RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Paun Ion
Veteran
Veteran

Re: RESPECT PENTRU CRAPUL DE DUNARE

Mesaj de Paun Ion » 12 Mai 2010, 19:22

sorprodan scrie:nea IOANE zici ca dai cu germina? ai prin ten cu ele?
Pe timpuri da,prin balti ,nu la Dunare,,da, e al dracu,,,dar nu are ce le face,,(eventual se rupe orice altceva ,lanseta nu) socul e amplificat si mai placut datorita aparentei fragilitati a lansetei

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 12 Mai 2010, 19:44

EU nu zic ca se rupe lanseta dar o sa te chinui sa dai pestela afara lucru inposibil de facut cu un bat mic si elastic
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 12 Mai 2010, 20:50

sorprodan scrie:EU nu zic ca se rupe lanseta dar o sa te chinui sa dai pestela afara lucru inposibil de facut cu un bat mic si elastic
Pai ala e farmecul,,sa te chinui,,tu crezi ca eu nu am bani sa iau niste ciomege la 3,8m? mai am si acum vreo 2,3 buc ( shakespeare alpha carp scrie pe ele) sint aruncate in magazie,mai trebuia sa stau pe fotoliu sa beau cafeaua,si sa aduc si crapul la mal cu alea de 3,8m,nu nene,,la mine ,conteaza adrenalina,nu ,aoleo mama ce scula tare am ,,il da singura afara,,,eu decit mimez un pic drilul, pentru uni o fi imposibil sa scoata un peste mare cu o ciuteica de lanseta,te cred,pentru mine e o placere,si am prieteni care prind crap mare cu ,,bete dinastea mici si elastice,,pai daca ii dai lui nea Vasile cea mai tare lanseta de crap care o sti tu,,sti ce face ala,,,zice ca mai ai de copilarit, (si nea Vasile pescuieste doar pe Dunare, de vreo 15 ani de cind il cunosc,l-am vazut scotind si crap si la 20kg cu dasta de 1,8m, (aici vorbim de crap de dunare). Lansetele lungi sint bune pentru aia care au nevoie de un supliment de ajutor.Eu unu nu am nevoie de ajutor.

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 13 Mai 2010, 08:42

normal ca vb de crap de DUNARE ce naiba.... el este cel mai hot peste zic io [-x
cand sunt in mijlocul dunarii ma simt rege, nu dau senzatia asta pe toti banii din lume

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 13 Mai 2010, 11:11

Pestele care iti da EMOTII,PLACERE ,SATISFACTII.....un drill excelent care iti inmoaie genunchii,vorba de cei peste 8 kg...Crapul de Dunare ,un adevarat luptator.Sa va deie Sfantul anul acesta sa va doborati recordurile personale,..siiii mie la fel.. ;) ;)
MERCEDES S

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 13 Mai 2010, 19:47

io deja am depasit recordul personal

iorgu
Veteran
Veteran

Mesaj de iorgu » 13 Mai 2010, 20:17

sorprodan scrie:EU nu zic ca se rupe lanseta dar o sa te chinui sa dai pestela afara lucru inposibil de facut cu un bat mic si elastic
Tocmai in acest lucru consta reusita unei capturi, de a o pune linistit in mincioc. Elasticitatea si controlul in spatii inguste. Pescuitul crapului de Dunare, implica la modul cel mai serios cautarea acestuia, in locuri greu accesibile, stim unii dintre noi care sunt acelea. Vegetatia abundenta din aceste locuri, in special crengile copacilor sunt foarte aproape de apa. Greu ne gasim un loc ideal, ,,unde se afla si acei crapii luptatori'' sa putem da cu mai mult de 2-3 lansete. Parerea mea personala este ca aceasta lungime de 2,10, cat si structura din fibra de sticla, turnata prin vidare, este cea mai ideala. Cand ai un crap de Dunare intepat, adrenalina creste peste cota de pericol si datorita faptului ca simti fiecare miscare a lui, care se transmite prin fibra acestei ,,piticanii'' de lanseta. Sincer este competitiva in orice loc de pescuit pe Dunare, Delta si celelalte rauri mai importante.
Este parerea mea si nu doresc sa intru in nici un fel de polemica. Va respect pe toti :">
Ocroteste natura, merita!

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 14 Mai 2010, 11:30

da asa e coane , dar daca batul e mic , nu mai ai control deloc asupara pestelui , eu dau cu 3,3 sunt ideale , mai ales ca la peste peste 15 kg te ajuta foarte mult lungimea lor =))

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 14 Mai 2010, 14:46

sorprodan scrie:da asa e coane , dar daca batul e mic , nu mai ai control deloc asupara pestelui , eu dau cu 3,3 sunt ideale , mai ales ca la peste peste 15 kg te ajuta foarte mult lungimea lor =))
Mai Sorpodane ,nu vreau sa intru in polemica cu tine,daca la tine 3,3m inseamna ideal ?, respect decizia,,, daca miine apare unu si zice ca la el lanseta de crap ideala pentru dunare este de 5m ,,sa fie sanatos,,asa sa invatat omul.

