retete
Moderator: vali003
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
retete
somon la cuptor , materii prime - somon file 600 gr. , usturoi 4catei , lamiie 1 buc , rosmarin proaspat 2fire , vin alb demi sec 1 pahar mic ,sare si piper dupa gust , ulei de masline jumatate de pahar .tehnica prepararii - se spala fileul de somon , se sterge de apa , se sareaza si pipereaza ,intro tava de cuptor se pun firele de rosmarin , jumatate din cantitatea de vin ,lamiie , ulei si cateii de usturoi ,peste toate acestea se pune fileul de somon ,se toarna peste el restul de ulei , se da la un cuptor dinainte incins la220 grade celsius ,se tine 6min. ,se scoate pestele pe o farfurie , tot ce a ramas in tava se pune intrun blender , impreuna cu ce a mai ramas din cantitatea de vin si lamiie se blendeaza totul pina se face ca un sos , pestele se pune inapoi in tava , se toarna compozitia din blender peste peste , se mai da la cuptor pentru 4 min. ,se scoate de la cuptor , se pune pe o farfurie calda , se toarna o parte din sosul din tava peste peste , restul de sos se pune intro sosiera , se poate servi cu garnitura de spanac sotat cu ginger sau cartofi gratinati . pofta buna .
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
@vali003
Abia astept sa testez reteta. In special sosul.
@kamasan
Ne lasi sa ghicim? Corecteaza-ma : caras, rosioara (parca vad si un sorete la mijloc) sarati si condimentati (piper si boia?) asezati in tava pe folie, cu felii de portocala, usturoi taiat rondele si felii de sunca(?) deasupra, stropit cu vin alb sec (?), probabil si un strop de ulei (eu as folosi unt). Cred ca l-ai bagat si la cuptor, dar nu-mi dau seama daca inainte sau dupa poza. Portocalele spun ca inainte, usturoiul zice ca dupa .
Incearca cu folia mai mare si dupa ce ai aranjat totul, impacheteaza si baga la cuptor. Se coace inabusit si se fragezeste de milioane.
Abia astept sa testez reteta. In special sosul.
@kamasan
Ne lasi sa ghicim? Corecteaza-ma : caras, rosioara (parca vad si un sorete la mijloc) sarati si condimentati (piper si boia?) asezati in tava pe folie, cu felii de portocala, usturoi taiat rondele si felii de sunca(?) deasupra, stropit cu vin alb sec (?), probabil si un strop de ulei (eu as folosi unt). Cred ca l-ai bagat si la cuptor, dar nu-mi dau seama daca inainte sau dupa poza. Portocalele spun ca inainte, usturoiul zice ca dupa .
Incearca cu folia mai mare si dupa ce ai aranjat totul, impacheteaza si baga la cuptor. Se coace inabusit si se fragezeste de milioane.
Ultima data am facut scoici umplute.....desi aici e vorba de preparate de peste, o sa postez reteta intrucat scoicile au avut real succes la prietenii mei . Reteta nu este originala :
Ingrediente:2 1/2 linguri faina,100 g cascaval ras,3 linguri pesmet,100 g ciuperci,10 scoici,1 1/2 pahar vin alb,4 bucati arpagic,1 crenguta cimbru,1 frunza dafin,hatmatuchi,patrunjel verde,100 g unt,sare,piper,1 ou,1/2 pahar supa
Mod de preparare
Se pun scoicile la caldura in cuptor,ca ele sa se deschida.Se scot din cochilii si se spala foarte bine in multe ape ca sa nu mai ramana nisip.Se taie si se arunca partea neagra si se fierb in apa,cu vinul si arpagicul taiat feliute,cu verdeata,foaia de dafin,sare,piper.Se inabusa ciupercile intr-o cratita,pe foc,in 1 pahar cu apa si 50 g unt,apoi se taie marunt.Se taie marunt si carnea scoicilor fierte.Se face sosul din 50 g unt,faina si 1/2 pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile,se adauga un galbenus de ou,sare,piper.Se amesteca sosul cu carnea scoicilor,cu ciupercile inabusite,intr-o cratita pe foc,se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile care sunt scobite si bine spalate.Se aseaza scoicile umplute intr-un vas rezistent la caldura,se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.
