cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
sorin1362
Veteran
Veteran

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de sorin1362 » 24 Iun 2010, 03:26

timer scrie:
craparulsef scrie:
De atatea nopti, la stiri, auzi plouand,
Esti singur si te cam bantuie un gand
Spre linistea din delta, suspinand...

Diluviene ploi, revarsa spumegand
Materia-n noroaie vrand, nevrand
Spre delta noastra toate, alunecand.
Si-astept si-astept sa bata ceas de toamna,
Sa dau plecarea-n Delta,cu sunete de goarna...
Plescaituri de crap s-ascult in stuf,
Pe un enot obraznic sa il trag de ciuf... :)
Si in delta linistita,
Pe o planseta incropita,
Voi desena... corect
O caricatura la obiect.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 28 Iun 2010, 02:30

Mai fratilor, sper ca pana in septembrie sa se retraga apele, sa fie curate, sa pot pescui linistit... Promit sa uit de taxe, de suprataxe, de intrarea in delta, de tot ce inseamna "ochiul dracului", adica bani...numai indreapta Doamne cursul vremii spre cel firesc...
Pot sa nu ma gandesc la locuitorii deltei, amenintati cu catel, cu purcel de nivelul apelor ? As putea, ca doar am casa la 225-(minus)3 m fata de cota de pericol. Si aici ne intoarcem la o discutie mai veche, privitoare la relatia cu locuitorul deltei...Eu, unul, ma inclin in fata lui cu respect ! Oare cati dintre noi, luati din "buricul targului", am putea rezista in conditiile deltei mai mult de un an ? Hmm ? Fara gaze, poate fara apa curenta, poate fara internet, sigur fara asfalt, benzinarii si cluburi de fitze. Si fara multe, multe, multe alte facilitati pe care noi le gasim firesti.
Si daca adaug crivatul care sufla iarna si, apoi, arsita verii,... tabloul e complet ...!!!

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 28 Iun 2010, 19:39

Sorine ,tot respectul meu pentru grija care o porti oamenilor Deltei si sa stii ca eu sunt intru totul de acord cu tine , dar tu stii ca este o vorba pe la noi prin Ardeal , Dumnezeu cu Mila ,alte cuvinte eu cred ca sunt de prisos ,uita-te si tu ca aproape peste tot in draga noastra tara is ravagii provocate de inundatii ....
MERCEDES S

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 29 Iun 2010, 20:33

Faceti-va mila de un sinistrat in devenire! Si purtati-ne de grija, macar voi! Trimite-ti cateva sute de neprihanite imbracate doar cu colaci de salvare...sa ne zvinte si noua ce ni s-a udat! Sa ne mai linistim si noi deltaicii! Da-ne Doamne!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 29 Iun 2010, 23:10

craparulsef scrie:Faceti-va mila de un sinistrat in devenire! Si purtati-ne de grija, macar voi! Trimite-ti cateva sute de neprihanite imbracate doar cu colaci de salvare...sa ne zvinte si noua ce ni s-a udat! Sa ne mai linistim si noi deltaicii! Da-ne Doamne!
Chiar crezi ca vei avea liniste cu asemenea debit de credincioase. Colaci se gasesc, dar ,,cateva <<sute>> de neprihanite'', cred ca nu gasesti in toata Europa :))
Ocroteste natura, merita!

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 29 Iun 2010, 23:39

craparulsef scrie:Faceti-va mila de un sinistrat in devenire! Si purtati-ne de grija, macar voi! Trimite-ti cateva sute de neprihanite imbracate doar cu colaci de salvare...sa ne zvinte si noua ce ni s-a udat! Sa ne mai linistim si noi deltaicii! Da-ne Doamne!
Marius, nici nu vreau sa-mi inchipui cat de linistita iti va fi sotia cand va vedea atatea ajutoare pentru "menaj" =)) .

bogdan25
membru activ
membru activ

Mesaj de bogdan25 » 29 Iun 2010, 23:41

dar sa nu fie cumva pescarite,ca ramai fara obiectul muncii =)) =))

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 30 Iun 2010, 05:34

bogdan25 scrie:dar sa nu fie cumva pescarite,ca ramai fara obiectul muncii =)) =))
INVIDIOSULE !
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 30 Iun 2010, 08:20

S-ar rezolva si cu patru..ca e criza...Doo sa faca vant cu frunze de palmier si doo sa zvante ce s-a udat.Dixit... :-B

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 01 Iul 2010, 15:33

Se vede ca sunt mari apele si lumea sta pe acasa... :D Auzi la gura lor ce "rosioare" le trebe ...Azi maine va multumiti si cu ceva "vaduvite" pe apa asta ... =))

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 01 Iul 2010, 22:28

Buna, Zamfi ! Am gasit niste ,,vaduvite de soarta'' :))
echipa de trei.jpg
echipa de trei.jpg (30.58 KiB) Vizualizat de 2022 ori
3 ,,neprihanite''.jpg
3 ,,neprihanite''.jpg (27.83 KiB) Vizualizat de 2022 ori

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 01 Iul 2010, 22:36

Hei, hei fratilor, inapoi in albie, v-ati "revarsat" destul :)) .

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 01 Iul 2010, 22:43

O.K. Sorine ne-a furat si pe noi ,,viitura''. Sincer ne-am cam plictist acasa si mai gresim si noi macazul. Fi sigur ca fara vreo intentie negativa :">

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 04 Iul 2010, 03:20

In concluzie, daca apele Dunarii sunt kk si au cote nesimtit de ridicate, a plecat si pescuitul linistit in delta...In 2007 simpla murdarire a apei, fara cresterea nivelului(!), a generat o lipsa de activitate totala. Noroc ca erau ultimele doua din douazecisiuna de zile. Dar carui fapt i se datoreaza inundatiile tot mai frecvente in ultimul timp ? Hai sa spunem ca din cauza taierii fara noima a padurilor. In urma nenumaratelor legi ale retrocedarilor, proprietarii, dornici de a obtine un ban(rapid), ori smecherii care i-au aburit pe proprietarii (naivi) de padure, au inceput exploatarea lemnului de catre om (!?) Bazinete intregi au ramas dezgolite, fara capacitatea de retentie a apelor. Iata un mod de a-ti taia craca de sub picioare !
Si atunci ne mai miram ca toate urgiile se abat asupra noastra ? Da, si ne vom mira in continuare pana vom gandi ca neamtul, adica de trei ori pana vom taia o(vreo)data...

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 04 Iul 2010, 17:47

S-ar putea sa gandim atat incat in final sa nu mai avem ce taia ... :-S
Oricum ,din pacate , tot mai greu cred ca anul acesta voi putea pescui linistit in Delta ...Vorbesc de perioada de pana la inghet ... :D
Desi la ora asta ,culmea, pe marile ghioluri ale Deltei (gen Fortuna) se prinde stiuca ...

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”