cum sa pescuiesc linistit in delta?
Moderator: Sebastian
Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?
E la moda ,,,,,,,asa e Pharoh ,,ai dreptate ,,,ce sa mai zic?
dar si moda e schimbatoare
dar si moda e schimbatoare
Deci am putea sa ne punem umar la umar si sa educam . Iar ce nu putem educa sa filmam, cu tot cu indivizi si cu numere de autoturisme, ca poate rusinea da o palma mai "sanatoasa".
Partea pozitiva este ca a inceput si in amonte sa se "miste" cate ceva. Multe scoli (cel putin prin zona noastra) isi scot elevii la ora practica de ecologizare.
Partea pozitiva este ca a inceput si in amonte sa se "miste" cate ceva. Multe scoli (cel putin prin zona noastra) isi scot elevii la ora practica de ecologizare.
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
Ce ma ? pai si la mine la Prahova sint jagosi cacalau,AOLEO mie imi spui,pai nu ii vad in fiecare zi.dunareanu scrie:oricum incet treaba se schimba,am asistat acum ceva timp la o faza care mi-a placut,o masin a cu nr de PH(nea Ioane ,nu fac apropouri,chiar asa a fost) a oprit la mcdonald,a luat ceva haleala si dupa ce-a mancat a aruncat toate resturile pe jos,n-a apucat sa faca 10 metrii,si la oprit unu' care la apostrofat,tipul era indignat si imediat au mai sarit 2 mai,mai sa-l ia la bataie pe ala,m-am bagat si eu,asa mai impaciutor si omul mai de voie ,mai de nevoie,a trebuit sa se intoarca sa-si ia mizeria de pe jos,eu cred ca in timp lucrurile se vor schimba!
Dupa un "PH acid", problema gunoaielor ramanand deschisa si in continua evolutie, asemeni involutiei bietului popor roman, cel putin in plan financiar, ..., as mai deschide un subiect : relatia sezonierilor cu localnicii, cu locuitorii deltei.
Cine sunt sezonierii? Pai noi, cei care in grupuri, grupulete, navalim in tromba si nu stim cum sa ocupam mai repede locurile stiute, cum sa instalam mai repede tabara, cum sa sarbatorim mai galagios sosirea.
Cati nu am trecut in viteza pe langa o caruta incarcata cu pepeni, venind de la camp, si care a ramas mult timp intr-un nor de praf ? Ne-am pus vreodata intrebarea daca trecem ori ne instalam pe proprietatea cuiva ? Adunam lemne pentru focuri de tabara, ori pentru gatitul in tabara, fara ca sa ne gandim ca unii mai saraci dintre localnici nu au iarna ce baga in soba. Cand noi stam vreo patru luni, bine merci, la caldurica, omul deltei indura crivatul. Venim de acasa cu pretentii in cap si omul deltei trebuie sa ne stea la dispozitie ?
Multi sunteti tentati sa credeti ca banul rezolva totul...Ei bine, nu...doar o parte... Locuitorul deltei are mandria lui. Asa cum il considera multi, cu dragoste pentru rachiu, dar, oare noi ce facem in sederea noastra in delta...hmm? Precis stam pe uscat... .
Mi-a facut marea placere sa-mi fac prieteni undeva in delta, sa leg prietenii lipsite de interes, prietenii nesezoniere.
Secretul prieteniilor e ... marca proprie.
Ei... ce parere aveti de relatia asta : venetic - localnic ?
Cine sunt sezonierii? Pai noi, cei care in grupuri, grupulete, navalim in tromba si nu stim cum sa ocupam mai repede locurile stiute, cum sa instalam mai repede tabara, cum sa sarbatorim mai galagios sosirea.
Cati nu am trecut in viteza pe langa o caruta incarcata cu pepeni, venind de la camp, si care a ramas mult timp intr-un nor de praf ? Ne-am pus vreodata intrebarea daca trecem ori ne instalam pe proprietatea cuiva ? Adunam lemne pentru focuri de tabara, ori pentru gatitul in tabara, fara ca sa ne gandim ca unii mai saraci dintre localnici nu au iarna ce baga in soba. Cand noi stam vreo patru luni, bine merci, la caldurica, omul deltei indura crivatul. Venim de acasa cu pretentii in cap si omul deltei trebuie sa ne stea la dispozitie ?
