Pai este solubila si coca pt. cele tari?STAN MIHAI scrie:poti opri si din coca de bile tari si sa o pui la congelator portionata
Retete BOILIES _INTRATI_
Moderator: florentiniuga
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
- STAN MIHAI
- membru activ
- Mesaje: 105
- Membru din: 08 Ian 2008, 21:06
- Localitate: SATU MARE
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
da si pasta cu oua pentru bile tari e solubila (daca nu o fierbi bineinteles )dar nu o poti pastra asa mult timp ca si cea din material pentru solubile_Dan_ scrie:coca care o opresc din tari sau din solubile?STAN MIHAI scrie:poti opri si din coca de bile tari si sa o pui la congelator portionata
ouale se strica repede.........
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
ma intereseaza si pe mine de unde se poate procura mancare de puiet de crap?sau ceva inlocuitor,sa fie bune micropeletele?Multumesc
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Pastravaria Brade din jud Bihor aduce si vinde la preturi rezonabile Aqua Start pentru puiet de crap si pastrav ( nu mai trec si siteul lor ca ultima data moderatorii "mi-au dat peste degete" ca am scsris siteul unui comerciant de nade)
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
ok ms mult si ma astept niste retete de la tine Lucky ,asa mai pe bugetul nostru mai redus si cat de cat prinzatoare,iar despre articolol pus la concurs numai cuvinte de lauda,te-am si votat .Stima
Cateva retete care au avut efect (pozitiv) !
reteta 1
200g gris
200g soia
100g lapte praf
200g faina de peste
200g mincare de pasari macinata
50g mei decorticat
50g robin red
8 oua
15 ml CSL
15 ml Multimino
10 ml ulei de somon Nutra
5 ml aroma Crab Squid, Shellfish etc
2 lingurite sare
4 lingurite de boia dulce
========================================
reteta 2
25% gris
10% faina orez
15% seminte canari (prajite si macinate)
5% seminte canari itregi
15% lapte praf
10% faina peste
5% canepa (prajita si macinata)
5% srot floarea soarelui
5% gluten
15% faina soia (prajita)
2 linguri zahar, 1 lingurita sare ,1 lingurita piper 2lingurite nucsoara ,2 lingurite scortisoara2 lingurite boia dulce 10 ml.amino. aroma ,atractant cit scrie pe sticluta la 1 kg.
======================================
reteta 12
20% - faina de peste;
20% - gris;
15% - caseinat de calciu (anul trecut am folosit lapte praf);
15% - canepa prajita si macinata;
15% - mancare pentru pisici (cu peste, de preferinta), macinata;
15% - izolat proteic soia (anul trecut - faina soia);
10% Robin Red (anul trecut, birdfood cu miere, de la pet shop);
2.Lichide
10oua/kg mix;
5ml/kg, indulcitor (merge foarte bine cel din magazinul online);
50ml/kg, ulei ficat sau peste
20-30ml/kg CSL
=============================================
Ca detalii de fabricatie :
Se amesteca ouale cu lichidele : aditivi, atractanti , nutrienti etc ( partea lichida) Separat se prepara partea solida (mix-ul ) format din fainuri ...etc la fel acestea se amesteca obtinandu-se un mix...
Se pune apoi din mix peste partea lichida pana cand se formeaza o coca destul de moale dar care sa nu fie lipicioasa. Se lasa coca la frigider 1-2 ore . Din coca respesctiva se ruleaza bilele care apoi se fierb intre 90- 180 sec in functie de cat de tari vrei sa iasa. Se lasa apoi bilele la uscat cateva zile inainte de partida de pescuit
FIRE INTINSE !
P.S. : Daca mai aveti sugesti de imbunatatire sunt bine venite !
200g gris
200g soia
100g lapte praf
200g faina de peste
200g mincare de pasari macinata
50g mei decorticat
50g robin red
8 oua
15 ml CSL
15 ml Multimino
10 ml ulei de somon Nutra
5 ml aroma Crab Squid, Shellfish etc
2 lingurite sare
4 lingurite de boia dulce
========================================
reteta 2
25% gris
10% faina orez
15% seminte canari (prajite si macinate)
5% seminte canari itregi
15% lapte praf
10% faina peste
5% canepa (prajita si macinata)
5% srot floarea soarelui
5% gluten
15% faina soia (prajita)
2 linguri zahar, 1 lingurita sare ,1 lingurita piper 2lingurite nucsoara ,2 lingurite scortisoara2 lingurite boia dulce 10 ml.amino. aroma ,atractant cit scrie pe sticluta la 1 kg.
======================================
reteta 12
20% - faina de peste;
20% - gris;
15% - caseinat de calciu (anul trecut am folosit lapte praf);
15% - canepa prajita si macinata;
15% - mancare pentru pisici (cu peste, de preferinta), macinata;
15% - izolat proteic soia (anul trecut - faina soia);
10% Robin Red (anul trecut, birdfood cu miere, de la pet shop);
2.Lichide
10oua/kg mix;
5ml/kg, indulcitor (merge foarte bine cel din magazinul online);
50ml/kg, ulei ficat sau peste
20-30ml/kg CSL
=============================================
Ca detalii de fabricatie :
Se amesteca ouale cu lichidele : aditivi, atractanti , nutrienti etc ( partea lichida) Separat se prepara partea solida (mix-ul ) format din fainuri ...etc la fel acestea se amesteca obtinandu-se un mix...
