cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
bogdan25
membru activ
membru activ

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de bogdan25 » 28 Mai 2010, 23:16

si nu mai iau nici spaga :)) stiu eu :-@

zamfi
senior
senior

Mesaj de zamfi » 29 Mai 2010, 20:04

si ptr.noii moderatori nu pot decat sa ma bucur ,este bine ca voi sunteti dintre noi si ne intelegeti perfect in toate cele
Cu scuzele de rigoare ,dar acum am observat si eu ...moderatorii :D Felicitari ! Spor la treaba si sa moderati cu ...atentie o:-)

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 29 Mai 2010, 21:16

zamfi scrie:Cu scuzele de rigoare ,dar acum am observat si eu ...moderatorii :D Felicitari ! Spor la treaba si sa moderati cu ...atentie o:-)
Multumim Aline !
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 30 Mai 2010, 23:36

Ca toti pescarii, ce cu meticulozitate se pregatesc sa plece in cautarea "Monstrului" :D , doresc sa culeg cat mai multe informatii "strict confidentiale" (cine a vazut filmul stie despre ce vorbesc) vis-a-vis de zona Pardina, bratul Tataru'. Va cer ajutorul si sfatul, asa cum e bine ales subiectul acestui topic, doresc sa pot "pescui linistit in delta".
Ideea e ca pe 8 sau 9 iunie, impreuna cu vreo 7 prieteni, dar nu toti pescari, intetionam sa ajungem in delta. Neajunsul e ca doar 2 avem permis si PG ( eu il am de anul trecut valabil pana in august) si dorim sa mergem, macar cateva zile la Tatanir, zona concesionata parca de Raduta. Intrebarile legitime sunt:
-daca e nevoie ca toti sa-si faca permis +PG?
-cat e taxa platibila catre concesionari, si in functie de ce se plateste ( de ciumpalac stationat pe mal sau de ciumpalac cu rama'n in ac :"> )?
Eventualele sfaturi, si sunt mai mult decat deschis sa le primesc, vor fi rasplatite nu doar cu o bere virtuala...ci chiar cu una rece, la locul faptei... :P
PS Aceasta e prima insemnare pe acest forum, prilej cu care ii salut respectuos pe toti membrii forumului.
stima,

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 30 Mai 2010, 23:37

Revenind la un subiect mai vechi, relatia venetic - locuitorul deltei, as aprecia raspunsurile voastre dupa vizionarea emisiunii "Oamenii deltei" de pe TVR 1 din 30.05.2010. Consider ca nu exista iubitor al deltei care sa nu fi vizionat aceasta emisiune de calitate. Cred ca multora din voi, daca nu va aparut o lacrima in coltul ochilor, macar ati avut sentimentul de neputinta vazand batranii care-si doresc sa moara acolo, ori optimismul copiilor care cladesc castele de nisip... Iar cei care se lafaie in castele adevarate... bag mana in foc ca multi dintre astia nu au dat nici SMS-ul ala de doua parale, cu toate ca isi fac sejururi sfidatoare in delta.
Daca vrem sa avem liniste in delta... atunci trebuie sa dovedim ca o meritam !

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 31 Mai 2010, 02:19

Rayan, idea este ca cel care are permis si pg ( AVIZ pentru folosirea apelor de frontiera in scopul desfasurarii activitatii de pescuit sportiv ), doar acela poate pescui. Ceilalti pot sta si privi. Ori pot desfasura alte activitati, cum ar fi : facutul focului, curatatul zarzavatului, gatitul, igienizarea locului, imortalizarea imaginilor pe diverse suporturi, degustarea licorilor bahice, etc. Cat despre taxa... aia o vei afla la momentul potrivit... ;) Va gaseste agentul si va pune sa achitati pe loc (in functie de numarul de pescari). In fiecare an am incercat sa ma informez cat mai temeinic inainte de "marea pescuiala", dar totul era o enigma pana ajungeam acolo. Abia atunci aflam cum stau lucrurile.

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 31 Mai 2010, 14:39

:D multumesc frumos pentru raspuns cat si pentru promptitudinea lui. O sa ajung acolo si o sa va detaliez conditiile locului si modul de colectare al banului. Ne-ar fi de folos, atat mie, dar si altor pescari care ajung in zonele concesionate, sa existe ( sa facem, sa trasam, sa coloram - ca in scoala primara :) ) pe harta aceste zone ( 11: Braţ Chilia km 54-km 40; Braţ Tătaru şi Pardina;zona 12: Braţ Chilia km 40-km O; Braţ Babina şi Cernovca, Ostroavele Babina şi Cernovca; Braţ Musura până la vărsare În Golful Musura; canalul de centură al amenajării piscicole Popina precum şi canalele Cardon, Sondei şi Sfiştofca; zona 16: Complex Matiţa -Merhei;canalul ocolitor de la amenajarea piscicolă Chilia care face legătura Între Braţul Cernovca şi Complexul Matiţa-Merhei).Am citit ca acesti baieti, prifita de necunoasterea zonelor concesionate( de catre pescarii sportivi- se intelege) si percep taxe chiar si in afara zonelor controlate de acestia... >:P
In rest...astept cu nerabdare ziua plecarii...imi fac liste, listute, - echipament,mancare, bautura, etc...si sunt mai mult ca sigur ca tot voi uita ceva acasa. :-SS
Cu stima,

