cum sa pescuiesc linistit in delta?
Moderator: Sebastian
Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?
Mda
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
dunareanu scrie:nea Ioane,d-aia fac eu invitatie pe aici,sa mergem sa dam la japca ,nu-i asa?
n-ar fi mai intelept sa dai un search pe goagal despre pescuitul la scrumbie cu taparina,sa vezi ce si cum si abia dupa aia sa scrii?
Am cautat scrumbia la taparina pe goagalu lu peste da m-am saturat :sti ce am gasit ?
Numai vorbe ,vorbe multe,si 1 poza (o lanseta pusa jos pe iarba si o scrumbie linga ea) .Nene, eu am o problema ,am virsta si experienta cind la multe situati (ipotetic reale prezentate pe net) nu mai pun botu ,nu vreau sa spun mai multe,decit :pe mine nu ma convinge o poza ca aia de am vazuto,asa ceva pot face si eu,NU NENE,mai multe clipuri puse pe youtube,compuse din dril,aducere la mal,prezentate si scrumbiile cu SABIKI in bot in momentul cind iese din apa si asa da . .Atunci cred.
Si eu le las noaptea in apa ,am un pat pliant si dorm linga ele,,dar sa va spun de ce,momind zona seara,vreau sa am informati daca el umbla ,daca ai trasaturi pe zona unde ai momit noaptea si a doua zi datele problemei nu se schimba sigur vei avea si a doua zi (mai ales dimineata la prima ora).Problema e ca nu prea poti sa ii iei pe crapi noaptea la butuci,pai abia ii iei ziua dar noaptea,mi sa intimplat sa sar noaptea din pat,ca zornaia clopotei , sa infig mina in cea mai apropiata lanseta si sa intep si crapul de fapt nici nu tragea la aia ,lanseta cu crapul era in girla .Am luat vreo 2,3 in jur de 5kg noaptea ,dar cred ca trasaturi cu plecare la buturuga si pa, am avut peste 20 anul trecut (in special la cirnati din 7,8 boabe),intr-o noapte ma chiaunit un crap in niste craci ,o juma de ora,era la 1m distanta se incurcase acolo ,ma si stropea cind se zbatea ,ii trecuse acul prin gura si se agatase de marginea minciocului l-am scapat pina la urma.Da, daca nu agata, merge ( si nu bagi multe ,ca de bagi multe lansete noaptea apropiate una de alta, tio cam faci cu mina ta)pharaoh scrie:Sincer, daca nu pescuiesc si noaptea parca nu mai e pescuit. Cel putin unde merg eu somnul a tras numai noaptea.
Dar a intrat si ciortan si caras la rama neagra.
Am incercat si eu cateva nopti, dar pe langa faptul ca activitatea era extrem de redusa, era si riscul de incalcire a firelor, de agatare a diverse crengi, busteni ori alte materiale flotante. Crap nu am prins noaptea, doar somn (ca specie nu ca activitate ). Asa ca am hotarat sa fiu apt in cursul zilei, cand activitatea era intradevar potentiala.
Dece sa ma chiorasc noaptea cu recuperarile, existand si riscul de a-mi produce rani in zona facial-binoculara in momentul cand montura se desprinde intr-un mod aleatoriu din ultimul prag ?
Dupa cum ziceam delta e plina de frumuseti, e un loc in care ma simt intr-adevar linistit. Pescuitul e doar un procent (cel mai mare intradevar) din ceea ce-mi ofera delta. Nopti inegalabile langa foc, concertul faunei nocturne, povesti pescaresti si nu numai, un paharel de ceva, un somnic in cort, o furtuna cu o ploaie torentiala , samd.
Cat despre momit...asta este la latitudinea fiecaruia... Eu sunt impotriva momitului "barbar" cu cantitati impresionante. Daca gasesti un loc care "tine" peste, e suficient sa-l "gadili" cu doi trei pumni de momeala, din ce consideri ca e mai apropiat cu ceea ce pui in carlig, in asa fel incat sa-l misti, sa-l trezesti, sa-l ademenesti (de fapt asta inseamna momitul). Daca-l saturi n-ai facut nimic...Si pe tema momitului in ape curgatoare se mai poate discuta muuuult...
Dece sa ma chiorasc noaptea cu recuperarile, existand si riscul de a-mi produce rani in zona facial-binoculara in momentul cand montura se desprinde intr-un mod aleatoriu din ultimul prag ?
