cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Nicu-infodeltaro
junior
junior

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de Nicu-infodeltaro » 08 Iun 2010, 13:26

pharaoh scrie:rayan, nici baietii astia nu-s lamuriti complet:
http://www.info-delta.ro/blog/ce-am-mai ... i-in-2010/
Salut. Corect, in privinta taxelor nu avem un raspuns clar. Singurii care ne-au raspuns sunt cei de la ARBDD.
http://www.info-delta.ro/blog/raspunsul ... a-dunarii/
In rest tacere :(
Pe 5-6 iunie am fost in Dunavatul de Jos, la o mica partida de pescuit, asa ca va dau informatii proaspete.
Locatii unde am incercat stiuca si bibanul:confluenta Mustaca cu Solomon=1 biban; Incinta Solomon = 1 stiuca ratacita; confluenta canal Dunavat cu incinta Solomon incercat la biban = 0; centura Holbina la 20 m de Dranov = 4 bibani; Helesteul 3 din Holbina 2 = 0.
Apa foarte foarte mare, ce a crescut cu 20 cm de sambata pana duminica. Vegetatie submersa foarte deasa, in Holbina2 in 2-3 saptamani nu cred ca va mai exista ochi de apa. Si canalele sunt pe alocuri sufocate de bradis.
Cam atat, va urez fir intins la toti pescarii!

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Iun 2010, 01:22

Nicule, atunci dupa ce ne luam ? Dupa Ord 610/2009 (martie), potrivit scrisorii pe care ne-o indici, datata 28.05.2010 (nr/data ARBDD, si probabil ca nu data la cara a fost tiparita si semnata...cu specificatia "SEMNAT IN ORIGINAL" (?)), ori cele citate pe pagina anterioara a topicului,care invoca Ord 20/27.01.2010, modificarile Ord 610/2009 conform altui Ord 1775/30.12.2009 (pozitiile 22-24) si Hot CJ Tulcea 141/18.12.2009 care stabileste taxele pentru activitatile in delta in anul 2010...? Ei, dupa mirosul tau fin, cam care iti par mai proaspete ?
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 09 Iun 2010, 03:09

Si revenind la idea cetii londoneze care ne invaluie de umblam buimaci si ne lovim cap in cap ca popicele izbite de mucul din nas aruncat la intamplare de cei care emit legi, modificari de legi si comit fardelegi...pai cum mama lu` proces verbal sa mai mergem linistiti in delta cand la jumate anu` umblam ca orbii cu bastonul alb...? Plecam deacasa, chipurile, toba de legislatie, iar apoi, in buricul deltei, apar niste "patru clase" care ne invata cum e cu legislatia... hahaha, ce poti sa le faci, ca mai cheama vreo patru - cinci patzaichini de-ti fac cortul pampers si ceaunul caciulitza...
Londonezii sunt niste lorzi in ceatza, pe cand noi ...tot in ceatza suntem...forever blind.
P.S. : Cele de mai sus ar trebui sa fie un pamflet... :D

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 09 Iun 2010, 05:33

sorin1362 scrie:Si revenind la idea cetii londoneze care ne invaluie de umblam buimaci si ne lovim cap in cap ca popicele izbite de mucul din nas aruncat la intamplare de cei care emit legi, modificari de legi si comit fardelegi...pai cum mama lu` proces verbal sa mai mergem linistiti in delta cand la jumate anu` umblam ca orbii cu bastonul alb...? Plecam deacasa, chipurile, toba de legislatie, iar apoi, in buricul deltei, apar niste "patru clase" care ne invata cum e cu legislatia... hahaha, ce poti sa le faci, ca mai cheama vreo patru - cinci patzaichini de-ti fac cortul pampers si ceaunul caciulitza...
Londonezii sunt niste lorzi in ceatza, pe cand noi ...tot in ceatza suntem...forever blind.
P.S. : Cele de mai sus ar trebui sa fie un pamflet... :D
dar,din pacate , nu se ieste. =)) .acuma serios vorbind,parca nici noi,nu prea avem singe in ....,ne tot plingem ca babele,cu actele si stampilele,in regula,in loc sa fim mai cu tupeu ,sa luam atitudine si sai mai bagam si in....MASA DE TREABA[scuzati tocmai ce m am intors de la sediul A.J.V.P.S] :-q

Nicu-infodeltaro
junior
junior

Mesaj de Nicu-infodeltaro » 09 Iun 2010, 10:05

sorin1362 scrie:Nicule, atunci dupa ce ne luam ? Dupa Ord 610/2009 (martie), potrivit scrisorii pe care ne-o indici, datata 28.05.2010 (nr/data ARBDD, si probabil ca nu data la cara a fost tiparita si semnata...cu specificatia "SEMNAT IN ORIGINAL" (?)), ori cele citate pe pagina anterioara a topicului,care invoca Ord 20/27.01.2010, modificarile Ord 610/2009 conform altui Ord 1775/30.12.2009 (pozitiile 22-24) si Hot CJ Tulcea 141/18.12.2009 care stabileste taxele pentru activitatile in delta in anul 2010...? Ei, dupa mirosul tau fin, cam care iti par mai proaspete ?
Noi am adaugat "semnat in original" pentru protectia semnaturii, asa ni se pare normal. Scrisoarea ARBDD-ului este primita in data de 28.05.2010. Raspunsul de la Consiliul Judetean Tulcea nu a venit si cred ca nu o sa vina niciodata. Deocamdata fiecare institutie isi sustine taxele, asta este derutant. Pana acum au fost numai taxele de la Consiliul Judetean Tulcea, pe care le incasau cei de la ARBDD. Acum ARBDD-ul incaseaza taxele impuse de M Mediului deoarece se subordoneaza acestuia. Ca o concluzie, in prezent exista o dubla taxare avand vedere faptul ca o persoana este obligata sa achite atat Administratiei Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii”, cat si Consiliului Judetean Tulcea un tarif sau o taxa pentru aceleasi servicii prestate, aspect ce contravine principiului evitarii dublei impuneri. Eu personal ma voi duce la sediul ARBDD din Tulcea si voi plati ce-mi spun ei. Pentru ca pe teren te intalnesti cu agentii de la ei nu cu functionarii de la Consiliul Judetean.

