Problema inaintas
Moderator: florentiniuga
Problema inaintas
Buna tuturor! Am si eu o intrebare: cum introduceti inaintasul textil prin tubul anti-tangle? Eu m-am chinuit foarte mult firul textil fiind prea matasos pt. asa ceva.
Re: Problema inaintas
Exista o scula metalica ...nu mai stiu cum ii spune ...dar in lipsa asteia ,baga un fir monofilament dintr-un capat in altul ,apoi la un capat intoarce-l si introdu-l din nou in tub dar ai grija sa-ti ramana o bucla in capat. Prin bucla aia baga textilul si trage din capatul celalalt de ambele capete din monofilament ! Daca n-ai inteles imi spui !Radu89 scrie:Buna tuturor! Am si eu o intrebare: cum introduceti inaintasul textil prin tubul anti-tangle? Eu m-am chinuit foarte mult firul textil fiind prea matasos pt. asa ceva.
- stefanflorin
- Veteran
Cred ca a baga firul dus-intors printr-un antitangle e la fel de al naiba ca si cu textilul mai bine fa-i bucla cu nod la un cap al firului ala mono si introduci capatul celalalt al firului cum a zis gor, insa nu mai trebuie sa si te intorci avand deja bucla. Oricum ideal e sa ai un fir mai gros ca sa fie mai rigid si sa intre usor in tub.
Work is for people who can't fish!
N-am inteles exact...zici sa faca o bucla din mono si de ea sa agate textilul ? Nodul buclei mono e mai gros decat 2 fire mono unul langa altul !Daca are un mono batos de 0.30-0.40 e simplu...numai sa nu fie tubul de 0.50 la interior !stefanflorin scrie:Cred ca a baga firul dus-intors printr-un antitangle e la fel de al naiba ca si cu textilul mai bine fa-i bucla cu nod la un cap al firului ala mono si introduci capatul celalalt al firului cum a zis gor, insa nu mai trebuie sa si te intorci avand deja bucla. Oricum ideal e sa ai un fir mai gros ca sa fie mai rigid si sa intre usor in tub.
Eu am o sarma subtire incolacita intr-un capat si trag cu ea firul prin antitangle.
Am incercat metoda lui gor965 dar e prea mic diametrul tubului pt. a trece monofilamentul de doua ori. Tubul e de la Korda si are 0.75 mm desi mie mi se pare ca are mai putin. Voi cauta o sarma subtire sa incerc si cu ea. Daca nu imi cumpar un diametru mai mare
exista o sarma speciala,daca nu poti improviza tu cu o lita de la o bobina.succesuri multe!!Radu89 scrie:Am incercat metoda lui gor965 dar e prea mic diametrul tubului pt. a trece monofilamentul de doua ori. Tubul e de la Korda si are 0.75 mm desi mie mi se pare ca are mai putin. Voi cauta o sarma subtire sa incerc si cu ea. Daca nu imi cumpar un diametru mai mare
Lazar Gabriel
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa confirmi.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa confirmi.
- marius6251
- membru activ
uita de sirma. tubul ala zici ca nici nu are gaura.Radu89 scrie: Tubul e de la Korda si are 0.75 mm desi mie mi se pare ca are mai putin. Voi cauta o sarma subtire sa incerc si cu ea.
daca ai boala pe cineva fai cadou tubul antitangle de la korda. daca ai sa urmaresti ei folosesc numai fir mono.
eu am reusit cu fir mono de 0.4. pui mono 0.4 in paralel cu textilul si faci o bucla simpla cu ele si stringi tare sa iasa nodul cit mai mic. tai resturile cit mai scurte. dai apa cu sapun firul la nod si textilul sa alunece. bagi mono relativ usor iar la nod te chinui un pic da dacai prinzi spilul intra.
sirma e prea groasa si nu intra pe gaura. poate or fi unele mai subtiri. eu nam avut. dar cel mai bine il arunci ( eu asa am facut). eu sunt fan produse korda, dar tubul ala este doar ca sa te enervezi
marius andrei
Da, ai dreptate marius cred ca o sa ma scap de el. Si eu sunt fan al produselor Korda care pana acum nu mi-au creat nici un fel de probleme, mai putin tubul anti-tangle. Spuneti-mi va rog ce tuburi folositi voi (firme, diametru) cu care sa nu am aceasta problema.
- cristian matei
- senior
rezolvati cu orice tub cu scula asta:
http://www.doarpescuit.ro/galerie/-produs-143/138/
merge si pe cele subtiri
http://www.doarpescuit.ro/galerie/-produs-143/138/
merge si pe cele subtiri
Cristian Matei