monturi de crap
Moderator: florentiniuga
- Margescu Romeo
- senior
Re: monturi de crap
Va multumesc mult ,sunteti niste draguti.Nu am vazut ultima emisiune ,a fost? Sa fiti iubiti.
Eu folosesc uneori Penn Platil Tagara ,0.18 mm ,rezistenta 8.1kg ,fir hibrid in 2 culori (alb-verde ,alb-albastru ,alb-gri ,in functie de dimensiunea firului),destul de moale dar mai putin rezistent la abraziune decat un textil impletit !Margescu Romeo scrie:Spunti-mi si mie daca mai merit oare un raspuns,cum se numeste firul ala textil in doua culori (firul de par)cu care se leaga carligul.Caut de o luna si nu gasesc.Cand antreb ,vanzatorii se uita piezisi la mine de parca asi fi eu primul care intreaba.Multumesc
Re: sugestii
Ce nada se foloseste acuma in primavara pt pescuitul la crap, caras?
- Ardelean_Alex
- junior
are dreptate Florentin Iuga in privinta plumbului
- Ardelean_Alex
- junior
cava monturi pt pescuitul la platica?
am si eu o intrebare.la montura cu plumb pierdut plumbul este culisant sau fix?daca este culisant cum procedati.multumesc
montura cu plumb pierdut este, in mod normal, o montura semifixa.
I Fish. Therefore I am.
cum culiseaza plumbul daca firul care intra prin acel clips de plastic se prinde de vartej .cum culiseaza?
La montura asta ,plumbul e fix... pana se pierde !valy_brb scrie:am si eu o intrebare.la montura cu plumb pierdut plumbul este culisant sau fix?daca este culisant cum procedati.multumesc
Pai, de ce o consideri semifixa...doar ptr. ca in caz de forta majora plumbul "se misca" de pe linie ?pharaoh scrie:montura cu plumb pierdut este, in mod normal, o montura semifixa.
Montura este fixa...majoritatea clipsurilor existente pe piata blocand vartejul si urmarind in principal eliberarea plumbului agatat ,nu culisarea lui ulterioara pe linie ! Sunt si clipsuri facute aiurea ...nu au nit de blocare si nici nu autoblocheaza vartejul la interior,astfel ca montura poate deveni culisanta si prin frecarea firului de clips ,in drill ,poti pierde tot...peste ,clips ,plumb !
Eu o folosesc fara stift-ul ala de blocaj. Evident ma asigur ca plumbul sa iasa mai repede (la o presiune mai mica) decat o face vartejul din clips. Cred ca am clipsuri de-alea aiurea
I Fish. Therefore I am.
la montura cu plumb pierdut ce stifturi folositi ce bagati in gaura aia mica ieu am cumparat clipsurile de plastic si nu au nici un fel de stift.multumesc
Sunt clipsuri care blocheaza vartejul fara sa mai fie nevoie de niturile alea din plastic (sunt turnate cu un inel la interior care permite trecerea si blocarea ulterioara a vartejului...se aude un tacanit cand trece vartejul peste inelul respectiv)...este explicat mai bine mai jos :valy_brb scrie:la montura cu plumb pierdut ce stifturi folositi ce bagati in gaura aia mica ieu am cumparat clipsurile de plastic si nu au nici un fel de stift.multumesc
dar sunt si kit-uri ptr. plumb pierdut care au in componenta si piesa aia mica :
http://www.bigfish.ro/producatori/nash/ ... t-rig.html
- Liviu Stroe
- membru activ