Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Paun Ion
Veteran
Veteran

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de Paun Ion » 24 Iun 2010, 09:22

craparulsef scrie:
Paun Ion scrie:...Iei de la Tulcea ,cataramanu,sau ...

CATAMARANUL !!!
.................................................................
Sa traiti sefu, nu le stiu eu pe toate acum

craparulsef
Veteran
Veteran

Re: Delta Dunarii...oamenii ei...discutii generale !

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 09:27

Sa traiesti si dumneata, nea Ioane...avem tot timpul sa invatam impreuna!
Noutati ceva, legat de pescuit evident, cum mai merge pe la dvs. in zona?
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

alin_85
junior
junior

Mesaj de alin_85 » 24 Iun 2010, 11:07

pharaoh scrie:Gata Aline, poti sa pleci linistit in Delta. N-o sa mai iei teapa :))

pai nu mai am cum sa-mi mai iau teapa ca am gasit pe cineva care cunoaste delta!deci va multumesc ca v-ati gasit timp chiar daca pt mistouri!inseamna mult pt mine!a fost sper ultima data cand va stresez cu intrebarile astea tampite pe care probabil le-ati avut toti la inceput!
hai sa traiti cu fire intinse ca eu ma duc sa dau la broaste si poate in toamna postez niste poze cu cele mai mari broaste din delta

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 24 Iun 2010, 11:25

craparulsef scrie:Sa traiesti si dumneata, nea Ioane...avem tot timpul sa invatam impreuna!
Noutati ceva, legat de pescuit evident, cum mai merge pe la dvs. in zona?
.......................................................................................
Bre,am inteles de la nea Vasile ca ,cea ,m-ai mare cota masurata vreodata la Tulcea, a fost de 410.Poti sa confirmi ?,daca e adevarat?,ca s-ar putea sa fie depasit recordul ,curind.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 12:22

Paun Ion scrie:...Bre,am inteles de la nea Vasile ca ,cea ,m-ai mare cota masurata vreodata la Tulcea, a fost de 410.Poti sa confirmi ?,daca e adevarat?,ca s-ar putea sa fie depasit recordul ,curind.
Recordul la Tulcea, a fost in anul 2006 de 437 cm.

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 24 Iun 2010, 12:43

Buna Marius. Tot citim, auzim, discutam despre nivelul apei intr-un anumit loc. In ce consta aceasta cota? Este un nivel mediu si dupa ceea se considera crescuta sau prea mare? Cum se masoara nivelul? Noi suntem dintr-o zona unde nu prea avem cunostinte despre acest lucru. In cateva cuvinte, daca ai timp, explica-ne si noua celor novice in acest domeniu :-??
Ocroteste natura, merita!

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 24 Iun 2010, 12:48

craparulsef scrie:
Paun Ion scrie:...Bre,am inteles de la nea Vasile ca ,cea ,m-ai mare cota masurata vreodata la Tulcea, a fost de 410.Poti sa confirmi ?,daca e adevarat?,ca s-ar putea sa fie depasit recordul ,curind.
Recordul la Tulcea, a fost in anul 2006 de 437 cm.
.......................................................
437 ? ,nu m-ai zic nimic, eu a-si vrea o cota de 175 incepind de miine

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 13:17

iorgu scrie:Buna Marius. Tot citim, auzim, discutam despre nivelul apei intr-un anumit loc. In ce consta aceasta cota? Este un nivel mediu si dupa ceea se considera crescuta sau prea mare? Cum se masoara nivelul? Noi suntem dintr-o zona unde nu prea avem cunostinte despre acest lucru. In cateva cuvinte, daca ai timp, explica-ne si noua celor novice in acest domeniu :-??
REVENIRE... - LA O EXPLICATIE ANTERIOARA....nene Iorgule, fii mai atent te rog.
craparulsef scrie:
cosmin mihut scrie:D-le craparsef explica te rog cum se ia cota la apa{Sf.Ghe) de ex.ce inseamna 45-50 si ce inseamna 140 de ex.Ma tot contrazic cu un amic ,el o tine pe a lui eu pe a mea si nicicum nu cadem la pace.Multumesc...lamureste-ne dumneata.
Eu am postat, de mai multe ori, o imagine, cu tabela pe care se afiseaza cota valabila pentru portul Sulina - unde apare data determinarii (determinare care se face zilnic la ora 06:00) si valoarea in centimetri a cotei din acea zi, plus sau minus, diferenta de la masuratoarea anterioara datei cu 24 de ore, astfel se pot face eventuale estimari pe perioade foarte scurte ale evolutiei cotelor din zona...in continuare in fata tabelei, in apa, la mal, se afla o "mira" gradata in centimetri un instrument de fapt cu ajutorul caruia se fac determinarile. Mai nou chiar in prova barcii mele aproape de acea mira, prins de balustrada estacadei maritime, se afla si un dispozitiv electronic cu transmitere de date la dispeceratul A.F.D.J. Sulina. Cifra 0 de pe aceasta mira este un etiaj, determinat in timp, reprezentand cota zero a Marii Negre, respectiv cei 114 cm de care va spuneam zilele trecute referitor la cota, sunt peste acest nivel zero al marii. Sper ca am fost destul de explicit.
Totul se raporteaza la nivelul zero al Marii Negre...un etiaj, determinat in timp si considerat ulterior etalon....de aici mai departe, cotele in centimetri pentru toate porturile dunarene...dunarene neinsemnand ca sunt ale lui dunareanu =))

