cum sa pescuiesc linistit in delta?
Moderator: Sebastian
- cosmin mihut
- Veteran
Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?
Deci dumneata le confectionezi,cand sunt gata pozeaza-le si arata-ne si noua,nea Ioane.Fir intins sau... noroc.
MERCEDES S
A sosit momentul sa mai sterg de praf acest topic...al carui titlu ne macina vrand, nevrand inaintea unei iesiri in delta.
A trecut o iarna grea, care a sfidat mult trambitata incalzire globala. Multi au avut deja prima iesire, facuta mai mult de dragul deltei sau al reantalnirii la un sprit. Ionica, de departe cel mai activ in toate privintele (scenariu, regie, critica, rol principal, rol secundar, figurant, samd), Liviu, care m-a facut sa ma simt efectiv in inima deltei, Gabi (Crownyboy) care a plecat dupa matisori si dus a fost... .
Nimeni n-a venit cu noutati legislative. Impactul legii(?) il simtim doar cand ajungem sa batem primul cui la cort, deci extrasele de prin "Monitorul oficial" is egale cu zero. Vine organu si-ti expune "legea" la fata locului, de te lasa cu lansetele "blegite" pana la mulineta.
Care cum afla ceva, oficial sau neoficial, cum ar fi un mic gest cu trimitere spre gat sau buzunar, un tras cu ochiul, etc, ...il rog sa ne informeze. Asta asa ca sa stim cum ne pregatim sufleteste, financiar sau material, daca totul a ramas ca anul trecut ori au aparut imbunatatiri "legislative".
Rog admin-ul ca in cazul ca apar (inevitabil) postari off topic, sa nu le dea din start cartonas rosu si sa se piarda pe undeva unde nu citeste nimeni. De multe ori niste postari off topic sunt un liant perfect in discutiile unor pescari adevarati, intre postarile on topic.
SA PESCUITI LINISTITI ! in delta bineanteles...
A trecut o iarna grea, care a sfidat mult trambitata incalzire globala. Multi au avut deja prima iesire, facuta mai mult de dragul deltei sau al reantalnirii la un sprit. Ionica, de departe cel mai activ in toate privintele (scenariu, regie, critica, rol principal, rol secundar, figurant, samd), Liviu, care m-a facut sa ma simt efectiv in inima deltei, Gabi (Crownyboy) care a plecat dupa matisori si dus a fost... .
Nimeni n-a venit cu noutati legislative. Impactul legii(?) il simtim doar cand ajungem sa batem primul cui la cort, deci extrasele de prin "Monitorul oficial" is egale cu zero. Vine organu si-ti expune "legea" la fata locului, de te lasa cu lansetele "blegite" pana la mulineta.
Care cum afla ceva, oficial sau neoficial, cum ar fi un mic gest cu trimitere spre gat sau buzunar, un tras cu ochiul, etc, ...il rog sa ne informeze. Asta asa ca sa stim cum ne pregatim sufleteste, financiar sau material, daca totul a ramas ca anul trecut ori au aparut imbunatatiri "legislative".
Rog admin-ul ca in cazul ca apar (inevitabil) postari off topic, sa nu le dea din start cartonas rosu si sa se piarda pe undeva unde nu citeste nimeni. De multe ori niste postari off topic sunt un liant perfect in discutiile unor pescari adevarati, intre postarile on topic.
SA PESCUITI LINISTITI ! in delta bineanteles...
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin
Sa traiesti nea Sorine,am auzit la baieti astia cu care am fost urmatoarele: la Tulcea se platea ani trecuti la AJVPS permisul,baieti spuneau ca anul asta inca nu e incheiata conventia intre AMPA(parca asa se numeste)si AJVPS, noi nu am fost sa verificam faptic,astea sint zvonuri la momentul asta nu stiu cit e de real.E bine sa ai la tine o poza tip buletin si o copie dupa buletin.Anii trecuti iti putea face permis direct pe girla.Acum nu mai stiu m-ai trebuiesc informati.Eu unu umblu cu copie dupa buletin si poza dupa mine de citiva ani dar nu vine nici dracu sa ma controleze si eventual sa faca permis .Suna la AJVPS Tulcea si intreabai,cel mai bine.
