conservare boiles solubil
Moderator: florentiniuga
conservare boiles solubil
as-i dori o parere daca solubilele se pot congela. sau alta metoda de conservare findca cum arata vremea mai dureaza pina iesim pe balta.multumesc
Re: conservare boiles solubil
Laptele de porumb este un bun conservant, rezista fara probleme puse undeva la o temperatura constanta, totul este sa nu ai si alte lucruri in zona, alimente sau alte produse, de la care sa imprumute si alte mirosuri.
merge in congelator. eu asa le tin dupa ce le rulez.
le portionez in pungi de 500g si le scot cand plec la pescuit...
le portionez in pungi de 500g si le scot cand plec la pescuit...
nu le usuci inainte??mikcutu scrie:merge in congelator. eu asa le tin dupa ce le rulez.
- cristian505ro
- Veteran
Nu se congeleaza, le tii intr-un loc racoros, fara variatii mari de temperatura si umiditate. Dupa ce le faci, normal le lasi la uscat, neingramadite, preferabil pe ladite cu fund de sita, daca nu in cosuri suficient de mari de rafie care au spatii suficiente pentru o buna aerare si uscare. Practic le poti folosi in 3-5 zile dupa ce le-ai facut, dar daca vrei sa le pastrezi sunt mai multe metode : unii le tin in galeti de plastic cu capac, dupa ce s-au uscat bine, altii in genti izoterme, etc. Eu cel mai bine le tin intr-un mod foarte simplu : in sacii de cartofi de 5-10 kg, dintr-aceia rosii sau galbeni in care sunt cartofii la supermarket(bineinteles dupa ce i-am spalat si uscat). In conditiile aratate poti sa le tii si 2-3 ani,se vor inatri, le dai gaura cu burghiul si vor fii foarte bune. O conditie de baza ca sa nu se strice in timp este ca toate componentele pe care le pui sa fie proaspete si de calitate.mihaly scrie:as-i dori o parere daca solubilele se pot congela. sau alta metoda de conservare findca cum arata vremea mai dureaza pina iesim pe balta.multumesc
Cristian Bebesel
ba da, am uitat sa specific, intai le usuc pe balcon cateva zile.papyllon scrie:nu le usuci inainte??mikcutu scrie:merge in congelator. eu asa le tin dupa ce le rulez.