Puterea de aruncare a unei lansete Germina?

Moderatori: gor965, florentiniuga

Scrie răspuns
taarzan1987
junior
junior

Puterea de aruncare a unei lansete Germina?

Mesaj de taarzan1987 » 21 Mai 2010, 04:28

Daca ati fi amabili si ati putea sa ma ajutati.
Am gasit sa cumpar niste lansete Germina in stare foarte buna de 3m, 2.10m si 2.40m.
Problema e ca mam dezorientat total din cauza ca uni spun ca poti arunca cu greutate (plumb) mare pana la 150-200g dar vanzatorul imi spune 2100mm - 15 Grame si 3000mm - 60 Grame.
Deci pana la urma care e corecta?
Care e adevarul?
Va multumesc

gor965
Site Admin
Site Admin

Re: Puterea de aruncare a unei lansete Germina?

Mesaj de gor965 » 22 Mai 2010, 10:04

Pe vremuri am folosit si eu o Germina (rosie ,sau roza...era decolorata de soare) si aruncam in Dunare cu plumb de 100 gr. Varful flamaba rau de tot...poate ar mai fi rezistat la inca 50 gr. dar doar la aruncari scurte ,lobate ori din lateral . Producatorul intotdeauna recomanda puterile OPTIME de aruncare ,asa ca ptr. lansetele astea cred ca 30-60gr. e varianta corecta !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 22 Mai 2010, 10:41

gor965 scrie:Pe vremuri am folosit si eu o Germina (rosie ,sau roza...era decolorata de soare) si aruncam in Dunare cu plumb de 100 gr. Varful flamaba rau de tot...poate ar mai fi rezistat la inca 50 gr. dar doar la aruncari scurte ,lobate ori din lateral . Producatorul intotdeauna recomanda puterile OPTIME de aruncare ,asa ca ptr. lansetele astea cred ca 30-60gr. e varianta corecta !
.................................................................................................................................
Da mai Gore,,1,8m si 2,1m ,, cu aruncare usoara din lateral,,arunci pina la max 200gr , ( de multe ori fiind suficient datorita curentului doar plumbul de 100gr),daca asta cere curentul apei ?,,pina in jur de max 20m ,optim cam 15m)Eu fac compromisul asta ,,pentru ca ma multumeste flexibilitatea lansetei,ulterior,la avertizare, intepare si in dril.

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 22 Mai 2010, 14:13

Am 12 (douasprezece) lansete Germina, de 2,1m., made in GDR, 8 (opt) culoare verde,manere pluta 4 (patru) culoare rosie, manere plastic. Le-am achizitionat toate in anul 1973 sau 1974, cu pretul de 325 lei,bucata, banii de atunci. In atatia ani am schimbat odata toate inelele si ultima oara inelele din varf, am pus fuji. Pescuiesc cu ele, nu toate odata (au fost vremuri cand dadeam cu toate), la salau, crap si somn. Le-am ,,hingherit'' rau de tot, cu mult peste limita de 100-150gr., le-am fortat rau de tot in drill, am avut satisfactia de a scoate ,,trofee'', dar ele nu m-au tradat ,,NICIODATA''. Nu am auzit nicaieri ca o lanseta ,,germina'' sa se rupa sau sa plesneasca in drill sau la aruncare, fata de cate am auzit si vazut la multe, multe alte marci. Consider ca este una din marcile reusite in ceea ce priveste pescuitul sportiv. A, era sa uit, la aceste lansete am 12 (doausprezece) mulinete ,,neptun'' made in Ungaria, achizitionate cu 375 lei bucata (banii de atunci), cunoscatorii le stiu si le cunosc performantele. Dar despre ele in alt topic :">
Ocroteste natura, merita!

taarzan1987
junior
junior

Mesaj de taarzan1987 » 22 Mai 2010, 20:01

va multumensc pt raspunsuri. deci germinele rezista la aruncari de 100 de grame si mai mult.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 22 Mai 2010, 20:24

taarzan1987 scrie:va multumensc pt raspunsuri. deci germinele rezista la aruncari de 100 de grame si mai mult.
Rezista...dar sa nu te astepti sa si arunce departe ! :D

