cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Paun Ion
Veteran
Veteran

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de Paun Ion » 14 Mai 2010, 21:24

Hai nene Sorine sa iti raspund la intrebarea referitoare la oameni deltei,si ai apelor (si la oameni ,,in general)
Raspunsul se refera la oameni din zilele noastre.
Din cauza la atit de multe iesiri pe girla ,adunate in atitia ani,la atit de multe vazute ,traite si auzite,eu si grupurile cu care de regula ies pe girla,incercam sa pescuim cit mai departe de sate,cit mai izolati si sa avem cit mai putine contacte cu localnici Si asta de zeci de ani.In orice sat de pe malul Dunari exista oameni gospodari, care nu au timp de pierdut cu un trecator ca mine si nici eu nu ma duc sa ii deranjez , oameni ocupati cu munca cimpului cu animale cu treburile de zi cu zi,,dar exista si oameni care din cauza conditilor de trai,a initiativei personale cinstita, limitata , iti pot crea probleme si de regula astia au si cea mai mare disponibilitate.Un localnic care isi vede de treburile lui, de munca lui, va trece pe linga tabara ta ,poate va da buna ziua ,poate nu,poate va intra in vorba cu tine,dar mult timp nu iti va acorda si astfel nu prea il poti cunoaste.Conjunctura de a intilni oameni actuali,cu disponibilitatea, cinstea . seninatatea si inocenta de acum 30 de ani e greu de intilnit. Dar nu imposibil.Cine are asa prieteni pe malu girli ,e un fericit (o asa situatie reprezinta o intoarcere in timp foarte reconfortanta pentru un om stresat.) .Dar nu poti cere ceva, ce nici tu nu poti oferi.Noi cei din aglomerarile urbane datorita conditilor sociale ,sintem extrem de complecsi.E normal si indicat sa fie intr-o continua schimbare.si informare si cei din zonele izolate,,,dar,,, asta e ,,informarea aduce si bune si rele,tuturor.

bogdan25
membru activ
membru activ

Mesaj de bogdan25 » 15 Mai 2010, 00:22

BRAVO =D> =D> =D> asa este cu deltaici!!!!!!!!!!!!!!!!

pharaoh
site team
site team

Mesaj de pharaoh » 15 Mai 2010, 03:01

Cata dreptate ai nea Ioane. In ceea ce ma priveste contactele stabilite cu locuitorii deltei sunt minime. Unde am pescuit a fost de obicei mai departe de asezari umane, unde una din grijile taberei era sa fim cu ochii-n patru mai ales noaptea la vizitatori nepoftiti care sa ne lase fara obiectul muncii. Si-n mod absolut corect nu trebuie generalizat nici acest comportament. Nu cred ca-s cu mult mai diferiti locuitorii deltei fata de oricare alt locuitor al unei zone rurale din Romania din aceste puncte de vedere.
I Fish. Therefore I am.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 15 Mai 2010, 19:59

pharaoh scrie:Cata dreptate ai nea Ioane. In ceea ce ma priveste contactele stabilite cu locuitorii deltei sunt minime. Unde am pescuit a fost de obicei mai departe de asezari umane, unde una din grijile taberei era sa fim cu ochii-n patru mai ales noaptea la vizitatori nepoftiti care sa ne lase fara obiectul muncii. Si-n mod absolut corect nu trebuie generalizat nici acest comportament. Nu cred ca-s cu mult mai diferiti locuitorii deltei fata de oricare alt locuitor al unei zone rurale din Romania din aceste puncte de vedere.
Marius, niciodata nu o sa fii suficient de departe de o asezare umana in delta dunarii pentru cei pusi pe rele... In schimb, daca iti vei face niste prieteni buni prin zonele pe care le frecventezi, nu vei fi asa de expus... "Haiducii" vor sovai, stiind ca ai legaturi printre bastinasi. In plus, un prieten te poate ajuta cu aprovizionarea cu alimente ori cu diverse lichide, cu depozitarea pestelui in lada frigorifica, eventual cu deplasari cu barca, mai pe scurt orice ai nevoie.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

dunareanu
senior
senior

Mesaj de dunareanu » 15 Mai 2010, 20:03

asta toamna pe Cernovca,am asezat tabara la 12 km de Chilia Veche si la 10 de Periprava deci in pustietate,asa ca inca mai sant locuri departate de asezari !

