cum sa pescuiesc linistit in delta?

la pomul laudat...

Moderator: Sebastian

Scrie răspuns
Paun Ion
Veteran
Veteran

Re: cum sa pescuiesc linistit in delta?

Mesaj de Paun Ion » 18 Mar 2010, 16:31

sorin1362 scrie:Bre, Ionica,
Dupa cum bag de seama, iarna asta lunga si grea ti-a cam afectat "mansarda". :))
Betele de alun is bune sa te bata la fund "dl. Sebi" si "dl. Sorin" pana iti dispare amnezia. La fundul ala de pescar vechi (sa nu spun batran) cu care ai batatorit toate locurile din delta. =))
Auzi la el incepator...pfff. Ai grija ca sunt pe aici unii juniori care s-ar putea sa te si creada.
Bai Sorine hai ca o dam din gluma in serios,,vorbeam azi cu Sebi si din vorba in vorba ii povesteam ,,ce driluri am avut la crap pe dunare cu niste ciomege de alun ,,dar nu puteam sa ii scot ca erau daia hotariti,,dar drilul in sine te face pulbere,ma duc zilele astea sa fac un ciomag la vreo 6 m ,imi e dor de lupta aia ,nu am putut sa scot nici unu ca ma tragea din barca,dar asa adrenalina nu prea intilnesti,o dau in retro total,si fac si citeva clipuri daca o trage,aia da mai frate,,sa vezi ca din ciomagul ala de 5,6 m mai ramii cu 2 m la suprafata si te trage si pe tine in apa ,,asa ceva trebuie trait din nou.Si toata treaba a plecat de la tine tu ai zgindarit treaba cu alunul,,acum cind ne-om intilni aveti si cu ce sa ma bateti,fac 2 buc sa fie unu de rezerva.

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 18 Mar 2010, 18:36

Io cred ca glumesti nea Ion,bat de alun si treburi deastea,vrei sa te intorci indarapt ,pe cand altii isi fac concediile pe Luna,cai ferate subacvatice,etc.Pai atunci ce sa mai faca patronii de magazine cu articole de pescuit de ultima generatie cum este prietenul nostru Sebi,si asa numa ei stiu cum le merge ca omu, adica noi omu de rand vai si amar,nu vezi ca eu cel putin toata iarna ba imi iau niste carlige ,ba dupa o luna o mulineta,ba dupa alta un bat ,deci nu tot odata,si Doamne-ti multam ca nu ma pot plange ptr. ca sunt altii si mai si.Doamne ajuta. Nu de alta da am vazut ca tii tare de ideea asta.Pa
MERCEDES S

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 20 Mar 2010, 00:33

Mai nene uite niste lansete care au facut istorie ,are ABS,ESP,Control tractiune,si multe altele 3 pagini scrie in cartea tehnica,plus GARANTIE PE VIATA,,tamburul se invirte la 360 de grade si apoi o ia la infinit.

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 20 Mar 2010, 01:17

Fabuloase scule !!! =D> =D> =D> ...mandrina face toti banii ! :))
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 20 Mar 2010, 01:24

Pai si in concluzie ,nu calitatea sculei prinde pestele,ci omul

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 20 Mar 2010, 01:26

A ,apropo, ciomegele astea au scos din dunare citeva tone de crap in vreo 30 de ani

sorin1362
Veteran
Veteran

Mesaj de sorin1362 » 20 Mar 2010, 01:53

Ionica,
pe vremea aia Dunarea se numea Danubius. =)) =)) =))
"O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută." Charlie Chaplin

gor965
Site Admin
Site Admin

Mesaj de gor965 » 20 Mar 2010, 11:30

sorin1362 scrie:Ionica,
...da...si pe seful cel mare il chema Burebista ! :))
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!

Imagine

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 20 Mar 2010, 12:22

gor965 scrie:
sorin1362 scrie:Ionica,
...da...si pe seful cel mare il chema Burebista ! :))
Am postat pozele, asa, sa mai vada si alti cu ce se pescuia o data ,posesorul lor e un prieten bun cu care ies la pescuit de vreo 15 ani,el pina anul trecut numai cu ele a pescuit si acum sint de baza , inca le foloseste,dar a mai luat si niste fibre pline, a avut cam 10 buc,2 buc sint la mine ,le dau cu lac si le agat in living sau in foisor ,panoplie ,am mai povestit eu de nea Gigel pe alt forum,omu a prins tone de crap cu ciomegele astea,nu ca ar fie ele speciale ,cel mai mare avantaj il au ca nu te lasa la greu, unde fite si marci de milioane se rup astea lucreaza normal.Dar in fata acestor scule e omu,Nea Gigel ,un pescar care stie atit de multe despre crapul de Dunare ,de fapt ca sa nu mai lungesc vorba ,,cam stie ce face si unde e crapul in apa,,linga el am invatat multe . Multi fitosi au fost pusi cu botu pe labe in fata acestui om ,cind el prindea iar ei stringeau sculele zicind ca acolo nu e peste sau ca nu maninca.Dar astea sint deja alte povesti.

