Dar al tau care este?Si daca recordul tau este actual ,inseamna ca inca nu la-i depasit...sorprodan scrie:si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?
RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE
Moderator: Sebastian
- cosmin mihut
- Veteran
Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE
MERCEDES S
..............................................................................................................sorprodan scrie:si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?
Ar insemna sa jignesc crapul ,sa ma laud eu acum ,pe topicul asta cu cel mai mare crap prins pe Dunare,,tu nu ai vazut titlul topicului?,,
Daca ma intrebai care e cel mai mare crap care iam dat drumul in Dunare?, asta iti spuneam bucuros,dar probabil sti.Topicul in sine are ca tema viclesugurile lui versus viclesugurile noastre.Tu daca zici ca stai pe malul Dunari si pescuiesti la crap,vino si tu cu povesti reale,detali despre comportamentul lui,cum incerci sa il pacalesti,si in ce conditi reusesti sa il pacalesti.,etc,etc (eu daca asi mai locui si pe malul girli,,probabll ca nu asi mai avea timp sa detaliez,la cite lucruri inca nu le stiu,dar cu siguranta leasi afla) Da tu ma intrebi pe mine ,,care e cel mai mare crap prins?
Pai iti dau un exemplu :ANUL TRECUT,,vine unu se aseaza pe intinsura,,sta 3 zile si prinde un crap de 20kg.,,baiatul e campion la box.sta in Canada ,era prima sau a doua iesire a lui in Delta,nu avea nici un habar de pescuitul crapului ,,pur si simplu un mare noroc. (Adrian Diaconu parca se numeste) .Si te intreb eu acum? Are mai mare importanta cel mai mare peste prins,sau are mai mare importanta experienta destainuita altora.,pai vino si tu cu un secret stiut de tine,,,zi si tu bai nene,eu dau la mot de handel,,,ai spus tu pe topicul asta un secret al tau despre pescuitul crapului?
Daca ai secrete?,Topicul asta se numeste ,,asa cum se numeste,,,nici decum ,,,HAI SA NE LAUDAM CU CEI MAI MARI CRAPI PRINSI,,,dar sintem jmecheri si la alti nu spunem nimic.
sorprodan scrie:si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?
Ne bucuram sa te avem partener la discutii pro si contra, este cel mai civilizat mod de a purta un schimb de pareri constructive pentru ambele parti. Prin comentariul meu doresc sa-ti argumentez la fel ca antevorbitorul meu avantajul celor 2,10 m. In momentul inteparii, sansele de ratare sunt enorm mai mari in cazul cand varga are de la 3 m. in sus, fata de cele mentionate de mine. De ce? Simplu: arcul de cerc descris de varful lansetei pana la verticala in care ne aflam noi este proportional ca distanta cu lungimea lansetei, minus distanta de la maner in jos. Deci intr-o fractiune de secunda, firul se intinde (depinde si de elasticitate << ideal ar fii sa aibe>>)si produce acel lucru pe care il dorim -inteapa si fixeaza carligul in buza pestelui. In aceasta fractiune de secunda (este parerea mea) se decide reusita sau esecul motivului pentru care mergem la pescuit. La o lanseta mai lunga riscam sa intepam,,zgariat'' sau sa-i tragem carligul din gura, datorita faptului ca distanta arcului de cerc este mai mare in aceiasi unitate de timp. Personat eu am modalitatea de intepat in modul ,,bland'' nu agresiv. Referitor la scosul cu minciogul, parerea mea este ca trebuie sa-l facem sa intre singur in el,nu sa-l alergam si acest lucru este mult mai usor cand avem control asupra lungimii vergii. Pestele de Dunare si in special crapul este foarte luptator din cel putin doua motive: traieste intr-un mediu in permanenta miscare si genetic este pregatit sa fie liber fara nici un fel de restrictii in modul lui de viata.
Despre marimea capturilor : lungime, greutate, recorduri, aste sunt aleatorii si sunt luate in vizor nu de cel care captureaza pestele, cat de martorii care au fost prezenti si in sinea lor au zis ,,doamne ce norocos'' . Eu unul nu cred in noroc la pescuit. Aici este vorba de multi,multi, alti factori dar... In speranta ca nu consideri postarea mea prea docta, ma bucur daca am reusit macar un pic sa-ti fiu de folos in informatia solicitata. Astept opinia ta sau a celorlalti PESCARI
Ioane, boxerul nu a avut ,,noroc'', eu numesc asta, bafta incepatorului
Ocroteste natura, merita!