Ingrediente:2 1/2 linguri faina,100 g cascaval ras,3 linguri pesmet,100 g ciuperci,10 scoici,1 1/2 pahar vin alb,4 bucati arpagic,1 crenguta cimbru,1 frunza dafin,hatmatuchi,patrunjel verde,100 g unt,sare,piper,1 ou,1/2 pahar supa
Mod de preparare
Se pun scoicile la caldura in cuptor,ca ele sa se deschida.Se scot din cochilii si se spala foarte bine in multe ape ca sa nu mai ramana nisip.Se taie si se arunca partea neagra si se fierb in apa,cu vinul si arpagicul taiat feliute,cu verdeata,foaia de dafin,sare,piper.Se inabusa ciupercile intr-o cratita,pe foc,in 1 pahar cu apa si 50 g unt,apoi se taie marunt.Se taie marunt si carnea scoicilor fierte.Se face sosul din 50 g unt,faina si 1/2 pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile,se adauga un galbenus de ou,sare,piper.Se amesteca sosul cu carnea scoicilor,cu ciupercile inabusite,intr-o cratita pe foc,se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile care sunt scobite si bine spalate.Se aseaza scoicile umplute intr-un vas rezistent la caldura,se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Scoicile au fost si preparate si procurate exclusiv de mine . Ce sa faci la o partida de pescuit pe Dunare cand soarele topeste firele de pe lansete iar pestele numai chef de mancat nu are ? Aduni scoici !florentiniuga scrie:Ce mi-ar place (si nu numai mie) sa le am filmate. Cine are posibilitatea, ajunge vedeta.
- florentiniuga
- Master Admin
- Mesaje: 4649
- Membru din: 19 Noi 2007, 22:04
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
nu orice fel de scoici.....e o anume scoica de apa dulce, comuna ca sa ii zic asa, destul de mare. Am vazut aceasta scoica si in supermarketuri la un moment dat. Treaba cu scoicile a fost total intamplatoare, imi doream sa mananc scoici deoarece mi-am adus aminte cand in copilarie bunica mea cumpara astfel de scoici si le gatea. Si am tot amanat, am si vrut sa cumpar de cateva ori dar am omis, pana cand am fost la Dunare si am vazut intamplator scoicile.florentiniuga scrie:Nu ma pricep dar sunt bune orice fel de scoici? Nu trebuie sa le cunosti si pe astea ca pe ciuperci? Eu mananc numai cumparate, midii, stridii etc.
Toate bune si frumoase, dar au fost facuti pe gratar in aer liber. I-am invelit in folie si au iesit deliciosi. Problema a fost ca eram 5 persoane pe asa putin peste. Au fost si gratare , cirnaciori si alte produse comestibile, dar pestele a fost piesa de rezistenta!florentiniuga scrie:@vali003
Abia astept sa testez reteta. In special sosul.
@kamasan
Ne lasi sa ghicim? Corecteaza-ma : caras, rosioara (parca vad si un sorete la mijloc) sarati si condimentati (piper si boia?) asezati in tava pe folie, cu felii de portocala, usturoi taiat rondele si felii de sunca(?) deasupra, stropit cu vin alb sec (?), probabil si un strop de ulei (eu as folosi unt). Cred ca l-ai bagat si la cuptor, dar nu-mi dau seama daca inainte sau dupa poza. Portocalele spun ca inainte, usturoiul zice ca dupa .
Incearca cu folia mai mare si dupa ce ai aranjat totul, impacheteaza si baga la cuptor. Se coace inabusit si se fragezeste de milioane.
...cosmin.muntean ......
De preferat este scoica de riu, care are cochilia lunguiata si de culoare maroniu-verzuie. Am incercat si scoica de lac, care este mult mai mare ca marime decit cea de riu, are cochilia rotunda , brun inchis sau chiar neagra, dar are aroma de namol. Acest inconvenient poate fi rezolvat prin introducerea scoicii(scoase din cochilie) in otzet(15-20 min) inainte de preparare.florentiniuga scrie:Nu ma pricep dar sunt bune orice fel de scoici? Nu trebuie sa le cunosti si pe astea ca pe ciuperci? Eu mananc numai cumparate, midii, stridii etc.
...cosmin.muntean ......