Multi sunteti tentati sa credeti ca banul rezolva totul...Ei bine, nu...doar o parte... Locuitorul deltei are mandria lui. Asa cum il considera multi, cu dragoste pentru rachiu, dar, oare noi ce facem in sederea noastra in delta...hmm? Precis stam pe uscat... .
Mi-a facut marea placere sa-mi fac prieteni undeva in delta, sa leg prietenii lipsite de interes, prietenii nesezoniere.
Secretul prieteniilor e ... marca proprie.
Ei... ce parere aveti de relatia asta : venetic - localnic ?
Scuze pentru intarziere, Sorin din Brasov (banuiesc...oricum in Brasov am avut caminul 5 ani, pe Memorandului), dar discutiile erau incinse. Nu cred ca se supara nimeni daca intervii, chiar face mult o parere in plus. Sfatul meu e sa mergi doar cu tata in delta (asa cum mergeam si eu odinioara), eventual un prieten foarte, foarte apropiat.sorinbv scrie:salut. anual asta vreau sa ma duc si eu in delta cu tata(poate mai gasesc si prieteni doritori) si sper ca nu va suparati daca mai intervin si eu. am citit aproape tot ce ati scris voi aici(pareri, sfaturi ....lista cu bagajul pentru delta e foarte utila )
- craparulsef
- Veteran
D-le Steriade, in spate nu mai pot sa te car, caci sunt batran, dar te asteptam cu inima deschisa pe la noi fie numai si pentru felul deosebit, prin care te prezinti in mod constant...eu apeciind stilul dumitale care nu de putine ori ne-a binedispus. Personal iti multumesc ca existi!gogu steriade scrie:cine ma ia pa mine in delta ai arat cum sa leaga un ac ptr babaoi mare !
INFO SULINA !!! - 0723.658.807
..........................................................................................................................craparulsef scrie:D-le Steriade, in spate nu mai pot sa te car, caci sunt batran, dar te asteptam cu inima deschisa pe la noi fie numai si pentru felul deosebit, prin care te prezinti in mod constant...eu apeciind stilul dumitale care nu de putine ori ne-a binedispus. Personal iti multumesc ca existi!gogu steriade scrie:cine ma ia pa mine in delta ai arat cum sa leaga un ac ptr babaoi mare !
Nea Marius ,parca inclin sa cred ca nu il vom cunoaste niciodata fizic pe Gogu Steriade ,decit pe forum,nu stiu de ce cred asa,dar eu asa cred momentan.
crede si nu cerceta-cum bine zice o veche vorba nazistaPaun Ion scrie:..........................................................................................................................craparulsef scrie:D-le Steriade, in spate nu mai pot sa te car, caci sunt batran, dar te asteptam cu inima deschisa pe la noi fie numai si pentru felul deosebit, prin care te prezinti in mod constant...eu apeciind stilul dumitale care nu de putine ori ne-a binedispus. Personal iti multumesc ca existi!gogu steriade scrie:cine ma ia pa mine in delta ai arat cum sa leaga un ac ptr babaoi mare !
Nea Marius ,parca inclin sa cred ca nu il vom cunoaste niciodata fizic pe Gogu Steriade ,decit pe forum,nu stiu de ce cred asa,dar eu asa cred momentan.
Haideti sa ne concentram pe relatia pescar - localnic...sau pe altceva in legatura cu "linistea deltei" ca sa citez un prieten.
- craparulsef
- Veteran
Primul sa raspunda Bogdan...poate s-a mai linistit, eu abea astept sa-l corectez!
Dar tu Marius, ce parere ai ? Nu-l forta pe Bogdan... lasa ca el si-a dat raspunsul si poate va reveni, ori isi va...(nu reveni)...da seama ca nu e tocmai asa...
- cosmin mihut
- Veteran
Daca-i asa, nu vad sensul postarii. Doar asa ca sa iasa la numar...?cosmin mihut scrie:No comment..