sorinbv
senior
senior

Mesaj de sorinbv » 31 Mai 2010, 19:50

cand te intorci sa ne spui si noua ce ai facut si ceva poze. pana in iulie cand plec poate imi trece mai usor dorul...

Sebastian
site team
site team

Mesaj de Sebastian » 01 Iun 2010, 05:42

RAYAN iti urez si eu fire intinse si relaxare maxima.ai grija sa nu uiti lista acasa :D vezi ca ai puso linga sulul de saci menajeri ;)

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 01 Iun 2010, 21:46

sebastian scrie:RAYAN iti urez si eu fire intinse si relaxare maxima.ai grija sa nu uiti lista acasa :D vezi ca ai puso linga sulul de saci menajeri ;)
o:-) ...la cate bucurii ne ofera natura si nu numai in delta, e cu adevarat de PORC, sa lasi, ca semn al civilizatiei si trecerii tale p'acolo, propriile tale gunoaie...

Asa cum am intrebat, cateva postari mai sus, ma gandesc si rational este...ca politia de frontiera sa-i intrebe de PG si pe cei care pescuiesc....dar vor fi cu noi pe granita...fie la birdwatchig sau pregatind mancarea...
O sa sun la Tulcea cat de curand...
P.S. Nu se elibereaza PG decat celor care au permis ANPA...stiu sigur asta....

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 02 Iun 2010, 00:34

rayan scrie: o:-) ...la cate bucurii ne ofera natura si nu numai in delta, e cu adevarat de PORC, sa lasi, ca semn al civilizatiei si trecerii tale p'acolo, propriile tale gunoaie...
Foarte multi indivizi au locurile lor preferate pentru a iesi in natura, ori mai concret in delta. Lasand gunoaie in urma lor, bineanteles ca revin si dau cu nasul de propriile gunoaie... si se mai si scandalizeaza : " Ia uite nemernicii ce mizerie au lasat !" Nici nu ar trebui legi si amenzi daca bunul simt (ori grauntele de logica) al unora le-ar sopti la ureche : "Vezi ca peste o saptamana tot tu vii aici..."

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 02 Iun 2010, 01:48

rayan scrie:Asa cum am intrebat, cateva postari mai sus, ma gandesc si rational este...ca politia de frontiera sa-i intrebe de PG si pe cei care pescuiesc....dar vor fi cu noi pe granita...fie la birdwatchig sau pregatind mancarea...
O sa sun la Tulcea cat de curand...
P.S. Nu se elibereaza PG decat celor care au permis ANPA...stiu sigur asta....
Rayan, "PG"- ul se obtine prezentand cartea de identitate si permisul de pescuit + ANPA la Politia de frontiera de pe str. Isaccei. Permisele ANPA se elibereaza prin asociatiile de pescuit conform Ord. 20/27.01.2010. Atat pentru pescari cat si pentru nepescari se plateste o taxa de intrare in delta la ARBDD Tulcea, ori la agentii din teritoriu.
P.S. : Politia de frontiera ii intreaba doar pe cei care pescuiesc de PG :D

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 02 Iun 2010, 14:57

Am sunat astazi la Rezervatia Bioseferei Delta Dunarii pentru acel permis de acces in delta...si stupoare X-( ~x( ....taxa e de 10 lei...pe zi...atat pentru masina,cat si pentru fiecare om in parte.Ce ziceti de treaba asta? Daca mergem in zonele concesionate ...pe langa taxa de acces in delta...taxa de pescuit 10-20 lei/zi/pers....Nu e superb?!
I love my contry! :-&
PS Nu platesc....scurt.

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 02 Iun 2010, 15:15

10 lei pe zi? Cred ca ai inteles gresit. Eu stiam de 10 lei pe sejur.
I Fish. Therefore I am.

rayan
junior
junior

Mesaj de rayan » 02 Iun 2010, 15:17

Iar stupoare...conform HCJ Tulcea..141/12/2009 ....taxa acces delta este de 10lei/sejur....Nu mai intelg nimic... :-??

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”