Se pune apoi din mix peste partea lichida pana cand se formeaza o coca destul de moale dar care sa nu fie lipicioasa. Se lasa coca la frigider 1-2 ore . Din coca respesctiva se ruleaza bilele care apoi se fierb intre 90- 180 sec in functie de cat de tari vrei sa iasa. Se lasa apoi bilele la uscat cateva zile inainte de partida de pescuit
FIRE INTINSE !
P.S. : Daca mai aveti sugesti de imbunatatire sunt bine venite !
!!! F!R !NT!NS !!!
Re: Cateva retete care au avut efect (pozitiv) !
Merge greu ...retetele astea stau de 4 ani postate pe alt forum... si nu se indura nimeni sa le imbunatateasca !mihai09 scrie:
P.S. : Daca mai aveti sugesti de imbunatatire sunt bine venite !
P.S
Nu mai deschide topicuri noi doar ca sa faci copy&paste, ca nu-i frumos !
Re: Cateva retete care au avut efect (pozitiv) !
cine poate sa-mi spuna si mie ce arome se folosesc primavara cand apa e rece,ce arome vara si ce arome toamna?
- Adam Mihai
- membru activ
- Mesaje: 123
- Membru din: 18 Mar 2009, 20:18
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Re: Cateva retete care au avut efect (pozitiv) !
Dupa cate stiu eu primavara poti folosi arome pe baza denalcool ex: miere si tuica da tot acum merge şi capsuna (daca folosesti bile si sunt sigur de asta . Alege bilele de 14-16-18 mm) (pestele fiind amortit nu se chinuie cu bila mare...mic si bun...foloseste monturi cat mai micute si de culori cat mai inchise ....._Dan_ scrie:cine poate sa-mi spuna si mie ce arome se folosesc primavara cand apa e rece,ce arome vara si ce arome toamna?
Vara folosesc scopex , capşună ,miere etc. Acum poti mari marimea bilelor si marimea monturii ....
Toamna nu ma pricep ....
!!! F!R !NT!NS !!!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
După o documentare mai atentă, mi-au atras atenția două rețete de boiles, care merg făcute cu ce avem prin casă, fără mare efort financiar. Nu am urmărit toate posturile din acest topic și cu riscul ca aceste rețete să fie postate deja, le postez și eu deoarece cred că merită:
Rețeta 1. Se amestecă bine: 2/4 pesmet, 1/4 mălai cernut, 1/4 fulgi de ovăz. Se bat 12 ouă la 500g compoziție, se toarnă într-un vas după care frământăm bine pană la omogenizare (se face o pastă). Modelăm cu mâna bile de 1-2 cm diametru, și apoi le punem într-o plasă de sârmă și le introducem in apă clocotită. Le lăsăm la fiert până se ridică la suprafată, le scoatem, le punem la scurs pe o cârpă uscată, după care le punem la rece.
Rețeta 2. Se amestecă: 15% faină de soia, 10% alune prajite măcinate fin, 25% griș, 25% mălai, 20% lapte praf, 5% semințe prajite si macinate de canepă. Se amestecă cu 12 ouă la 500g compoziție. Modelăm cu mâna bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem la fiert până se ridica la suprafată.
Am încercat, mi-au ieșit, le păstrez la rece în punguțe (nu în congelator), însă nu garantez reușita întrucât nu le-am probat și pe baltă.
Rețeta 1. Se amestecă bine: 2/4 pesmet, 1/4 mălai cernut, 1/4 fulgi de ovăz. Se bat 12 ouă la 500g compoziție, se toarnă într-un vas după care frământăm bine pană la omogenizare (se face o pastă). Modelăm cu mâna bile de 1-2 cm diametru, și apoi le punem într-o plasă de sârmă și le introducem in apă clocotită. Le lăsăm la fiert până se ridică la suprafată, le scoatem, le punem la scurs pe o cârpă uscată, după care le punem la rece.
Rețeta 2. Se amestecă: 15% faină de soia, 10% alune prajite măcinate fin, 25% griș, 25% mălai, 20% lapte praf, 5% semințe prajite si macinate de canepă. Se amestecă cu 12 ouă la 500g compoziție. Modelăm cu mâna bile de 1-2 cm diametru, si apoi le punem la fiert până se ridica la suprafată.
Am încercat, mi-au ieșit, le păstrez la rece în punguțe (nu în congelator), însă nu garantez reușita întrucât nu le-am probat și pe baltă.
