capturarea pestilor mari in dauna celor mici

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Re: capturarea pestilor mari in dauna celor mici

Mesaj de florentiniuga » 16 Iul 2008, 13:52

eros scrie:sincer au tot nu mam lamurit bine cum pot sa fac sa scap de pestisorii mici si sa se invarta pe langa carlig niste pesti ceva mai mari;nu de alta dar mam saturat sa scot cu lanseta capturi care se scot in mod obisnuit la undita.

va multumesc
Mai mult de atat nici nu te va putea lamuri cineva.
Nici pe noi. :lol:
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

eros
utilizator
utilizator

Mesaj de eros » 16 Iul 2008, 14:05

multumesc oricum
am sa incerc sa pun in practica tot ce miati spus pana acum si o sa vedem ce rezultate vor fii.
mai am detestat niste retete denada date deun prieten din anglia si daca vor da rezultate va voi aduce la cunostinta;dacanu nus ce rost mai are atata timp cat rezultate nu apar.........
are balta peste,da............e prea multa apa peste el

florentiniuga
Master Admin
Master Admin

Mesaj de florentiniuga » 16 Iul 2008, 14:59

Esti prea nerabdator (tineretea, bat-o vina). Rezultatele apar, dar cu timpul, odata cu castigarea experientei. Pescuitul se invata din practica, nu din manuale si crede-ma, nu exista nada minune.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

eros
utilizator
utilizator

Mesaj de eros » 16 Iul 2008, 15:24

Chestiunea e simpla, pescuiesc des pe o balta salbatica aproape de casa cam la 30 min pe jos de unde locuiesc si unde nimeni nu am mai incercat sa dea acolo cu bile sau cu nada bine elaborata. Exemplare mari sunt si sau prins doarla plasacand era in floare braconajul. Nu caut o nada minune ci doar un sfat sa atrag mai multi pesti mari acolo unde nadesc. Cu tineretea e relativa treaba (nu stau cu nasul in carti si nici nu caut un manual al pescuitului) tot ce am invatat am invatat singur furand de pe la altii si tot singur imi fac monturi, noduri,nada etc.
in cei 15 ani de cand pescuiesc am acumulat zic eu o experianta destul de vasta incat sa ma pot mandrii dupa o partida de pescuit cu ceva capturi fata de altii care stau cu zilele si nu prind un caras amarat; pot sa spun ca sunt unul din putinii privilegiati care au invatat "pescuitul vechi sau batranesc" cu multe secrete pe care acum il mai stiu doar cativa (care mai sunt in viata dintre ei si care mai si povestesc si invata pe altii)
spre deosebire de altii care stau toata ziua cu ochii in calculatoare sa descarce filme cu matt hayes sau mai stiu eu care si invata pescuitul de pe forum,eu am un avantaj fata de ei; balta cat de bine ai cunoasteo intotdeauna e imprevizibila si la fel si pestele.
a cere o parereun sfat asta nu inseamna ca tineretea este egala si cu lipsa de experienta si mai ales ca nimeni nu sa nascut invatat si pana moare tot mai are multe de invatat.

ca un mic exemplu acum chiar daca nu face obiectul topicului: am pescuit alaturi de pescari mult mai inaintati in varsta ca mine si care in momentul cand eu prindeam ei se uitau la mine si leam facut cateva monturi si leam dat cateva pareri si au inceput si ei sa prinda,sa fie asta "tineretea bat-o vina"(ca sa va citez)?sau lipsa de experienta?

va multumesc pt sinceritate

cu stima si consideratie,

eduard moca
are balta peste,da............e prea multa apa peste el

Ricardo
utilizator
utilizator

Mesaj de Ricardo » 22 Dec 2008, 21:35

Cand vrei sa urmaresti capturarea pestilor mari,mai ales a imbunatatirii recordului personal trebuie sa indeplinesti prima regula care are numele de "localizare" si mi se pare si regula de aur.Asta presupune mai intai sa gasesti o balta care are crapi foarte mari si odata gasita balta trebuie sa gasesti zone,sectoare unde lacul sau raul prezinta structuri submerse care adapostesc exemplare capitale. Presupunand ca ai rezolvat cu aceste mici "secrete" ,parerea mea este sa excluzi din nada aceste semintze cum sunt porumbul,graul,canepa si altele ( exceptie face pescuitul tenului,dar e o alta poveste).Aceste seminte nu fac decat sa iti aduca maruntisul si dupa cum spui tu nu cauti asa ceva.Mergi cu incredere pe bile si atat.Daca tot faci paturi de seminte sau chiar si de bile,arunca o lanseta in afara patului.Daca pescuiesti la bile incearca snowman-ul fara sa stai pe ganduri ,mie mi-a adus un +20. Exista tot felul de teorii precum ca pestele mic il atrage pe cel mare,tot felul de speculatii care personal nu ma incurajeaza cu nimic. Alte aspecte cum ar fi marimea acului si marimea momelii mi se par iar teorii care au veridicitate doar 50%. (am prins pesti mari la ace mici,pesti mici la ace mari, plus ciortani la juma de kil la 2 bile pe firu de par).Din tot ce s-a scris aici ai acum multe chestii pe care sa le iei in seama,fir intins .

mihai001
membru activ
membru activ

Mesaj de mihai001 » 26 Dec 2008, 11:35

Cu prima idee sint de acord Localizarea este primul lucru care trebuie sa il faci intro balta daca vrei capturi mai rasarite.Aici trebuie sa cauti structuri cum sint radacini de pom sub apa,platouri,diferente de adincime.
La punctul al doilea cu grauntele nu prea sint de acord pentru ca ele iti aduna pestele pe locul de pescuit.Eu folosesc la toate partidele porumb si cinepa si tot prind crapi mari.Cu cit mai mult maruntis se aduna pe patul de nada cu atit mai repede se aduna si pesti mari.Este de ajuns sa maresti nada care o pui in cirlig in loc de 2-3 boabe de porumb pui un ciorchine.La boilies daca momesti si pescuiesti cu ele incearca tot timpul si in afara patului de nada pesti mari cam tot timpul la inceput cauta intai in jurul patului de nada.Cu marimea acului nu te juca eu folosesc numai marimile 2,4,6 si le schimb numai in functie de marimea momeli pe care o folosesc.Cu marimea momeli nu am observat nimic pina acum am prins crapi mari cu o bila de 14 dar am prieteni care jura pe bile de la 28 in sus.
Cu localizarea incearca daca iti permite apa(limpede) sa te scufunzi cu ochelari si sa cauti locuri unde fundul este curat sau unde sint cratere mici una linga alta crapi mari au cam aceleasi zone unde cauta hrana si le gasesti daca cauti.Am un prieten care in ultimi doi ani in felul asta a prins 3 bucati intre 28 si 31 kile.

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”