Fiabilitate,performanta shimano navi8000 xta
Moderatori: gor965, florentiniuga
Fiabilitate,performanta shimano navi8000 xta
Am revenit pe forum sub alta denumire pentru ca cea veche nu a mai mers(fost "silver"am inteles ca au fost unele probleme).
Am ajuns sa cumpar o mulineta pe shimano vengeance 390 de 3.5lb,si e greu sa ma decid,deoarece as opta pt.ceva mai ieftin si mic cum ar fi okuma synex665,cormoran uk carp big ben7pi 4500,dar sunt curios si de navi 8000 care are si baitruner cu toate ca este mult mai scump iar ca fiabilitate ma indoiesc deoarece are doar 2 sau trei rulmenti,si am luat in mana un shimano biomaster 8000 xta iar acesta avea joc la rotor mai mare ca primele doua amintite.
As dorii sa stiu cat mai multe despre cele trei mulinete navi8000 xta,synex 665 si big ben 7pi 4500.
Va multumesc anticipat.
Am ajuns sa cumpar o mulineta pe shimano vengeance 390 de 3.5lb,si e greu sa ma decid,deoarece as opta pt.ceva mai ieftin si mic cum ar fi okuma synex665,cormoran uk carp big ben7pi 4500,dar sunt curios si de navi 8000 care are si baitruner cu toate ca este mult mai scump iar ca fiabilitate ma indoiesc deoarece are doar 2 sau trei rulmenti,si am luat in mana un shimano biomaster 8000 xta iar acesta avea joc la rotor mai mare ca primele doua amintite.
As dorii sa stiu cat mai multe despre cele trei mulinete navi8000 xta,synex 665 si big ben 7pi 4500.
Va multumesc anticipat.
Re: Fiabilitate,performanta shimano navi8000 xta
M-ar interesa mai exact daca navi 8000 xta isi merita banii,si daca se poate lansa mai departe decat cu synex665 sau big ben 7pi 4500?
biomaster avea joc la rotor mai mare decat synex 65?
mie personal biomaster mi se pare bijuterie pe langa synex 65
daca tie ti se pare asa ia synex 65 pentru ca navi nu difera decat la singurul rulment 1arb fata de biomaster ,in rest e identica
ei spun ca rulmentul ala echivaleaza cu 3,4 rulmenti de pe o mulineta cu rulmenti uzuali
dupa mine...repet...biomaster e mercedes pe langa logan in comparatie cu synex
si cel mai tare din toate navi,biomaster e biomasterul ala vechi XS cu manerul de la manivela din lemn care cica nu are moarte...
mie personal biomaster mi se pare bijuterie pe langa synex 65
daca tie ti se pare asa ia synex 65 pentru ca navi nu difera decat la singurul rulment 1arb fata de biomaster ,in rest e identica
ei spun ca rulmentul ala echivaleaza cu 3,4 rulmenti de pe o mulineta cu rulmenti uzuali
dupa mine...repet...biomaster e mercedes pe langa logan in comparatie cu synex
si cel mai tare din toate navi,biomaster e biomasterul ala vechi XS cu manerul de la manivela din lemn care cica nu are moarte...
aceeasi parere cu nastase,doar ca eu imi iau synex 665 deoarece nu am inca banii suficienti de shimano care sunt peste orice alta marca si egala cu Daiwa,parerea mea.Stima
asta e alta poveste...la care plang si eu
off topic Zii te rog Nastase dupa ce mulineta tanjesti ca sunt tare curios .Eu o sa am banii necesari de niste scule calumea deabia peste 3 luni,nicigand mai repede.
biomaster xta sau xsa,trebuie sa ma gandesc la avantaje si dezavantaje pt ca pescuiesc in agatatura
XS ma incanta cel mai tare si am gasit in anglia la vreo 65 de lire(bun pret)daca reuseste sa mi le trimita o bagabela de acolo(cam neserioasa)
dar peste astea dupa ultegra xtb5500 si pt cum ruleaza si cel mai important pt mine fiind greutatea ei
anul asta m-am decis sa folosesc ansamblu mai usor
am scapat de bblc
XS ma incanta cel mai tare si am gasit in anglia la vreo 65 de lire(bun pret)daca reuseste sa mi le trimita o bagabela de acolo(cam neserioasa)
dar peste astea dupa ultegra xtb5500 si pt cum ruleaza si cel mai important pt mine fiind greutatea ei
anul asta m-am decis sa folosesc ansamblu mai usor
am scapat de bblc
La magazin am incercat un big ben 7pi 4500 si un spro,deci astea doua au avut un joc mai mic,oricum ma asteptam la shimano sa nu aiba nici un joc.
