Retete BOILIES _INTRATI_

nada mileniului 3

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de cristea radu » 22 Apr 2010, 20:50

@lucky
Cel pe care il folosesc si eu,tu stii care este. :-c

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Costel Jambu » 23 Apr 2010, 07:31

Salut.Nu e nici un secret.Uite din ce se compune mixul:
400g micropeleta Aqua(nu le-am macinat si m-am chinuit putin.Urmatoarea data macin jumatate)
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g lapte praf pentru sugari
100g robin red
100g mei decorticat
30g glm
20g betaina.
Partea lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa(aproximativ)
25ml multimino ppc
25ml nutramino
40ml csl
40ml melasa
20ml marine amino compound
7ml aroma s&o
2ml aroma strawberry.
Asta e tot.Azi fac si pozele sa vi le arat cum au iesit.Cred ca azi,daca nu ma fura iar somnul ,ca muncesc schimbul 3 saptamana asta.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Costel Jambu » 23 Apr 2010, 07:43

Si apropo de bile solubile.Inainte cu o zi de a ma apuca eu sa fac bile, am cumparat 250g de bile solubile cu aroma de porumb de la un magazin de pescuit din Bacau.Am cumparat pentru a vedea,de curiozitate, daca vor iesi si ale mele cat de cat si de a vedea cat sunt acelea de solubile.Spre surprinderea mea,dupa ce am lasat o bila intr-un pahar cu apa,aceasta nu s-a topit nici dupa 24 de ore.Dupa 24 de ore se topise cam 2 m m din ea.Asa trebuie sa se comporte?Bilele sunt marca Senzor.Nu fac nici reclama ,nici antireclama.Doar o observatie.Dupa ce se usuca si ale mele fac si cu ele o proba,sau poate chiar duminica pe balta.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
LUCKY
senior
senior
Mesaje: 182
Membru din: 26 Dec 2009, 20:50

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de LUCKY » 23 Apr 2010, 13:50

Eu as renunta la cei 40 ml melasa si la 25 ml multimino ppc ( putina economie pe aceste vremuri nu strica !)

Avatar utilizator
Gabriel
senior
senior
Mesaje: 161
Membru din: 30 Noi 2007, 20:55
Localitate: Cluj-Napoca

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Gabriel » 23 Apr 2010, 21:17

Salutare.
Melasa ii cel mai ieftin lichid din reteta....deci poate altceva sa scoata,pentru economie...
Respecte!
Fir intins!

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Costel Jambu » 24 Apr 2010, 07:37

Salut.Dupa ce testez voi mai scoate sa vad cum e fara un ingredient sau altul.
Am adaugat si poze:
Imagine


Imagine

Pentru un incepator eu zic ca e am reusit ceva.Urmeaza testul final:pe balta.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Costel Jambu » 25 Apr 2010, 16:51

Salut.Pentru boilies cu aroma de porumb,ce aroma de porumb mi-ati recomanda,de la ce firma?(are cineva de vanzare?)Multumesc.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
venom
membru activ
membru activ
Mesaje: 52
Membru din: 27 Mar 2010, 14:59

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de venom » 25 Apr 2010, 23:44

Fisher scrie:Salut.Pentru boilies cu aroma de porumb,ce aroma de porumb mi-ati recomanda,de la ce firma?(are cineva de vanzare?)Multumesc.
Numai bine.
NASH,MAINLINE

Avatar utilizator
Costel Jambu
senior
senior
Mesaje: 314
Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
Localitate: Bacau
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de Costel Jambu » 26 Apr 2010, 12:01

Salut.Un sfat de la voi as vrea.Imi puteti spune daca acest mix se va lega,sau care ar fi cantitatile indicate pentru a se lega mixul urmator(birdfood-aroma de porumb):

200g supergold 60
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g meggablend dulce
100g concentrat proteic din zer(WPC)
100g mei de corticat
100g boabe de porumb bonduelle(date prin mixer/blender pana se obtine o pasta)
?? g dextroza

Parte lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa
30ml csl
30ml melasa
30ml betaina lichida
30ml sweetcorn extract
10ml aroma de porumb

Cam asta e.Cu bunavointa voastra astept sfaturi.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!