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 13:26

Paun Ion scrie:...437 ? ,nu m-ai zic nimic, eu a-si vrea o cota de 175 incepind de miine
Si eu as vrea, o inaltime cum o aveam candva, de 175 cm, tot de maine... adica asta o aveam cam pe la varsta de 15-16 ani. Ei ce parere ai? Pai mai aveam eu timp, de mazgaleli pe forum? Sa vezi atunci capturi adolescentine... mama ce viata mai era!!!

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 24 Iun 2010, 13:32

Mea culpa, sunt cam aerian, dar acum deja devenim brusc interesati de cotele respactive, intrucat au inceput sa ne afecteze si pe noi in urma ploilor diluviene care au cazut in ultimele zile. Pentru comfirmare, am vazut si mira si estacada si barca. Prin februarie mai avea nitel si ajungea pe trotuar. Era mai usor de supravegheat din apartamentul in care locuiesti. Multumesc pentru raspuns, sincer m-am edificat total. Presupunand ca nu vor mai fii precipitatii intense in zona amonte de Sulina, in situatia actuala cam in cat timp se revine la cota normala? Sau anul acesta sansele sunt minime?

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 14:56

iorgu scrie:...Presupunand ca nu vor mai fii precipitatii intense in zona amonte de Sulina, in situatia actuala cam in cat timp se revine la cota normala? Sau anul acesta sansele sunt minime?
Pfuuuuffff !!!
Cam o luna... o luna jumate, parca nici nu mai vreau sa fac estimari.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 15:03

Nea Cosmineeeeeeee !!!!
Misto.... messengerul asta!

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 24 Iun 2010, 15:35

craparulsef scrie:Nea Cosmineeeeeeee !!!!
Misto.... messengerul asta!
Nu inteleg ce vrei sa zici nea Mircea??Lamureste-ma ca doar dumneata nu lasi asa oamenii nelamuriti,nu de alta dar eu stiu ca dumitale nu-ti sta in caracter mistouri dinastea ...
MERCEDES S

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 24 Iun 2010, 16:06

Ce mistouri nea Cosmine?
Nu te-am mai vazut de mult pe forum si mi s-a facut si mie dor de matale. Nu e nici cel mai nevinovat misto. Iar daca te referi la aprecierea mea...e la fel de nevinovata, pentru mine acest subtopic e ca un messenger la comun. In concluzie nu ma simt vinovat cu nimic!

Dom-le criza asta, nu ne mai permite nici sa glumim...toti devenim suspiciosi, ranghiunosi, suntem stresati, nervosi, nu mai ingaduim nici macar o virgula in plus! Daca aveam bani, emigram la PF2... cica se mai prinde scrumbie!

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 24 Iun 2010, 17:05

Marius, nu credeam in criza, dar,, canceroasa'' se intinde si acapareaza toate domeniile de activitate in care ne efectuam activitatea. Am remarcat, poate nu doar eu, ca in momentul cand face boc o declaratie, anunturile cu vanzari cresc proportional cu infiintarea altor taxe si impozite pentru noi toti ~x(
Un politician, a spus de el, ,,ca este atat de mic, incat daca vrea sa spele pe jos trebuie sa se urce pe scaun''.
Eu doar am repetat afirmatia unui europarlamentar. :-??
@Cosmine, sunt sigur ca nu face nimeni glumite cu tine. Tu faci parte integrala din acest topic. Erau zile si nopti cand faceai cate 15-20 de postari si erai mai comunicativ. Eu cel putin asa te-am cunoscut si ceilalti iti simt lipsa de exprimare, indiferent ce postezi. pe acest topic avem voie (in limita decentei) sa discutam cam tot ce ne preocupa.
Scutura-te de griji si revino la cel care erai pana in momentul plecarii in concediu. Eu,cel putin am fost la o partida de 4zile si 4 nopti. Pregatiri, bagaje, bani, nu mai cotinui ca le cunosti toate, in final am prins o broasca testoasa ( PE BUNE) si un ciortan la 0,800gr. Asta este si stiu ca pe viitor se va repeta situatia ;)

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”