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 15 Mai 2010, 20:52

dunareanu scrie:asta toamna pe Cernovca,am asezat tabara la 12 km de Chilia Veche si la 10 de Periprava deci in pustietate,asa ca inca mai sant locuri departate de asezari !
Mai concret, pe ostrov sau pe canal ? :))

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 15 Mai 2010, 21:07

Cu timpul,,in atitia ani ,am selectat si eu citiva prieteni localnici,(si pot spune ca si eu si alti prieteni ai mei , la rindul nostru am fost testati de localnici inainte de a deveni prieteni lor ) dar a durat ceva ani,pina ne-am convins uni de alti.Si ai dreptate ,Sorine,ne ajutam cit putem in limita posibilitatilor. Nu e problema ,ne si vizitam,am avut si revelionul pescarilor,facut impreuna cu ei,de citeva ori.Dar citi oameni a trebuit sa cunosc pina sa facut selectia ?.Nu poti asa ,tam nesam sa legi o prietenie cu cineva ,,pina nu vezi ,usor in timp ,ce hram poarta.

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 16 Mai 2010, 02:52

Ionica, ai si tu perfecta dreptate ! Dar auzit-ai tu de "prietenie la prima vedere" ? Nu ? Nici eu, dar cand vad un om cum arata si-l aud cum vorbeste si mai ales daca imi place cum gandeste, ...iar daca mai e si spiritual... gata, a si incoltit samanta prieteniei. Caci prietenia e asemeni unei plante, firava la inceput, care creste cu multa grija si delicatete, pentru ca in final sa ajunga asemeni stejarului... de nezdruncinat. Bineanteles trebuie sa functioneze in mod reciproc si fara interese materiale.
Crede-ma ca nu am "alergat" dupa prietenii, dar s-a intamplat sa leg prietenii. Iar pe an ce trecea si cu cat relatia era mai "sudata", cu atat mergeam mai linistit in delta.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 16 Mai 2010, 07:20

dunareanu scrie:asta toamna pe Cernovca,am asezat tabara la 12 km de Chilia Veche si la 10 de Periprava deci in pustietate,asa ca inca mai sant locuri departate de asezari !
10 km !? Pai nici n-ai timp sa-ti bei cafeaua si sunt langa tine! Nu stii de ce? Sa-ti fur taparinele! =))
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

dunareanu
senior
senior

Mesaj de dunareanu » 16 Mai 2010, 20:32

hai nene ca nu-i chiar asa,din Sulina si pana la Cernovca (intersectia cu Babina)sa tot faci vreo ora,daca nu mai bine!

bogdan25
membru activ
membru activ

Mesaj de bogdan25 » 17 Mai 2010, 00:31

pai cu fizicul lui si cu vant in spate ajunge in 10 minute si fara motor =))

cosmin79
membru activ
membru activ

Mesaj de cosmin79 » 17 Mai 2010, 06:38

Salutare!
Va rog sa-mi spuneti daca a fost cineva anul asta la crap pe Bazinul Mare la Sulina si ce rezultate au fost?
Va multumesc anticipat!

bogdan25
membru activ
membru activ

Mesaj de bogdan25 » 18 Mai 2010, 00:30

e inca PROHIBITIE mai ai rabdare

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 18 Mai 2010, 01:03

bogdan25 scrie:e inca PROHIBITIE mai ai rabdare
Da Bogdane, da baiatul vrea sa fie pregatit temeinic, sa nu-l ia deschiderea fara carligele legate, dar,..., vezi tu ca-l intereseaza in mod deosebit o anumita locatie..."Bazinul mare la Sulina"... hmmm, eu totusi inclin sa cred ca-l intereseaza mai degraba o blonda cu ochi albastri si cu bazinul..., ... asta, asa, linistit la Sulina =)) =)) =)).

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 18 Mai 2010, 09:44

cosmin79 scrie:Salutare!
Va rog sa-mi spuneti daca a fost cineva anul asta la crap pe Bazinul Mare la Sulina si ce rezultate au fost?
Va multumesc anticipat!
Bazinul Mare, il lasam dupa data de 05.06.2010, sulinezii ataca incepand cu data de 20.05.2010, canalul Musura si obrizele 1.2 si 3 de pe bratul Chilia...personal voi fi acolo in perioada 25-29.05.2010, in incercarea de a mai prinde linistit un crap salbatic...tinem legatura!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”