.................................................................craparulsef scrie:Paun Ion scrie:...Iei de la Tulcea ,cataramanu,sau ...
CATAMARANUL !!!
Sa traiti sefu, nu le stiu eu pe toate acum
Moderator: Sebastian
.................................................................craparulsef scrie:Paun Ion scrie:...Iei de la Tulcea ,cataramanu,sau ...
CATAMARANUL !!!
pharaoh scrie:Gata Aline, poti sa pleci linistit in Delta. N-o sa mai iei teapa
.......................................................................................craparulsef scrie:Sa traiesti si dumneata, nea Ioane...avem tot timpul sa invatam impreuna!
Noutati ceva, legat de pescuit evident, cum mai merge pe la dvs. in zona?
Recordul la Tulcea, a fost in anul 2006 de 437 cm.Paun Ion scrie:...Bre,am inteles de la nea Vasile ca ,cea ,m-ai mare cota masurata vreodata la Tulcea, a fost de 410.Poti sa confirmi ?,daca e adevarat?,ca s-ar putea sa fie depasit recordul ,curind.
.......................................................craparulsef scrie:Recordul la Tulcea, a fost in anul 2006 de 437 cm.Paun Ion scrie:...Bre,am inteles de la nea Vasile ca ,cea ,m-ai mare cota masurata vreodata la Tulcea, a fost de 410.Poti sa confirmi ?,daca e adevarat?,ca s-ar putea sa fie depasit recordul ,curind.
REVENIRE... - LA O EXPLICATIE ANTERIOARA....nene Iorgule, fii mai atent te rog.iorgu scrie:Buna Marius. Tot citim, auzim, discutam despre nivelul apei intr-un anumit loc. In ce consta aceasta cota? Este un nivel mediu si dupa ceea se considera crescuta sau prea mare? Cum se masoara nivelul? Noi suntem dintr-o zona unde nu prea avem cunostinte despre acest lucru. In cateva cuvinte, daca ai timp, explica-ne si noua celor novice in acest domeniu
Totul se raporteaza la nivelul zero al Marii Negre...un etiaj, determinat in timp si considerat ulterior etalon....de aici mai departe, cotele in centimetri pentru toate porturile dunarene...dunarene neinsemnand ca sunt ale lui dunareanucraparulsef scrie:Eu am postat, de mai multe ori, o imagine, cu tabela pe care se afiseaza cota valabila pentru portul Sulina - unde apare data determinarii (determinare care se face zilnic la ora 06:00) si valoarea in centimetri a cotei din acea zi, plus sau minus, diferenta de la masuratoarea anterioara datei cu 24 de ore, astfel se pot face eventuale estimari pe perioade foarte scurte ale evolutiei cotelor din zona...in continuare in fata tabelei, in apa, la mal, se afla o "mira" gradata in centimetri un instrument de fapt cu ajutorul caruia se fac determinarile. Mai nou chiar in prova barcii mele aproape de acea mira, prins de balustrada estacadei maritime, se afla si un dispozitiv electronic cu transmitere de date la dispeceratul A.F.D.J. Sulina. Cifra 0 de pe aceasta mira este un etiaj, determinat in timp, reprezentand cota zero a Marii Negre, respectiv cei 114 cm de care va spuneam zilele trecute referitor la cota, sunt peste acest nivel zero al marii. Sper ca am fost destul de explicit.cosmin mihut scrie:D-le craparsef explica te rog cum se ia cota la apa{Sf.Ghe) de ex.ce inseamna 45-50 si ce inseamna 140 de ex.Ma tot contrazic cu un amic ,el o tine pe a lui eu pe a mea si nicicum nu cadem la pace.Multumesc...lamureste-ne dumneata.
Si eu as vrea, o inaltime cum o aveam candva, de 175 cm, tot de maine... adica asta o aveam cam pe la varsta de 15-16 ani. Ei ce parere ai? Pai mai aveam eu timp, de mazgaleli pe forum? Sa vezi atunci capturi adolescentine... mama ce viata mai era!!!Paun Ion scrie:...437 ? ,nu m-ai zic nimic, eu a-si vrea o cota de 175 incepind de miine
Pfuuuuffff !!!iorgu scrie:...Presupunand ca nu vor mai fii precipitatii intense in zona amonte de Sulina, in situatia actuala cam in cat timp se revine la cota normala? Sau anul acesta sansele sunt minime?
Nu inteleg ce vrei sa zici nea Mircea??Lamureste-ma ca doar dumneata nu lasi asa oamenii nelamuriti,nu de alta dar eu stiu ca dumitale nu-ti sta in caracter mistouri dinastea ...craparulsef scrie:Nea Cosmineeeeeeee !!!!
Misto.... messengerul asta!