.Tu daca zici ca stai pe malul Dunari si pescuiesti la crap,vino si tu cu povesti reale,detali despre comportamentul lui,cum incerci sa il pacalesti,si in ce conditi reusesti sa il pacalesti.,etc,etc (eu daca asi mai locui si pe malul girli,,probabll ca nu asi mai avea timp sa detaliez,la cite lucruri inca nu le stiu,dar cu siguranta leasi afla) Da tu ma intrebi pe mine ,,care e cel mai mare crap prins?
din treaba asta ami dau seama ca nu ati prins cu betele alea de 2 metri crap peste 15 kg pentru ca cei mari se lupta al dracu de mult si nu vorbesc in necunostinta de cauza ,,,,,,,,,referitor la secrete sa va zic si eu unul .........eu pescuiesc aproape zilnic dar nu mai mult de 3-4 ore,pentru ca nu am timp de pierdut ca altii , de aici deduceti ce vreti dvs, adica sunt ore cand EL vine sa manance nu se plimba aiurea vine la masa , daca este motivat ,,,,,,,,,
si tine minte locul unde mananca si il viziteaza de cate ori ii vine foame,,,,,,,,,,,
din treaba asta ami dau seama ca nu ati prins cu betele alea de 2 metri crap peste 15 kg pentru ca cei mari se lupta al dracu de mult si nu vorbesc in necunostinta de cauza ,,,,,,,,,referitor la secrete sa va zic si eu unul .........eu pescuiesc aproape zilnic dar nu mai mult de 3-4 ore,pentru ca nu am timp de pierdut ca altii , de aici deduceti ce vreti dvs, adica sunt ore cand EL vine sa manance nu se plimba aiurea vine la masa , daca este motivat ,,,,,,,,,
si tine minte locul unde mananca si il viziteaza de cate ori ii vine foame,,,,,,,,,,,
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
din treaba asta ami dau seama ca nu ati prins cu betele alea de 2 metri crap peste 15 kg pentru ca cei mari se lupta al dracu de mult si nu vorbesc in necunostinta de cauza
.............................................................................................................................
Eu poate poate nu am prins, (ca nu pescuiesc zi de zi pe girla si astfel sansele sint mai mici sa il intilnesti),,dar nea Vasile (care pescuieste aproape zi de zi pe Dunare) a prins nu unu peste 15kg,ci multi tare , si cea mai mare lanseta a lui e de 2,1m .( cu ani in urma, de 20kg si 17kg scos de fata cu mine si cu Germina de 1,8m)
Ca sa bagi niste crapi de peste 15kg in mincioc,de mai multe ori,nu e suficient sa ai cel mai puternic echipament
posibil,,,mai e ceva ,,,ce multi nu stiu,,,MESERIA,(si aici la capitolul meserie ,,,sint multe de spus) multi se inarmeaza cu scule de forta sa compenseze lipsa acestui capitol,,uneori reusesc,de multe ori nu.(secretul de a baga in mincioc asa crapi il stiu,mai ramine sa sper ca se va mai ivi ocazia ,,,si sa vad daca sint capabil sa il pun in practica, in functie de situatia in teren , la momentul respectiv ).
Dar cind spui citez:,,, din treaba asta ami dau seama ca nu ati prins cu betele alea de 2 metri crap peste 15 kg ,,,,,
Imi cam dau seama ,,ca nu prea avem ce vorbi,,sti de ce ?
,,,betele alea de 2m,,,cum le spui tu,,,au prins pe timpuri, daca au fost pe mina unui meserias,crapi mari adevarati, (Germinele au fost vreme de vreo 25 de ani pina in revolutie ,lansetele de referinta ALE TUTUROR PESCARILOR DE DUNARE ) si nu au dezamagit pe nimeni,indiferent de marimea pestelui.Doar un necunoscator al pescuitului stravechi poate afirma ce spui tu.Dar te cred si te si inteleg,,probabil esti mai tinar si nu ai apucat perioada lor de glorie. Pai daca te-ai apucat de pescuit dupa revolutie si nu ai nici informati mai ample despre sculele folosite inainte de revolutie e normal. Nu e problema ,,TOATA VIATA INVATAM.
Sanatate
.............................................................................................................................
