMUL DE VALORI N-O SA MI-L SCHIMB NICIODATA
- stefanflorin
- Veteran
Recunosc ca de cele mai multe ori folosesc 2 lansete un carlig fiecare, dar mai sunt cazuri cand dau cu 2 dupa peste mare si una la maruntis. Nici nu cred ca as putea folosi mai multe in apele unde pescuiesc eu. Si sa fim sinceri cred ca nimanui de aici nu ii comvine cand ajunge pe malul baltii si constata ca nu are unde sa pescuiasca din cauza unor indivizi care insira cate 15-20-30 de lansete si cum mai scria pe un topic despre olt, mostenesc locurile din tata-n fiu de primavara pana toamna.
Work is for people who can't fish!
nu numai pe olt gasesti asemenea pescari .
VAPORU PLUTESTE DAR CU PISICA NU POTI SA BATI CUIE
Ce fire folositi ? ... firma daca se poate,grosimea si pretu .Ma refer la firul de pe tambur .Fir intins !!
- IULIAN C
- carpZone team
Hai sa mai punem cateva monturi,cu precizarea ca astea sunt luate de mine de pe net iarna trecuta si sunt din diverse surse,deci nu imi apartin...dar le postez pt a va scuti de cautari si alte cele...bitonc scrie:alte monturi....?mai pune cineva?
- Fişiere ataşate
-
- advanced_carp_rig.jpg
- "Safety-clip"
- (7.19 KiB) Descărcat de 43 ori
- IULIAN C
- carpZone team
O sa mai pun cateva cand le voi mai gasi prin calculator...multe poze trebuiesc prelucrate ca au foarte vizibile numele firmelor de fire,ace sau alte accesorii...si ma descurc cam greu cu taiat,acoperit poze....
- IULIAN C
- carpZone team
alte monturi frecvent folosite...
- Fişiere ataşate
-
- aa.jpg
- Montura cu momitor dar un singur ac(foarte utila la Cupa Iernii)
- (4.68 KiB) Descărcat de 2216 ori
- florin opris
- utilizator
bun gasit tuturor ,FLORIN din tm va saluta si vin cu o specificare (recomandare ) la " bomba " in loc de "capacelul " de lemn de deasupra momitorului fa unul din textolit e mai rezistent !! eu asa folosesc si la dunare .fir intins tuturor..