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Altă rețetă de casă pentru "boiles":
1 litru de apă plată sau apă obținută prin distilare, 350g făină de porumb, 250g făină de grâu. Se amestecă compoziția cu 100g praf de budinca de ciocolata, 2 linguri de zahar, o linguriță de scorțișoară, ulei de anason (de la plafar) si putin unt de arahide. Se amestecă toate astea bine si se fieb până rezultă o mămăliguță cam moale. Când se răcește suficient, se frământă bine de tot, apoi se fac biluțe cu mâna. Se fierb 10 minute după ce dă apa în clocot (nu se ridică la suprafață). Se scot la răcit pe o cârpă, iar rezultatul este un produs cauciucat (poți să dai cu ele de pământ). Se dizolvă în 6 - 8 ore.
Adunate de pe Net.
Repet, nu am testat pe baltă.
1 litru de apă plată sau apă obținută prin distilare, 350g făină de porumb, 250g făină de grâu. Se amestecă compoziția cu 100g praf de budinca de ciocolata, 2 linguri de zahar, o linguriță de scorțișoară, ulei de anason (de la plafar) si putin unt de arahide. Se amestecă toate astea bine si se fieb până rezultă o mămăliguță cam moale. Când se răcește suficient, se frământă bine de tot, apoi se fac biluțe cu mâna. Se fierb 10 minute după ce dă apa în clocot (nu se ridică la suprafață). Se scot la răcit pe o cârpă, iar rezultatul este un produs cauciucat (poți să dai cu ele de pământ). Se dizolvă în 6 - 8 ore.
Adunate de pe Net.
Repet, nu am testat pe baltă.
- jila pitis
- senior
- Mesaje: 165
- Membru din: 18 Oct 2008, 22:25
- Localitate: baicoi/prahova
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
cine poate sa ma ajute ?pe flacoanele de csl aminoppc si aroma dozajul este trecut la nr de oua(ex.5ml la 4 oua)ptr bile solubile eu am nevoie de dozaj la 100g sau kg .cum sa fac transformarea?
- cristea radu
- senior
- Mesaje: 383
- Membru din: 01 Dec 2007, 11:08
- Localitate: TURDA
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
@jila
Simplu:
-pentru tari iti trebuie 8-10 oua la kg de mix la care pui x ml/ou
-la solubile iti trebuie (la kg de mix) cantitatea de ml rezultata din inmultirea la 8 sau 10.
Eu fac solubile din 500 ml lapte cu 500 ml apa la 3 kg de mix la care adaug partea lichida care se cuvine pt 30 oua.
PS:ca sa vedeti cat lapte de porumb va trebuie la kg de mix faceti intai tari si inainte de a, amesteca cu lichidele ouale batute le puneti intrun flacon transparent(eu folosesc cel de prajituri gradat al sotiei)si aceasi cantitate de lichid(50 cu 50)va trebuie la kg de mix.
Numai bine
Simplu:
-pentru tari iti trebuie 8-10 oua la kg de mix la care pui x ml/ou
-la solubile iti trebuie (la kg de mix) cantitatea de ml rezultata din inmultirea la 8 sau 10.
Eu fac solubile din 500 ml lapte cu 500 ml apa la 3 kg de mix la care adaug partea lichida care se cuvine pt 30 oua.
PS:ca sa vedeti cat lapte de porumb va trebuie la kg de mix faceti intai tari si inainte de a, amesteca cu lichidele ouale batute le puneti intrun flacon transparent(eu folosesc cel de prajituri gradat al sotiei)si aceasi cantitate de lichid(50 cu 50)va trebuie la kg de mix.
Numai bine
- Costel Jambu
- senior
- Mesaje: 314
- Membru din: 15 Sep 2009, 15:36
- Localitate: Bacau
- Contact:
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Salut.Am facut si eu pentru prima data bile.Mi-am cumparat pana la urma de toate,de la mesele de rulat pana la arome.O gramada de bani,cel putin pentru mine.Dar cand am vazut cum au iesit,mi-a mai revenit sufletul la loc.Ma gandeam ca nu voi reusi.Acum,dupa ce se usuca,ma duc sa le testez.Am avut 2 probleme.Prima era ca nu nimeream dimensiunea corecta pentru capul pistolului,ba prea mare(imi crapau bilele pe masa),ba prea mica(bilele ieseau mai mult cilindrice).Pana la urma asta am rezolvat-o cu ajutorul unui prieten de nadejde,Cristea Radu(un om pe care te poti baza).Cea mai mare problema a fost,starea de voma si durerea de cap pe care le-am avut.Am inceput sa fac partea lichida,in bucatarie,intr-un spatiu inchis,neaerisit.Doamne,cum pot mirosi toate cele ce le-am pus in compozitie .Am facut bile cu aroma de s&o(miroase groaznic)+capsuna si am mai pus si marine amino compound,care si asta iti ia nasul.Dar,una peste alta,m-am descurcat.Cam atat.Revin cu poze.
Numai bine.
Numai bine.
1 Aprilie...Ziua Nationala A Romaniei!
Re: Retete BOILIES _INTRATI_
Pana la urma ce reteta ai folosit ? in special mixul ?.... daca nu e secret !