Eu poate poate nu am prins, (ca nu pescuiesc zi de zi pe girla si astfel sansele sint mai mici sa il intilnesti),,dar nea Vasile (care pescuieste aproape zi de zi pe Dunare) a prins nu unu peste 15kg,ci multi tare , si cea mai mare lanseta a lui e de 2,1m .( cu ani in urma, de 20kg si 17kg scos de fata cu mine si cu Germina de 1,8m)
Ca sa bagi niste crapi de peste 15kg in mincioc,de mai multe ori,nu e suficient sa ai cel mai puternic echipament
posibil,,,mai e ceva ,,,ce multi nu stiu,,,MESERIA,(si aici la capitolul meserie ,,,sint multe de spus) multi se inarmeaza cu scule de forta sa compenseze lipsa acestui capitol,,uneori reusesc,de multe ori nu.(secretul de a baga in mincioc asa crapi il stiu,mai ramine sa sper ca se va mai ivi ocazia ,,,si sa vad daca sint capabil sa il pun in practica, in functie de situatia in teren , la momentul respectiv ).
Dar cind spui citez:,,, din treaba asta ami dau seama ca nu ati prins cu betele alea de 2 metri crap peste 15 kg ,,,,,
Imi cam dau seama ,,ca nu prea avem ce vorbi,,sti de ce ?
,,,betele alea de 2m,,,cum le spui tu,,,au prins pe timpuri, daca au fost pe mina unui meserias,crapi mari adevarati, (Germinele au fost vreme de vreo 25 de ani pina in revolutie ,lansetele de referinta ALE TUTUROR PESCARILOR DE DUNARE ) si nu au dezamagit pe nimeni,indiferent de marimea pestelui.Doar un necunoscator al pescuitului stravechi poate afirma ce spui tu.Dar te cred si te si inteleg,,probabil esti mai tinar si nu ai apucat perioada lor de glorie. Pai daca te-ai apucat de pescuit dupa revolutie si nu ai nici informati mai ample despre sculele folosite inainte de revolutie e normal. Nu e problema ,,TOATA VIATA INVATAM.
Sanatate
asa e nu am apucat prea mult perioda de glorie dar la pescuit ma pricep nitel
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume
Nu tot ce-i nou e bun si nu tot ce-i bun e nou.Germinele sunt element de referinta in pescuit inainte de "89 (rar cate o scula mai adevarata de "afara")dar sa nu uitam si cantitatea de peste care era,si nu tb. sa pescuiesti numai in agatatura ca sa dai de un exemplar mai reusit asa ca faceau fata cu brio.Si mai este un lucru ff.important care nu tb. sa-l uitam,daca te obisnuiesti cu o scula si ai incredere in ea greu renunti pt alta noua.
- craparulsef
- Veteran
Te rog frumos, intreaba-ma cat peste am prins in total!sorprodan scrie:si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?
Nu mai am rabdare - iti raspund - VAGOANEEEE !!!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
asta sportiv?
- craparulsef
- Veteran
va acupati si cu pescuitul sportiv ca ghid?
- craparulsef
- Veteran
LECTIA Nr. 1 - DE ARITMETICA
1. SPORTIV
5Kg / zi x 200 zile pe an = 1000 Kg
1000 Kg x 40 ani = VAGOANE !!!
P.S. - oare numai 5 kile pe zi?
2. NESPORTIV
2.5 VAGOANE la o iesire in mare (Marea Neagra)- 1-3 zile iesirea, cel mult 6-7 iesiri pe luna, 7 luni de pescuit pe an inmultit cu 5 ani = foarte multe VAGOANE !!!
Fara numar...Fara numar...Fara numar...Fara numar...!!!!
1. SPORTIV
5Kg / zi x 200 zile pe an = 1000 Kg
1000 Kg x 40 ani = VAGOANE !!!
P.S. - oare numai 5 kile pe zi?
2. NESPORTIV
2.5 VAGOANE la o iesire in mare (Marea Neagra)- 1-3 zile iesirea, cel mult 6-7 iesiri pe luna, 7 luni de pescuit pe an inmultit cu 5 ani = foarte multe VAGOANE !!!
Fara numar...Fara numar...Fara numar...Fara numar...!!!!
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
da pescuiti ceva , nu gluma
- cosmin mihut
- Veteran
Ai si gasit pe cine sa intrebi ,prietene,pai eu zic ,ca ,craparulsef este cel mai PESCAR dintr-e noi toti de aici ,tari intrebari i-ai mai pus .sorprodan scrie:da pescuiti ceva , nu gluma
MERCEDES S
................................................................................................craparulsef scrie:Te rog frumos, intreaba-ma cat peste am prins in total!sorprodan scrie:si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?
Nu mai am rabdare - iti raspund - VAGOANEEEE !!!
Am facut si eu o socoteala acum citiva ani,,,,si ma invirteam pe la 30 si ceva de tone