gogu steriade
VIP+++
VIP+++

Mesaj de gogu steriade » 20 Mar 2010, 15:09

marfa taticu :-B lucru manual care dureaza ma mult dacat traieste fabricantu ! <:-P asta inseamna simt da raspundere (:| nu ca acuma pac pac am rulat o lanseta din foaie da fibra da sticla sau grafit si sa aveti grija cum pescuiti ca ie fragile si face poc daca le abuzezi un pic :"> . parca pesti sta la discutie cu tine : ba da care scula ai ca io mai bag viteza cate o data si sa nu tio rup ! :-B
Decat cocosat de munca ,mai bine burtos de bere

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 20 Mar 2010, 21:02

Dupa aia Decebal ,si mai apoi Traian,esti tare nea Paune,unde Doamne iarta-ma ai gasit antichitatile alea ,sau de pri ce legende antice ale fluviului Danubius le-ai cules???
MERCEDES S

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 21 Mar 2010, 00:05

gogu steriade scrie:marfa taticu :-B lucru manual care dureaza ma mult dacat traieste fabricantu ! <:-P asta inseamna simt da raspundere (:| nu ca acuma pac pac am rulat o lanseta din foaie da fibra da sticla sau grafit si sa aveti grija cum pescuiti ca ie fragile si face poc daca le abuzezi un pic :"> . parca pesti sta la discutie cu tine : ba da care scula ai ca io mai bag viteza cate o data si sa nu tio rup ! :-B
Exact asa a gindit Gigel,nea Gogule , cind l-am intrebat ,o data ,bai Gigele ,tu esti nebun,ce dracu faci cu ciomegele astea,a zis asa, Mai Ioane m-am saturat de citi crapi am scapat ,daia am facut ciomegele astea,cu astea il iau ca cu macaraua,firar al dracu sa fie ca m-ia mincat ficati .Dar si la astea eu eram pe girla cu el cind ia rupt una dasta.(Gigel nu are clopotei la ele,are sprijinite deasupra virfului niste nuiele de care e legata o cutie de bere cu pietricele in ea,cind trage crapul se misca ciomagul si se misca si nuiaua care face zgomot ,eu ,eram cu el cind a luat pestele un ciomag la bagat cu virful in apa apoi s-ia revenit in sus brusc ,a aruncat nuiaua de care era legata cutia in virful la o salcie, apoi a aplecat iar ciomagul si la rupt de la jumate.Totul in citeva secunde.Dar alte scule de,, top si firma,,vorba matale.A,aia de a rupto stiu ca era bagata la carne de scoica.

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 21 Mar 2010, 00:14

Paun Ion scrie:
sorin1362 scrie:Bre, Ionica,
Dupa cum bag de seama, iarna asta lunga si grea ti-a cam afectat "mansarda". :))
Betele de alun is bune sa te bata la fund "dl. Sebi" si "dl. Sorin" pana iti dispare amnezia. La fundul ala de pescar vechi (sa nu spun batran) cu care ai batatorit toate locurile din delta. =))
Auzi la el incepator...pfff. Ai grija ca sunt pe aici unii juniori care s-ar putea sa te si creada.
Bai Sorine hai ca o dam din gluma in serios,,vorbeam azi cu Sebi si din vorba in vorba ii povesteam ,,ce driluri am avut la crap pe dunare cu niste ciomege de alun ,,dar nu puteam sa ii scot ca erau daia hotariti,,dar drilul in sine te face pulbere,ma duc zilele astea sa fac un ciomag la vreo 6 m ,imi e dor de lupta aia ,nu am putut sa scot nici unu ca ma tragea din barca,dar asa adrenalina nu prea intilnesti,o dau in retro total,si fac si citeva clipuri daca o trage,aia da mai frate,,sa vezi ca din ciomagul ala de 5,6 m mai ramii cu 2 m la suprafata si te trage si pe tine in apa ,,asa ceva trebuie trait din nou.Si toata treaba a plecat de la tine tu ai zgindarit treaba cu alunul,,acum cind ne-om intilni aveti si cu ce sa ma bateti,fac 2 buc sa fie unu de rezerva.

Bai Sorine ,telul meu anul asta e sa prind un crap hotarit la un ciomag de alun,,dar totul filmat,atit si nimic mai mult.

cosmin mihut
Veteran
Veteran

Mesaj de cosmin mihut » 21 Mar 2010, 14:08

Noi te credem nea Paun,iar eu iti doresc din tot sufletul sa reusesti dar deja sunt aproape sigur ca vei avea captura care ti-o doresti in parul de alun.
MERCEDES S

Paun Ion
Veteran
Veteran

Mesaj de Paun Ion » 21 Mar 2010, 16:25

Azi am fost si am luat ciomegele ,acum trebuiesc curatate de coaja ,puse la indreptat si in acelasi timp si la uscat, la umbra nu direct in soare,si apoi taiate pentru mufare ,sa vedem poate scot 2 buc,dar zic sarumina si de unu, 3 buc la minim 2 m

Scrie răspuns

Înapoi la “Delta Dunarii”