Recomandare fir crap.

Moderator: florentiniuga

Scrie răspuns
cosmin liviu
utilizator
utilizator

Recomandare fir crap.

Mesaj de cosmin liviu » 23 Feb 2010, 20:26

Salutare stimati colegi, am o mare rugaminte, daca vreti sa imi recomandati un fir mono pt. crap, avand in vedere caci pescuiesc preponderent intr-o balta cu f. multe agataturi, pesti vizati 5- 15 kg. As prefera dimens. 0.25-0.30 pt. a arunca cat mai departe si vreau sa va mai intreb, daca nu pescuiesc noaptea ar fi avantajos sa imi iau fir fluo?
Va multumesc!

cosmin liviu
utilizator
utilizator

Re: Recomandare fir crap.

Mesaj de cosmin liviu » 23 Feb 2010, 20:29

am uitat unul din cele mai importante aspecte , bani, pana in 50 ron daca se poate si as vrea rola mare 600 m ( sper ca nu vreau prea multe).
Merci! :">

Tibi30
Veteran
Veteran

Mesaj de Tibi30 » 24 Feb 2010, 21:57

firele de la Ultima..cel mai indicat ar fi power steel-ul,dar e mai acump..dar mai e si Ultima Distance,un fir galben fluo,pt distanta,si e mult mai ieftin..vre-o 54 ron,si e rola de 1000 sau 1600m de 0,25mm...daca nu folosesti lnainats textil,nu e recomandat firul fluo..daca pui lnaintas,nu are imortanta daca firul e fluo sau nu,pt ca nu ajunge la forfat..deci si ala fluo,nu se vede,pt ca ai cei 8-10m de textil..eu zic ca e bun si ziua,lLvezi mai bine unde se duce etc..fir lntins.

catalin2804
membru activ
membru activ

Mesaj de catalin2804 » 25 Feb 2010, 10:04

Cred ca ai deschis topicul degeaba, fiind atatea toopicuri deschise pe tema aceasta. Daca te uiti mai bine gasesti cam tot ce vrei despre fire.

mike_carp
senior
senior

Mesaj de mike_carp » 25 Feb 2010, 10:56

cosmin liviu scrie:Salutare stimati colegi, am o mare rugaminte, daca vreti sa imi recomandati un fir mono pt. crap, avand in vedere caci pescuiesc preponderent intr-o balta cu f. multe agataturi, pesti vizati 5- 15 kg. As prefera dimens. 0.25-0.30 pt. a arunca cat mai departe si vreau sa va mai intreb, daca nu pescuiesc noaptea ar fi avantajos sa imi iau fir fluo?
Va multumesc!
Daca spui ca pescuiesti doar ziua cel mai indicat ar fi un fir transparent sau camuflaj. iti pot recomanda ce folosesc eu, anume Kryston Krystonite dar din cat am inteles si firele carp expert sunt de incercat.
Cel mai bine foloseste Cautarea sau uita-te prin subforumul asta si vei gasi cu siguranta ce te intereseaza. S-au discutat atatea despre fire incat nu sunt multi care mai au de gand sa se repete la infinit.
crafty carper
Mihai Tomescu

Allen Besnovich
Veteran
Veteran

Mesaj de Allen Besnovich » 11 Mar 2010, 01:09

Daca vrei o varianta mai ieftina, poti folosi carp expert uv 0.25, iar ca inaintas sufix blend.
Eu pe asta merg..
Fişiere ataşate
djalinuu_845.jpg
C.S. OLTENIA FISHING

eden
Veteran
Veteran

Mesaj de eden » 21 Apr 2010, 00:13

aveţi idee cam cât ţine carp expertul în buclă ? (nod simplu, buclă în continuarea firului)
este tot ceea ce nu poți vedea...

aron dan

Madalin Dirla
Veteran
Veteran

Mesaj de Madalin Dirla » 21 Apr 2010, 00:26

eden scrie:aveţi idee cam cât ţine carp expertul în buclă ? (nod simplu, buclă în continuarea firului)

@eden

sa nu te iei dupa ce scrie pe rola,fiecare scrie ce vrea crede-ma..........ex:carp expert fluo 0,20 = 4,50 kg,sufix ultraknot fluo 0,20 = 2,10 kg,si culmea sufixul era mai rezistent ;) ..............fire intinse!!

eden
Veteran
Veteran

Mesaj de eden » 21 Apr 2010, 00:34

de citit ştiu şi eu să citesc, dar de luat după cifre nu mă mai iaaau.... în ruptul capului :)) de-aia am întrebat dacă are cineva la îndemână şi poate să încerce, cam cât ţine bucla simplă, cu 4-5 spire pe carp expert fluo de 0.25 :)
mulţumesc pentru detalii oricum...

aron dan

eden
Veteran
Veteran

Mesaj de eden » 21 Apr 2010, 00:39

adică, eu personal am forfacuri cu sistem plumb pierdut dar nu am înaintaş de textil... dau cu 0.34 pe tambur şi în capăt fac o buclă cu firul dublat, cu 4-5 spire care duce undeva la 7-8 kg în nod... dacă aş avea o alternativă în vre-un fir mai subţire pe care să-l pun de probă, m-aş cam prinde dacă vreau sau nu să pun înaintaş de textil... momentan sunt nehotărât rău :))

aron dan

Scrie răspuns

Înapoi la “Fire si carlige”