craparulsef
Veteran
Veteran

Mesaj de craparulsef » 14 Mai 2010, 15:02

iorgu scrie:... Elasticitatea si controlul in spatii inguste. Pescuitul crapului de Dunare, implica la modul cel mai serios cautarea acestuia, in locuri greu accesibile, stim unii dintre noi care sunt acelea. Vegetatia abundenta din aceste locuri, in special crengile copacilor sunt foarte aproape de apa. Greu ne gasim un loc ideal, ,,unde se afla si acei crapii luptatori'' sa putem da cu mai mult de 2-3 lansete. ...
Pacat, caci cei ce citesc asemenea randuri, trec cu usurinta peste continutul lor... personal sunt adeptul lansetelor de 3.00m, dar niciodata nu voi putea pescui cu ele, acolo unde se poate totusi, cu Germinele de 2.10m...in textul de mai sus ni se indica in mod clar, un pescuit din barca, in imediata apropiere a structurii, e vorba mai mult ca sigur sub coronamentul unei salcii batrane, la umbra, caci numai astfel poti rezista o zi intreaga, vara la pescuit. Greu, dar nu lipsit de satisfactii de cele mai multe ori! In concluzie, mai ales la pescuitul din barca, Germinele trebuiesc a fi respectate, alaturi de acei minunati patimasi ai apelor, care nu au renuntat la ele in ultimii 30 de ani!
Ultima oară modificat 14 Mai 2010, 16:24 de către craparulsef, modificat 1 dată în total.
INFO SULINA !!! - 0723.658.807

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 14 Mai 2010, 15:38

nici nu-mi imaginez un dril cu crap , :-h prins la boaba cu o lanseta de 2 metri e ca si cum ai manca coirba cu furculita

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 14 Mai 2010, 15:47

Sint situati si sigur ati patit,cind pescuind la crap cu cel mai BETON echipament ,,,sa vina un crap ,,iar tu sa nu ai nicio sansa,deci,, control zero,,, 99% din situati se intimpla in primele 4 secunde dupa ce ai intepat si intra la rubrica,,,, RATEURI,, PE MOTIV CA A FOST PREA MARE ,,, (strict din cauza marimi si agresivitati,,nu alte motive),, in aceste situati ,,, ,NU EXISTA LANSETA SA IL CONTROLEZI ,,,, .O lanseta lunga,, pe mine ma ajuta ,,cind pescuiam cu asa ceva ,,,cind pestele ajungea aproape de mal,,adica pe ultimi 6,7 m ,,de ce ? eu nu mai eram nevoit sa fac pasi in stinga sau in dreapta , atit de multi ,ca acum,,,,,,,dar in functie de marimea pestelui si de cit este hotarit sa mearga in directia aleasa si cu cea mai lunga lanseta de crap,,,tot trebuie sa faci citiva pasi in sens invers, alt avantaj,pentru cine prefera contactul vizual,, neaaparat,,,, il salti mai repede deasupra apei, cind ajunge aproape de mal,, avantaj pentru ai vedea viitoarele intenti, (acest avantaj se poate transforma in dezavantaj ,,daca nu esti meserias si nu ai pe cineva la mincioc, in cazul unei lansete lungi), cind folosesc o lanseta scurta sint obligat sa urmaresc exclusiv doar firul ,,contactul vizual cu pestele fiind mai scurt .(din experienta mea, controlul pestelui foarte mare pe ultimi 2m este net superior cu o lanseta scurta la 2m,un pescar priceput i-si poate scoate singur pestele cu minciocul,,,comparativ cu o lanseta peste 3m la 4m deja e problema sa il scoti singur .Daca mai sint si alte avantaje ,,,spunetimile si mie,,,nu treceti la capitolul avantaje ,,alonja la intepare ,,,cind arunci la 15m de mal si intepi cu o lanseta mai lunga de 2,5m ,deja nu mai e un avantaj,,sau ca ii dai aer mai repede,,,
,,concluzile astea, trase de mine ,se refera mai mult ,,la un pescuit unde aruncarile nu sint mai departe de 20m de mal,si in special in zone cu butuci.

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 14 Mai 2010, 16:20

da asa e betele trebuie facute pe zona de pescuit ,sa inteleg ca pescuiti mai mult in zone cu busteni cazuti?

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 14 Mai 2010, 19:51

sorprodan scrie:da asa e betele trebuie facute pe zona de pescuit ,sa inteleg ca pescuiti mai mult in zone cu busteni cazuti?
Pai aproape toate explicatiile care le dau eu pe topicul asta se refera la pescuitul la butuci ,,in ultimi 10 ani pescuiesc doar la butuci.Aaaa,,un amanunt important,,la crapi mai mari nu accept sa ma ajute cineva cu minciocul ,nu sufar sa ma las pe mina altuia.La astia mici daca tot sare omul sa ma ajute ,,,il bag eu direct in mincioc,riscul e mai mic.

sorprodan
Veteran
Veteran

Mesaj de sorprodan » 14 Mai 2010, 20:29

si cam care e cel mai mare crap prins de dvs.?

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”