Dupa cum ziceam delta e plina de frumuseti, e un loc in care ma simt intr-adevar linistit. Pescuitul e doar un procent (cel mai mare intradevar) din ceea ce-mi ofera delta. Nopti inegalabile langa foc, concertul faunei nocturne, povesti pescaresti si nu numai, un paharel de ceva, un somnic in cort, o furtuna cu o ploaie torentiala , samd.
Cat despre momit...asta este la latitudinea fiecaruia... Eu sunt impotriva momitului "barbar" cu cantitati impresionante. Daca gasesti un loc care "tine" peste, e suficient sa-l "gadili" cu doi trei pumni de momeala, din ce consideri ca e mai apropiat cu ceea ce pui in carlig, in asa fel incat sa-l misti, sa-l trezesti, sa-l ademenesti (de fapt asta inseamna momitul). Daca-l saturi n-ai facut nimic...Si pe tema momitului in ape curgatoare se mai poate discuta muuuult...
- cosmin mihut
- Veteran
- cosmin mihut
- Veteran
Ghici...
- cosmin mihut
- Veteran
No, ma bucur ca ti-ai dat seama
Mai Cosmine visez la clipa in care imi voi ancora cortul (iatacul), cu "vedere" la Bratul Chilia. Sa arunc betele la botul mustaciosilor, sa ma plimb ca un conte prin propriul castel (prin tabara), sa mai arunc un lemn in semineul ad hoc, sa ma infrupt din "halcile" de crap care sa ma unga pana la urechi, sa beau orice din cupele de unica folosinta.
Si sa nu-mi bazaie niciun telefon, doar tantarii, multi tantari, toti tantarii, off...cat de mult ador tantarii...
Si sa nu-mi bazaie niciun telefon, doar tantarii, multi tantari, toti tantarii, off...cat de mult ador tantarii...
Bre nu mai e mult ,max.5 luni ,dar stateam eu si ma gindeam acu ,,dupa iesirea aia peste 5 luni va urma o pauza de un an ,cara pe mine ma damoralizeaza complet, e durerosTrebuie sa faci la un fel ,nu e in regula ,o singura iesire ?,ani trec acu,la virsta asta de nici nu sti cam,laso dracu, miine poimiine va fi si mai greu , incearca sa mai faci macar una,ani astia cind mai poti,ca vorba ta 3,4 zile daca stai acolea sa auzi tintari ,iti mai trece din nebuneala.cind vei avea o virsta nu vei mai putea sa faci nici o iesire ,,atunci imi vei da dreptate,sorin1362 scrie:Mai Cosmine visez la clipa in care imi voi ancora cortul (iatacul), cu "vedere" la Bratul Chilia. Sa arunc betele la botul mustaciosilor, sa ma plimb ca un conte prin propriul castel (prin tabara), sa mai arunc un lemn in semineul ad hoc, sa ma infrupt din "halcile" de crap care sa ma unga pana la urechi, sa beau orice din cupele de unica folosinta.
Ionica, iar ai glume in program...ti-am spus de o mie de ori ca eu stau in delta 3 saptamani care par 3 clipe...In final doar filmele si pozele ma fac sa-mi dau seama ca nu a fost doar un vis...si convorbirile din cursul anului cu prieteni de acolo, si ajunge sa inchid o clipa ochii, si sunt din nou acolo, si de fapt nu am plecat cu totul de acolo...
pe undeva vericu ion are dreptate,trece vremea,trece viata in stress si doruri,si noi raminem stingheri cu visurile noastre neimplinite, insa delta,concediul de acolo este stare de beatitudine doar cind nu devine rutina.
Trist dar perfect adevarat!concediul de acolo este stare de beatitudine doar cind nu devine rutina
La cita treaba am ,acu la ani astia ,nici eu nu pot sa stau mai mult de 3,4 zile,,,,de multe ori ma intreb ,ce dracu caut eu acolo,pa girla, ma apuca o stare ,sa string sculele sa plec, stiind cite am pe cap ,,DAR CUM AJUNG ACASA ,,IN MAX 3 ZILE ,DAJA INCEP SA MA GINDESC CIND PLEC IAR.,,,,,,,,,,,ASTA E DROGUL PESCUITULUI,,,,zamfi scrie:Trist dar perfect adevarat!concediul de acolo este stare de beatitudine doar cind nu devine rutina