Imagine

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 22 Mai 2010, 21:12

gor965 scrie:
taarzan1987 scrie:va multumensc pt raspunsuri. deci germinele rezista la aruncari de 100 de grame si mai mult.
Rezista...dar sa nu te astepti sa si arunce departe ! :D
Subscriu la postarea lui George, pentru corecta informare a userului ,,taarzan1987'' :">

cristian505ro
Veteran
Veteran

Mesaj de cristian505ro » 22 Mai 2010, 23:46

Felicitari pentru lansete si numarul lor, nene Iorgule!
Pe vremea aia, le foloseam si eu la rapitor. Bune bre' si lansetele si vremurile acelea. Eu d'aia, de 3 ani, m-am apucat serios de crap si competitii, pentru ca nu mai e stiuca si salaul care ma trageau de Germine si de Tokos ( le stii si p'astea cehesti?) si ma plimbau cu barca prin jurul Bucurestiului.
La putere subscriu cu ce zice George, au, dar nu arunca departe.
iorgu scrie:Am 12 (douasprezece) lansete Germina, de 2,1m., made in GDR, 8 (opt) culoare verde,manere pluta 4 (patru) culoare rosie, manere plastic. Le-am achizitionat toate in anul 1973 sau 1974, cu pretul de 325 lei,bucata, banii de atunci. In atatia ani am schimbat odata toate inelele si ultima oara inelele din varf, am pus fuji. Pescuiesc cu ele, nu toate odata (au fost vremuri cand dadeam cu toate), la salau, crap si somn. Le-am ,,hingherit'' rau de tot, cu mult peste limita de 100-150gr., le-am fortat rau de tot in drill, am avut satisfactia de a scoate ,,trofee'', dar ele nu m-au tradat ,,NICIODATA''. Nu am auzit nicaieri ca o lanseta ,,germina'' sa se rupa sau sa plesneasca in drill sau la aruncare, fata de cate am auzit si vazut la multe, multe alte marci. Consider ca este una din marcile reusite in ceea ce priveste pescuitul sportiv. A, era sa uit, la aceste lansete am 12 (doausprezece) mulinete ,,neptun'' made in Ungaria, achizitionate cu 375 lei bucata (banii de atunci), cunoscatorii le stiu si le cunosc performantele. Dar despre ele in alt topic :">
Cristian Bebesel

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 23 Mai 2010, 08:55

Cristiane, multumesc pentru felicitari! Cum timpul liber nu-mi permite sa particip la competitii si cum in ultimii ani pescuiesc aproape numai la plantat, somn si crap, ma descurc foarte bine cu ele. Am adoptat aceasta metoda pentru ca este mai odihnitoare. Le duc unde consider si astept. Daca vine bine, daca nu, cel putin m-am relaxat la iesirea in mijlocul naturii. Sincer nu mai alerg dupa cantitate. Iti doresc toate cele bune :-h

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 24 Mai 2010, 07:47

Sa traiesti nene Iorgule,,,te admir si te felicit pentru Germinele din dotare, si pentru conservatorismul dovedit,Lansetele alea ,nu trebuie sa paraseasca stapinul care le-a apreciat,,niciodata.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 24 Mai 2010, 13:11

Paun Ion scrie:......,Lansetele alea ,nu trebuie sa paraseasca stapinul care le-a apreciat,,niciodata.
...nici in mormant !!! >:)

Imagine

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 24 Mai 2010, 16:28

gor965 scrie:
Paun Ion scrie:......,Lansetele alea ,nu trebuie sa paraseasca stapinul care le-a apreciat,,niciodata.
...nici in mormant !!! >:)
Corect spus,,nici in mormint,,

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 25 Mai 2010, 17:15

Sa traiesti si tu Ioane, fara griji si fara ghinioane.
George nu este rea idea ta. Las cu limba de moarte sa le puna pe langa mine. A verde in dreapta si a rosie in stanga. Sau invers? O fi mai mult peste in baltile de ,,DINCOLO''? =P~

Scrie răspuns

Înapoi la “Undite si lansete”