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 11 Iun 2010, 12:57

sorin1362 scrie:
zamfi scrie:Corect! :D Asa am ajuns si eu sa las draga de Delta pentru un pescuit la cca 1800 km distanta... :-?? Marti la ora 6 dimineata am zburat ... **==
Drum bun si fir intins !!!
Acum am reusit sa deschid un laptop... :-?? Merci mult Sorine de urare.Deja ma pregatesc usor de casa ,deoarece maine seara am avionul catre Cluj... :-< Mai prind cate un peste pe aici ,in general somn american ,somn de al nostru ,biban, crap (la oscilanta de 16 g!) ,mreana...Trei rupturi! :D In general e bine ,dar tot imi doresc sa pescuiesc linistit in Delta ...
Cu bine la toti si ,nu se stie niciodata, poate ne vom vedea in Delta! A Dunarii ,normal... **==

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 20 Iun 2010, 14:14

Pe zi ce trece ma bantuie o neliniste mult mai mare decat taxele si inconsecventa legislativa : ploile diluviene. Aproape zilnic ploi torentiale, coduri de toate culorile ba in vest, ba in est, ba in sud, ba in ... Parca nu se mai stabilizeaza vremea asta. Torenti, ape revarsate, furtuni...Oooo, mii de tunete... Unde-i cel mai calduros si mai secetos an al tuturor timpurilor ? Hmm... Totusi sper ca pana in septembrie...Macar vis a vis de aspectul meteo sa pot pescui linistit in delta :-S .

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 20 Iun 2010, 14:51

sorin1362 scrie:Pe zi ce trece ma bantuie o neliniste ... ploile diluviene... Parca nu se mai stabilizeaza vremea asta. Torenti, ape revarsate, furtuni...mii de tunete...Macar...sa pot pescui linistit in delta :-S .

De atatea nopti, la stiri, auzi plouand,
Esti singur si te cam bantuie un gand
Spre linistea din delta, suspinand...

Diluviene ploi, revarsa spumegand
Materia-n noroaie vrand, nevrand
Spre delta noastra toate, alunecand.
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 20 Iun 2010, 17:44

craparulsef scrie:
sorin1362 scrie:Pe zi ce trece ma bantuie o neliniste ... ploile diluviene... Parca nu se mai stabilizeaza vremea asta. Torenti, ape revarsate, furtuni...mii de tunete...Macar...sa pot pescui linistit in delta :-S .

mai pui si tu paie pe foc cu tenta asta bacoviana.unde sa emigrez?unde crapul este considerat un rebut,un peste nociv? ~x( .si totusi in niciodata ruginiul septembrie nu m a dezamagit niciodata.EU SPER.ASTEPT.

bogdan25
membru activ
membru activ

Mesaj de bogdan25 » 20 Iun 2010, 19:04

E clar d-nul Craparsef ati baut ceva acidulat fara sa mancati (daca nu prinzi nimic asa ajungi =)) )

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 20 Iun 2010, 22:13

Salut Sorine ce mai faci.ai iesit la vreo partida pe undeva ? Pe mine ma tot cheama un amic pe Mures dar nu ma trage ata deloc... :-SS :-SS
MERCEDES S

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 21 Iun 2010, 00:06

cosmin mihut scrie:Salut Sorine ce mai faci.ai iesit la vreo partida pe undeva ? Pe mine ma tot cheama un amic pe Mures dar nu ma trage ata deloc... :-SS :-SS
Ce partida Cosmine ? De poker ? :)) Ca pe apele astea murdare si iesite din matca nu-mi vine. La balti cu plata si inghesuit ca in autobus, iar n-am chef. Asa ca astept linistit marea pescuiala de toamna din delta noastra (:| .

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 21 Iun 2010, 15:46

Corect ,ai dreptate ,eu planui o iesire pe 24 august,bineinteles daca toate sunt la locul lor vorbesc de ape,voi pe cand??
MERCEDES S

dunareanu
senior
senior

Mesaj de dunareanu » 21 Iun 2010, 23:42

pai cred ca planuim si noi o iesire Cosmine prin...decembrie :)) :)) !

timer
Veteran
Veteran

Mesaj de timer » 22 Iun 2010, 08:00

sebastian scrie:
craparulsef scrie:

mai pui si tu paie pe foc cu tenta asta bacoviana.unde sa emigrez?unde crapul este considerat un rebut,un peste nociv? ~x( .si totusi in niciodata ruginiul septembrie nu m a dezamagit niciodata.EU SPER.ASTEPT.
Si-astept si-astept sa bata ceas de toamna,
Sa dau plecarea-n Delta,cu sunete de goarna...
Plescaituri de crap s-ascult in stuf,
Pe un enot obraznic sa il trag de ciuf... :)

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”