(Nea) Ionica, scriam acu 100 de ani ca AJVPS nu stie ca e pe aceeasi strada (Isaccei) cu Politia de frontiera...Deci ce sa-i intreb? Unde-i Delta Dunarii? Sa-mi spuna ca e pe Nil sau pe Amazon ?
Vezi ca-i ANPA si nu-si cunoaste menirea, asa cum nu si-o cunoaste garda de mediu, asa cum nu stie Ministerul Mediului pe ce planeta sa functioneze.
Vezi ca-i ANPA si nu-si cunoaste menirea, asa cum nu si-o cunoaste garda de mediu, asa cum nu stie Ministerul Mediului pe ce planeta sa functioneze.
- liviu_neacsu
- membru activ
Anul trecut am luat permisul de "pescuit recreativ-sportiv" de la ANPA contra taxei de 30 lei platita la trezorerie. Pe langa asta am platit inca o taxa de 30 lei (parca) la ARBDD in tulcea doar pentru pescuitul in delta.sorin1362 scrie:(Nea) Ionica, scriam acu 100 de ani ca AJVPS nu stie ca e pe aceeasi strada (Isaccei) cu Politia de frontiera...Deci ce sa-i intreb? Unde-i Delta Dunarii? Sa-mi spuna ca e pe Nil sau pe Amazon ?
Inainte de iesirea de saptamana trecuta am incercat sa-mi "vizez" permisul ANPA. Am dat o gramada de telefoane pe la diverse "asociatii de pescuit" acreditate de ajvps pentru eliberare permis. AJVPS-ul nu mai elibereaza permise ei doar te indruma spre diverse astfel de asociatii. Cam toti au aceleasi preturi. Trebuie sa devii membru al unei asociatii contra sumei de 50 lei, mai platesti permisul de membru 5 lei, dupa care inca 30 lei pentru vechiul permis da la ANPA. Pana acum avem 85 lei. Pentru intrarea in delta ai nevoie si de chitanta de 30 lei de la ARBDD. Eu cred ca e cam mare bataia de cap. Sunt de acord cu taxa ARBDD platita in Tulcea la sediul ARBDD, insa cu celelalte taxe... NU.
PENTRU CE SA DEVIN EU MEMBRU AL UNEI ASOCIATII DE PESCUIT SI VANATOARE??????
Asa ca am decis sa platesc doar taxa pentru intrarea in rezervatie si pentru celelalte permise voi purta tot timpul la mine cate o juma de tarie sai pot indupleca pe controlori.
Cam asa sta treaba..... chiar daca nu ne place. Nu e vorba de 50 lei si inca 5 lei pentru carnet, insa PENTRU CE???
Ha, ha, ha, Liviu, o tarie de 5 kg. Nu umbla tu dupa ei, lasa-i sa vina ei sa-ti ceara. Apoi discutati...asa ca de la om la...
jucati-va voi cu treaba asta,mai ales ca anul asta e foamete,pt 50 de roni mi se pare prea mare tambalau,eu de ex.,sant membru la o asociatie din Bucuresti care pt 50 de roni scoate PG-uri pt Giurgiu,Teleorman,Calarasi,Tulcea plus organizeaza partide de pescuit in delta sau pe Dunare,mi se pare munca patriotica si o suma derizorie,asa ca intrebari de genul ce fac ei pt mine nu-si au rostul,cel putin unde sant eu!!
Mai baciu dunarean, noi discutam aici niste probleme care ne dor, daca ai publicitate in program fa-o, da unde a intarcat mutu iapa sau sibutramina. Daca ai noutati esti liber sa grohai, da incet, sfios, sa nu deranjezi veteranii care stau la sfat...si sa inchei cu un respectuos `nteles sa traiti !!!
