MIX 50/50
Moderator: florentiniuga
Re: MIX 50/50
50 % gris si 50% faina de soia , cel mai simplu mix posibil acest lucru nu inseamna ca nu e si bun,depinde unde va fi folosit.Ca si o paranteza daca mi-as hrani puii de carne cu acest mix ar face 2 kg in 4-5 saptamani .
deci mixul este alcatuit numai din gris si faina de soia?asta inseamna 50/50? ce mix ciudat
Salut,
Lucky ti-a explicat la modul cel mai simplu, sau mai exact a exemplificat cea mai simpla varianta de mix 50/50.
Dupa ani lungi de "cercetari" in domeniul retetelor de boiliesuri termenul de 50/50 a capatat un sens mai larg, si anume referirea la un mix care contine 2, maxim 3 ingrediente principale, toate fiind ingrediente asa zise "de volum", pe care le gasesti in orice supermarket. Asta nu inseamna ca nu poti gasi intr-un mix 50/50 si alte ingrediente "mai speciale" care sa aduca un plus de atractie boiliesurilor.
Si ca exemplu ai aici o reteta de tip 50/50 din cartea "Big carp bait secrets" scrisa de Tim Richardson:
60g lapte praf "Sweet Milk" de la ccmoore (poti pune orice alt lapte praf gasesti)
250g gris
250g faina de soia
250g faina de porumb
125g faina de grau
30g pudra CSL
30g pudra de varec
la care adaugi ce "parte lichida" doresti (adica aroma, indulcitori, lichide nutritive etc.)
Daca mai ai alte intrebari sau daca vrei sa citesti cartea pe care am mentionat-o sa ma anunti.
Marrone.
Lucky ti-a explicat la modul cel mai simplu, sau mai exact a exemplificat cea mai simpla varianta de mix 50/50.
Dupa ani lungi de "cercetari" in domeniul retetelor de boiliesuri termenul de 50/50 a capatat un sens mai larg, si anume referirea la un mix care contine 2, maxim 3 ingrediente principale, toate fiind ingrediente asa zise "de volum", pe care le gasesti in orice supermarket. Asta nu inseamna ca nu poti gasi intr-un mix 50/50 si alte ingrediente "mai speciale" care sa aduca un plus de atractie boiliesurilor.
Si ca exemplu ai aici o reteta de tip 50/50 din cartea "Big carp bait secrets" scrisa de Tim Richardson:
60g lapte praf "Sweet Milk" de la ccmoore (poti pune orice alt lapte praf gasesti)
250g gris
250g faina de soia
250g faina de porumb
125g faina de grau
30g pudra CSL
30g pudra de varec
la care adaugi ce "parte lichida" doresti (adica aroma, indulcitori, lichide nutritive etc.)
Daca mai ai alte intrebari sau daca vrei sa citesti cartea pe care am mentionat-o sa ma anunti.
Marrone.
- jila pitis
- senior
unde gasesc aceasta carte?tare mult as vrea sa citesc sa vad unde gresesc atunci cand fac boiliesuri si cum sa remediez greselile.sunt la inceput cu bilele si nu prea imi ies si nu stiu unde gresesc.
- iulius 2010
- utilizator
Ciudat e ca si prinde mai ales pe rauri sau balti salbatice,mai ales cu o parte lichida buna si cu rabdare(trebuie obisnuit pestele) .Pentru rulare mai buna incercati asta:6 parti gris,4f. soia,3 malai fin de tara.Una mai elaborata si mai prinzatoare:-5 parti gris,4 f.soia ,2 f.orez,2malai fin,2 lapte praf de calitate !!-e de preferat un amestec din parti egale de caseinat cu proteina din zer sau macar un mix proteic pt.culturisti pe baza de proteina lactica.Asta se ruleaza bine si aprins multi mastaciosi.A nu se intelege prin ''parti'' o masura(cana ,lingura etc.)ci un gramaj prestabilitvenom scrie:deci mixul este alcatuit numai din gris si faina de soia?asta inseamna 50/50? ce mix ciudat
@jila pitis: da-mi, te rog, o adresa de mail pe PM si iti trimit cartea.jila pitis scrie:unde gasesc aceasta carte?tare mult as vrea sa citesc sa vad unde gresesc atunci cand fac boiliesuri si cum sa remediez greselile.sunt la inceput cu bilele si nu prea imi ies si nu stiu unde gresesc.
- jila pitis
- senior
iulius 2010 scrie:@jila pitis: da-mi, te rog, o adresa de mail pe PM si iti trimit cartea.
ai pm cu adresa mea mersi mult