Avatar utilizator
jack007
utilizator
utilizator
Mesaje: 44
Membru din: 21 Noi 2007, 15:01
Localitate: OTELU ROSU
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de jack007 » 30 Apr 2010, 23:06

Imi poate spune si mie cineva, in loc de 6 oua cate lapte de porumb trebuie sa pun sa fie bilele solubile, dar in loc de opt oua.
:-SS

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de cristea radu » 01 Mai 2010, 16:18

@jack007
Bati ouale si le pui intr-un flacon transparent si aceasi cantitate iti trebuie la solubile numai 50 cu 50 adica lapte cu apa(EX:daca iti iese 100ml iti trebuie 50ml lapte si 50ml apa)
PS:daca citeai si pagina 7 vedeai oricum numai bine ;)

Avatar utilizator
jack007
utilizator
utilizator
Mesaje: 44
Membru din: 21 Noi 2007, 15:01
Localitate: OTELU ROSU
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de jack007 » 03 Mai 2010, 18:54

Cat timp tin boilesurile facute cu oua, ca am inteles ca nu prea tin mult timp si ca trebuie tinute la congelator iar cand le scoti le folosesti ca apoi nu mai sunt bune.
De ce trebuie tinute la congelator dupa ce le-am tinut cateva zile la zvantat ?

Avatar utilizator
cristea radu
senior
senior
Mesaje: 383
Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
Localitate: TURDA
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de cristea radu » 03 Mai 2010, 22:13

fiindca tot ce e cu ou e perisabil

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de florentiniuga » 04 Mai 2010, 11:56

jack007 scrie:Cat timp tin boilesurile facute cu oua, ca am inteles ca nu prea tin mult timp si ca trebuie tinute la congelator iar cand le scoti le folosesti ca apoi nu mai sunt bune.
De ce trebuie tinute la congelator dupa ce le-am tinut cateva zile la zvantat ?
Nu e nevoie sa le bagi in congelator daca le pastrezi in sac la aer, la uscat. De asemenea, daca se usuca nu mucegaiesc decat daca le bagi in plastic sau cutii inchise. Cata vreme nu au umezeala si raman la aer e ok. Inainte de a le folosi, daca sunt prea uscate, le poti hidrata cateva ore cu apa din balta in care poti adauga dupa preferinta niste CSL si aroma.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Avatar utilizator
florentiniuga
Master Admin
Master Admin
Mesaje: 4649
Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Retete BOILIES _INTRATI_

Mesaj de florentiniuga » 04 Mai 2010, 12:04

Fisher scrie:Salut.Un sfat de la voi as vrea.Imi puteti spune daca acest mix se va lega,sau care ar fi cantitatile indicate pentru a se lega mixul urmator(birdfood-aroma de porumb):

200g supergold 60
200g gris
100g faina de soia
100g izolat proteic de soia
100g meggablend dulce
100g concentrat proteic din zer(WPC)
100g mei de corticat
100g boabe de porumb bonduelle(date prin mixer/blender pana se obtine o pasta)
?? g dextroza

Parte lichida:
150ml lapte de porumb+150ml apa
30ml csl
30ml melasa
30ml betaina lichida
30ml sweetcorn extract
10ml aroma de porumb

Cam asta e.Cu bunavointa voastra astept sfaturi.
Numai bine.
Renunta la faina de soia daca bagi izolat proteic de soia. De asemenea renunta la dextroza, melasa si sweetcorn extract (e tot lapte de porumb), altfel faci lipici nu pasta.
Baga in schimb 100g faina de peste (daca ai predigerata e si mai bine). Orice mix contine ceva faina de peste, chiar daca e birdfood. Pune-i si ceva amino.
Eu as inlocui si pasta de bonduelle cu faina de porumb. Mai pune-i si o lingura de sare si e ok.
Ne intalnim si pe Facebook

Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Boiliesuri”