eheee....mai nea Sorine,ti-ai dat cu stangu'-n dreptu',se putea sa nu debitezi vorbe urate?tare m-ai dezamagit,cred ca erai cam spritzuit,deh sarbatoare mare,insa nu e o scuza sa vorbesti urat tocmai de Pasti,te aude Al de sus si anu' asta nu mai prinzi peste ,da' stii de ce? ca voi fi pe locul tau tocmai in august-septembrie ce zici?de unde ai scos-o ca vreau publicitate,am dat vreun nume,adresa sau altceva?am spus doar ca nu se merita sa consumi energie pe tema asta,am dat 50 roni si gata sant in legalitate,basca pg-uri care pe dta nu te intereseaza, dar nu esti numai dta pe aici si,vrei nu vrei,o sa te inscrii si dta intr0o asociatie sa obtii anpa,c-asa-i legea,eu nu o sa iti raspund cu aceeasi moneda si nu o sa te jignesc cu toate ca nu stiu care arata mai a grohaila dintre noi,poate nea Gore o sa te modereze putin ca ti-ai cam luat viteza!! iti doresc fire intinse,da'asta mai la toamna,pana atunci te vei uita pe la noi,ca vrei sau nu!!!
-
- VIP+++
hai bre ce dracos eu ziceam ca iesti rupt dan filme si matale acuma strigi sa vina tovarasha sal traga pa gogu da urechi ca tea luat peste picior ! pai suntem barbati sau copi da gradinita ca io nu vreau sa vorbesc cu cei mici si sa ma acuze dupa aia ca fac pedofilie pa forum !
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere
bine gogule,cum zici tu,sa nu mai vina tovarasha las' ca ne descurcam!!
Conform OM nr.71/01.04.2010 asociatiile sunt obligate sa elibereze permise ANPA si pentru pescarii care nu doresc sa fie membri ! Asa ca , suportand o taxa suplimentara , poti sa intri in posesia permisului si fara sa te asociezi...vrei nu vrei,o sa te inscrii si dta intr0o asociatie
Eheeee, mai nea caisa, iar bati din piciorusele de copilas rasfatat ce esti? Iar ameninti cu adminu`? O intrebare iti pun, de aia gen stangu`-n dreptu` : cum o sa mai ai curajul sa mergi in delta cand, cu un tupeu de neimaginat, ii faci amarati pe locuitorii deltei. Probabil ca tu ii tii cu peste pe acesti minunati "batuti" de vant si soare. Afisezi cu dezinvoltura niste poze cu semineu si cu inox..., iti faci vacante pe pielea "amaratilor" si vii cu zambetu ala de George Clooney... De, baiatu sarmant si cu caramida de euroi la chimir.
Da baietel, eu imi permit o singura iesire in delta, ai dreptate, in septembrie. Inca o greseala ai facut in exprimarea pastorala, aceea cu ocuparea locului... Daca n-ai apucat sa dai bice neuronilor (sa spunem ca esti dotat cu asa ceva), hai sa-ti deschid eu orizontul : locul meu e intreaga delta cu tot cu minunatii locuitori si cu tot ce misca in ea. Eu voi fi in delta mereu ca la mine acasa, pe cand tu...biet strain...
Da baietel, eu imi permit o singura iesire in delta, ai dreptate, in septembrie. Inca o greseala ai facut in exprimarea pastorala, aceea cu ocuparea locului... Daca n-ai apucat sa dai bice neuronilor (sa spunem ca esti dotat cu asa ceva), hai sa-ti deschid eu orizontul : locul meu e intreaga delta cu tot cu minunatii locuitori si cu tot ce misca in ea. Eu voi fi in delta mereu ca la mine acasa, pe cand tu...biet strain...
Are dreptate Sorin ,Dunarene ,singurul remediu ar fi, sa spui ca ai fost beat rau cind ai postat,(atunci probabil se iarta ,cu scuzele de rigoare)si la mine ai zis ca sti locul si il dai pe goarna de te mai supar, (atunci am fost suparat vezi replicile mutate off topic de Gor965) acu zici ca dai pe locul lui Sorin ,doar asa sa il oftici,, trebuie sa mai umbli la imagine,(cauta alta ,poate ai) ,ca in rest noi sintem baieti de treaba si ,,,atentie,,, prietenosi cu cei cu care impartim dragostea pentru Dunare si Delta.
Chiar imi pare rau sa nu te integrezi in grupul nostru, ca in mare cred ca esti sigur pe drumul bun.
Chiar imi pare rau sa nu te integrezi in grupul nostru, ca in mare cred ca esti sigur pe drumul bun.