- craparulsef
- Veteran
Despre ... "relatia pescar - localnic...", ...pai eu zic cam asa...pescarul (cel de pe continent), i s-a pus pata, sa vina si el pentru prima oara in delta! In primul rand, cred, se informeaza, ...i se pare ca aventura fie ea si pentru prima oara, ar trebui teoretic sa-i produca suficiente emotii, sa mai vina si la anul...si aici intervine localnicul!sorin1362 scrie:Dar tu Marius, ce parere ai ? ...
Cu el, cu localnicul ar fi trebuit sa incep... Pai, in primul rand ar trebui sa fie sincer, destul de greu, ar trebui sa fie priceput in cele taine ale pescuitului din delta...unii chiar sunt, cunosc locuri, cunosc obiceiurile pestilor, cunosc cele mai simple si eficiente metode (sportive, caci despre ele discutam)...dar cat din toate acestea, e dispus localnicul sa destainuie? Si de ce...sau pentru ce?
Despre mine...cu multi ani in urma, tatal meu, pescar sportiv si el, nu avea multe scule, nici macar o lanseta. Avea in schimb cateva pripoane cu cate 3 carlige fiecare si cateva linguri mari pentru stiuca cu firul bobinat pe role mari de plastic. Imi zice cam asa..."Mircea, tu vad ca ai deja multi prieteni pescari...sa nu uiti niciodata ce-ti spun acum...daca vreodata vei sti un loc bun, un asa zis secret de pescuit, sa nu-l tii numai pentru tine, spune-l fiecaruia dintre prietenii tai, pentru ca s-ar putea odata ca unul dintre ei sa afle ceva, de la un altul caruia tu i-ai spus secretul...si intrebat fiind de unde il cunoaste sa spuna in final, ca de la tine! Ce parere va avea despre tine acel prieten caruia tu nu i-ai spus si lui, poate in multi ani de cand va cunoasteti acel secret?" Eu nu am uitat niciodata vorbele lui tata! Si asa i-am invatat si pe copiii mei.
Mai spunea tata..."ce va trebui sa prinzi tu, vei prinde, ce nu, nu vei prinde niciodata!"
Nu sunt eu ala care infiereaza localnicul ,si nu mai am nimic cu el de vreo 5-6 ani ,dar nenorocirea este ca are el ceva cu mine.Arunc momeala lansez si hop si barca cu plasele in fata mea.............nea ,vezi ca am si io 2 bete aruncate TE ROG baga setcile mai incolo..........jap setca in apa peste lansete!!!!!!!!!!!!!(un exemplu ,poate confirma si Mircea).Vine localnicul,nu ai ceva carlige,un plumb ,doi,vai de mama noastra nu avem bani nici de paine,da si o lingurita poate un vobler,si mai ai ceva si de baut?Si tu il rogi daca poate sa-ti faca rost de ceva rame pe bani bineanteles si el te intreaba ff.ofuscat de ce nu sapi tu dupa ele.
Astea sunt doar 0,00000001% din experientele cu localnicii,REPET nu sunt toti la fel dar oricum sunt o specie APARTE,iar eu chiar vreau sa ascult doar LINISTEA nu si toate povestirile lor ,asa ca ma izolez si incerc sa am de-aface cat mai putin cu ei.Doar cu un fost tulcean si un fost oltean,si cateodat cu un sulinean (mos)petrec clipe LINISTITE si placute.Sau poate sunt eu prea fandosit sau ff.obosit si vad totul in culori defavorabile (asta am spus-o de complezenta ca parerea nu mi-o mai schimba nimeni )
Astea sunt doar 0,00000001% din experientele cu localnicii,REPET nu sunt toti la fel dar oricum sunt o specie APARTE,iar eu chiar vreau sa ascult doar LINISTEA nu si toate povestirile lor ,asa ca ma izolez si incerc sa am de-aface cat mai putin cu ei.Doar cu un fost tulcean si un fost oltean,si cateodat cu un sulinean (mos)petrec clipe LINISTITE si placute.Sau poate sunt eu prea fandosit sau ff.obosit si vad totul in culori defavorabile (asta am spus-o de complezenta ca parerea nu mi-o mai schimba nimeni )