Intr-adevar shimano mergea mult-mult mai frumos,dar marea mea nedumerire este ca navi are mai putini rulmenti decat biomaster ,si atunci,oare ma va tine mai mult navi decat un big ben 7pi 4500 care are 7 rulmenti?
Intr-adevar shimano mergea mult-mult mai frumos,dar marea mea nedumerire este ca navi are mai putini rulmenti decat biomaster ,si atunci,oare ma va tine mai mult navi decat un big ben 7pi 4500 care are 7 rulmenti?
Am subliniat mai sus o chestie pe care n-am inteles-o ...cum adica vreti o mulineta mica precum Synex 665,cand e marimea cea mai mare ?ervineee scrie:Am revenit pe forum sub alta denumire pentru ca cea veche nu a mai mers(fost "silver"am inteles ca au fost unele probleme).
Va multumesc anticipat.
La capitolul fiabilitate Okuma stau bine ,dar intre cele 3 mulinete pe care le-ati enumerat la sfarsit ,Navi este peste celelalte 2 ! Calitatea mulinetelor Shimano nu sta in numarul de rulmenti !Componentele lor sunt de calitate mai buna decat a celorlalte mulinete. Eu anul trecut am desfacut un Shimano Baitrunner vechi de peste 8 ani ,iar vaselina din-nauntru era alba ...ca zapada ! Stiam de la propietar ca a fost pescuita ,deci faptul ca nu avea semne de uzura provenea de la calitatea pieselor ,a bunei calibrari si a unei etanseizari perfecte a corpului mulinetei !
p.s
Numarul mare de rulmenti garanteaza o miscare mai usoara (mai libera ,mai fluenta,frecarile fiind reduse la minim) dar in nici un caz nu garanteaza o durata de folosinta mai indelungata !
La grosime tambur sunt la fel dar parca la corp imi da un aspect mai mic,dar poate m-am inselat.
Se pare ca voi merge pe navi 8000 xta ca de biomaster nu mai am bani,si asa depasesc dublul sumei propuse,sper ca voi fi multumit de performante la aruncari cu aceasta mulineta iar de fiabilitate vom vedea,va multumesc.
Se pare ca voi merge pe navi 8000 xta ca de biomaster nu mai am bani,si asa depasesc dublul sumei propuse,sper ca voi fi multumit de performante la aruncari cu aceasta mulineta iar de fiabilitate vom vedea,va multumesc.
Nu stiu ce diametru are Navi acum ,dar ultima oara cand le-am vazut NU erau de 80mm cum e la Synex 665 !ervineee scrie:La grosime tambur sunt la fel .......
Ca sa prinzi un pic de incredere ,vezi aici la min.1 si 58 sec . ce zice Mark Hutchinson despre Navi :ervineee scrie:.............
Se pare ca voi merge pe navi 8000 xta ...sper ca voi fi multumit de performante la aruncari cu aceasta mulineta..........
Stiti cum e...!mai pui un pic si iei aia si tot asa,asa am facut si eu si m-am intins pana la un biomaster 8000 xta,acuma eu m-am intins sper ca si firul se va intinde .
O sa revin cu impresii.
O sa revin cu impresii.
Ma deranjeaza la el un sunet,in timpul mulinarii cand tamburul coboara in jos se aude un sunet foarte usor de pac-pac infundat dar numai daca tamburul/mulineta este in pozitie verticala sau inclinat,iar cand mulinez in sens invers se amplifica sunetul(tot la coborare tambur).Mentionez ca in pozitie orizontala sau la urcare tambur nu se aude.
La banii pe care i-am dat ma cam ingrijoreaza,so duc inapoi sau este un sunet specific normal la coborare tambur ?
La banii pe care i-am dat ma cam ingrijoreaza,so duc inapoi sau este un sunet specific normal la coborare tambur ?
- Razvan Garcea
- senior
Eu am un Biomaster pe care doresc sa il vand,insa nu asta conteaza acum.Acel sunet este normal din cate am vazut la Bio si mai ales iti spun asta in cunostinta de cauza deoarece si a mea este noua.Este o minunatie de mulineta si imi pare sincer rau ca trebuie sa ma despart de ea
SENIOR CRAP CLUB