Cand vrei sa urmaresti capturarea pestilor mari,mai ales a imbunatatirii recordului personal trebuie sa indeplinesti prima regula care are numele de "localizare" si mi se pare si regula de aur.Asta presupune mai intai sa gasesti o balta care are crapi foarte mari si odata gasita balta trebuie sa gasesti zone,sectoare unde lacul sau raul prezinta structuri submerse care adapostesc exemplare capitale. Presupunand ca ai rezolvat cu aceste mici "secrete" ,parerea mea este sa excluzi din nada aceste semintze cum sunt porumbul,graul,canepa si altele ( exceptie face pescuitul tenului,dar e o alta poveste).Aceste seminte nu fac decat sa iti aduca maruntisul si dupa cum spui tu nu cauti asa ceva.Mergi cu incredere pe bile si atat.Daca tot faci paturi de seminte sau chiar si de bile,arunca o lanseta in afara patului.Daca pescuiesti la bile incearca snowman-ul fara sa stai pe ganduri ,mie mi-a adus un +20. Exista tot felul de teorii precum ca pestele mic il atrage pe cel mare,tot felul de speculatii care personal nu ma incurajeaza cu nimic. Alte aspecte cum ar fi marimea acului si marimea momelii mi se par iar teorii care au veridicitate doar 50%. (am prins pesti mari la ace mici,pesti mici la ace mari, plus ciortani la juma de kil la 2 bile pe firu de par).Din tot ce s-a scris aici ai acum multe chestii pe care sa le iei in seama,fir intins .