Swingerul are un clips, care sare automat...adica cand tragi mai puternic de fir, acesta iasa usor din acel clips.
Nu stiu daca poti folosi fara avertizoare. Principalul rol al acestui swinger este de intinzator de fir, tine firul intins pentru ca avertizorul sa functioneze in parametrii normali. Daca folosesti un plumb mai usor decat greutatea swingerului, care la mine este de 60grame [cred?], swingerul o sa se lase in jos - adica o sa traga montura inapoi.
Nu sunt atat de experimentat, nu iti pot spune cu precizie si 100% sigur, poate ar trebui sa las pe cineva profesionist sa-ti explice.
Ideea cu avertizoarele sta cam asa; in pescuitul crapului este putin mai complicat, fata de pescuitul carasului. La caras e simplu, poti sa stai cu ochii pe bambina. Aici este putin diferit, nu poti sa stai mereu cu ochii pe bambina pentru ca trasaturile pot veni la cateva ore, din cauza asta folosesti avertizorul, care bipaie atunci cand se misca firul.
Am vazut o gramada de pescari fara avertizoare. Eu personal nu folosesc avertizoare, poate si din motive financiare dar mie personal nu-mi plac. Nu am ratat pana acum un peste din cauza ca nu eram atent. Ori eu, ori prietenii cu care pescuiesc, cineva tot observa bambina si pot sa intep la timp.
Motivul pentru care mi-am luat swingere, o partida in care batea vantul foarte puternic si n-am putut sa deosebesc trasaturile, sau cand batea vantul, motiv pt care n-am prins nimic, desi pestele manca frumos.
Swingerele, datorita tijei de metal, protejeaza firul impotriva vantului si nu ai alarme false!
Hai ca iar am scris un roman, daca nu intelegi ceva, intreaba
PS: pozele trebuie sa le vizualizezi de jos in sus, de la ultima la prima pentru ca asa s-au uploadat, dar explicatiile incep de jos
![big grin :D](https://www.infopescar.tv/forum/images/smilies/4.gif)